Το περιοδικό της
Χριστιανικής Αλήθειας

  
Το περιοδικό που ενώνει
τους πιστούς του Χριστού
  
Πιο βαθιά στη Βίβλο - Πιο κοντά στη ζωή
Αρχική σελίδα (HOME)
Από τον εκδότη
Έγραψαν για μας
Επικοινωνία


Η Δεύτερη Σελίδα

Μπορώ να αγαπήσω

«Αλλά ο Θεός δείχνει την αγάπη του για εμάς διότι, ενώ εμείς ήμασταν ακόμα αμαρτωλοί,
ο Χριστός πέθανε για εμάς» (Ρωμ. 5/ε/8).


Πότε ήταν η τελευταία φορά που σταματήσαμε για να σκεφτούμε το μέγεθος της αγάπης του Θεού; Έχουμε άραγε κατανοήσει τι ακριβώς σήμαινε για τον Θεό να στείλει ως δώρο τον Ιησού στη Γη, ώστε να γίνει θυσία για τις αμαρτίες μας; Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να πιστέψουν στην αλήθεια του Ευαγγελίου, επειδή δε μπορούν να καταλάβουν για πιο λόγο ο Θεός θα έδειχνε τέτοια αγάπη σε εμάς ενώ δεν την αξίζουμε. «Δεν είναι δίκαιο», λένε, «Γιατί ο Θεός να με αγαπά και να θέλει να με συγχωρήσει; Αυτό που μου αξίζει, είναι να πληρώσω για τις αμαρτίες μου». Πώς απαντάμε;

Μια κατάλληλη απάντηση θα ήταν: «Ναι, αυτό που μας αξίζει είναι να πληρώσουμε εμείς για κάθε αμαρτία που μας απομακρύνει από την τέλεια αγιότητα του Θεού. Παρόλα αυτά, είτε μας αρέσει είτε όχι, και ασχέτως αν φαίνεται `πολύ καλό για να είναι αληθινό', η αλήθεια είναι πως το χρέος έχει ήδη πληρωθεί. Δεν έχουμε τη δυνατότητα ούτε είναι στην εξουσία μας να αλλάξουμε αυτή την αλήθεια, όσο κι αν προσπαθούμε να κερδίσουμε την αγάπη του Θεού `ξεπληρώνοντας τις αμαρτίες μας’ με διάφορα καλά έργα ή θρησκευτικές δραστηριότητες. Το μόνο που μένει, είναι, αφού δεχτούμε αυτή την τόσο σημαντική αλήθεια, ν’ αφιερώσουμε τη ζωή μας στη βαθύτερη κατανόησή της, και στη γνωστοποίησή της σε όλο τον κόσμο, για τη δόξα του Θεού».

Οι συνέπειες είναι τεράστιες, καθώς έτσι μπορούμε να κοιτάξουμε πέρα από τον εαυτό μας και να μοιραστούμε αυτή την αγάπη με άλλους. Κάθε άνθρωπος επιθυμεί να είναι γνωστός, κατανοητός και αποδεκτός – με μία λέξη, αγαπητός. Όμως κάθε προσπάθεια να καλύψουμε αυτή την ανάγκη από μόνοι μας, σύντομα μας μετατρέπει σε άκρως εγωιστές και εσωστρεφείς. Καταλήγουμε να ενεργούμε επιζήμια στη ζωή και τις ενέργειες άλλων, ενώ γινόμαστε εξαρτώμενοι από ανθρώπους για να νοιώθουμε αγάπη, αποδοχή και δύναμη για να ζούμε.

Αλλά κάθε πηγή αγάπης και αποδοχής πέρα από τον Θεό, είναι άκρως αναξιόπιστη, μη επαρκής και με αβέβαιο μέλλον. Είναι ουσιαστικό λοιπόν να δεχτούμε την προσφορά της τέλειας και αστείρευτης πηγής αγάπης, η οποία έχει ήδη εξασφαλιστεί για εμάς, πληρωμένη με το αίμα του Ιησού. Το έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως αυτό μέχρι τώρα; Ναι, έχει ΗΔΗ αγοραστεί. Και το καταπληκτικό αυτό δώρο δεν απαιτεί την πλήρη κατανόησή του από τον άνθρωπο αλλά προσφέρεται σε όσους το δεχτούν.

Γνωρίζοντας ότι αυτή η βασική μας ανάγκη έχει καλυφθεί τη στιγμή που δεχτήκαμε το Ευαγγέλιο, και καθώς συνεχίζουμε να καταλαβαίνουμε όλο και περισσότερο το εκπληκτικό σχέδιο του Θεού, που σκοπό έχει να μας φέρει πάλι κοντά Του, μπορούμε πλέον να διοχετεύουμε αυτή την αγάπη και σε άλλους. «Αγαπάμε γιατί Αυτός πρώτος μας αγάπησε» (Α' Ιωάν. 4/δ/19). «Επειδή μας έχει κυριεύσει η αγάπη του Χριστού, δε ζούμε πλέον για τον εαυτό μας» (Β' Κορ. 5/ε/14-15).

Του είπα: «Αν με γνώριζες, δε θα με ήθελες,

οι ουλές μου είναι κρυμμένες πίσω από τη μάσκα που φοράω.»

Μου είπε: «Παιδί μου, οι δικές μου ουλές είναι βαθύτερες,

κι είναι η αγάπη μου για σένα που τις προκάλεσε.»

Με αγαπάει, με αγαπάει, τώρα μπορώ κι εγώ να αγαπήσω εσένα,

επειδή Εκείνος που με ξέρει καλύτερα απ' όλους, με αγαπάει περισσότερο απ' όλους.

Με αγαπάει, σε αγαπάει, πιάσε κι εσύ σε παρακαλώ το χέρι μου,

μπορούμε πλέον να αγαπάμε ο ένας τον άλλο, επειδή Εκείνος μας αγαπάει!


Μακάρι οι παραπάνω στίχοι να γίνουν βαθιά αντιληπτοί στο μυαλό μας, και να γνωρίσουμε καλά «...την αγάπη του Χριστού, που ξεπερνάει κάθε ανθρώπινη γνώση^ έτσι θα γεμίσει η ζωή μας με την πλούσια χάρη του Θεού» (Εφεσ. 3/γ/19).Από Συνεργάτη

       

 


Για να διαβάσετε το παρόν τεύχος

σε μορφή PDF

πατήστε πάνω στην εικόναΠ Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α
Τ Ε Υ Χ Ο Υ Σ
ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

            Πατήστε στους τίτλους    ΑΡΘΡΑ

Όλα για τις γυναίκες
(ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)


Η παρούσα κρίση
 Νέο ασκί!Μετ’ αυτού - Μεθ' ημών!

 
ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ