Το περιοδικό της
Χριστιανικής Αλήθειας

  
Το περιοδικό που ενώνει
τους πιστούς του Χριστού
  
Πιο βαθιά στη Βίβλο - Πιο κοντά στη ζωή
Αρχική σελίδα (HOME)
Από τον εκδότη
Έγραψαν για μας
Επικοινωνία

Αλληλογραφία με τους ΑναγνώστεςΓια τη στολή του ΧριστούΚύριε Διευθυντά,

Στο περιοδικό «Ο Σωτήρ», (1-3-2011) διάβασα τα παρακάτω, που είναι τόσο σχετικά και συμπληρωματικά με την ενδιαφέρουσα μελέτη του προηγούμενου τεύχους σας με τίτλο «Ο Χριστός ως “ένδυμα”»:

Σχηματίζεται μέσα μας ο Χριστός. Εμείς πλέον «νουν Χριστού έχομεν» (Α΄ Κορ. 2/β/16). Τι αγία εμπειρία: ο Χριστός να κατευθύνει τη σκέψη μας, τις επιθυμίες μας, τις ενέργειές μας! Η καρδιά μας να αγαπάει όπως αγαπά ο Χριστός. Ο νους μας να σκέπτεται όπως σκέπτεται ο Χριστός. Τα μάτια μας να βλέπουν όπως τα μάτια του. Ο ιερός Χρυσόστομος μας λέει ότι αφού έχουμε ενδυθεί τον Χριστό, θα πρέπει πλέον ο Χριστός να φαίνεται από παντού μέσα μας. Να βλέπουν οι άλλοι στο πρόσωπό μας και στη ζωή μας τον ίδιο τον Χριστό.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά, χρειάζεται αγώνας. Δεν γίνονται με ωραία λόγια ή συναισθήματα. Χρειάζονται αποφάσεις, μετάνοια, άσκηση. Στις βαπτίσεις των πρώτων χριστιανών όταν ο [λειτουργός] έδινε τον λευκό χιτώνα στον βαπτιζόμενο, του έλεγε: «Λάβε στολή λαμπρή και άμωμη, για να την παρουσιάσεις δίχως ρύπους μπροστά στο βήμα τού Κυρίου και θα έχεις ζωή αιώνια». Όσοι ντυθήκαμε τον Χριστό, δεν έχουμε δικαίωμα να ξαναμαρτάνουμε.

Ο ιερός Χρυσόστομος λέει: Εσείς που ντυθήκατε τον Χριστό, προσέχετε παρακαλώ καθημερινά τη λαμπρότητα του ενδύματος, ώστε να μη δεχθείτε ρύπο ή ρυτίδα, ούτε με άκαιρα λόγια ή μάταια ακούσματα, με απερίσκεπτους λογισμούς και απρόσεκτα βλέμματα. Και ο μέγας Βασίλειος μας λέει: Φυλάξτε το θησαυρό σας, το καθαρό ένδυμα της αφθαρσίας, χωρίς καμία κηλίδα, φυλάξτε όλα τα μέλη τού σώματός σας άγια: μακριά από το σαρκικό πνεύμα του κόσμου, την κυριαρχία των παθών, των σαρκικών επιθυμιών και ηδονών. Δεν έχουμε λοιπόν δικαίωμα να μολύνουμε το σώμα και την ψυχή μας. Δεν ανήκουμε πλέον στον εαυτό μας, ανήκουμε στον Χριστό.

Θα είναι φοβερό να βρεθούμε κάποτε κι εμείς στη θέση εκείνου του [αγγέλου] της Λαοδικείας, στον οποίο έλεγε ο Χριστός μας: «Σε συμβουλεύω να αγοράσεις από μένα ιμάτια λευκά για να ντυθείς και να μη φανερωθεί η αισχύνη της γυμνότητάς σου». Αλλά να ανήκουμε σ' αυτούς για τους οποίους λέει ο Χριστός ότι: «δεν μόλυναν τα ιμάτιά τους με αμαρτίες και τους αξίζει να ζήσουν μαζί [του] με λευκά, φωτεινά ιμάτια» (Αποκ. 3/γ/18,4).
            Β.Σ. – ΑΘΗΝΑ
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση εκφράζοντας χαρά, όπως κάθε φορά που ο αληθινός λόγος διατυπώνεται «διά πολλών μαρτύρων».
 
Επίσης υπογραμμίζουμε τα δύο τελευταία χωρία του παραπάνω κειμένου, τα οποία συμπληρώνουν εύστοχα τη μελέτη του δικού μας αρθρογράφου. |
Για να διαβάσετε το παρόν τεύχος

σε μορφή PDF

πατήστε πάνω στην εικόναΠ Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α
Τ Ε Υ Χ Ο Υ Σ
ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

            Πατήστε στους τίτλους    


ΑΡΘΡΑΑπό την πιατοθήκη
της Βίβλου


 


«Του χρόνου στην Ιερουσαλήμ!»
– Πραγματικά!
 
Δέκα φοβερές αντιθέσεις
 
ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ