Το περιοδικό της
Χριστιανικής Αλήθειας

  
Το περιοδικό που ενώνει
τους πιστούς του Χριστού
  
Πιο βαθιά στη Βίβλο - Πιο κοντά στη ζωή
Αρχική σελίδα (HOME)
Από τον εκδότη
Έγραψαν για μας
Επικοινωνία


Η παρούσα κρίσηΠριν από 20 χρόνια (Νοέμβριος 1991) στο περιοδικό μας δημοσιεύθηκαν τα παρακάτω τρία κείμενα. Η σημερινή δυσμενής πραγματικότητα δεν είναι πρωτότυπη ούτε μοναδική. Όσοι με νηφαλιότητα παρακολουθούν τα πράγματα, γνωρίζουν καλά πως τούτος ο κόσμος κινείται ανάμεσα σε συνεχείς κύκλους ανάπτυξης και ύφεσης, όπως αυτοί που αντιμετώπισε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κακό παιχνίδι που οι πολιτικοί και οι κερδοσκόποι του κόσμου παίζουν στις πλάτες των λαών για να αυξάνουν τα κέρδη και να διαιωνίζουν την κυριαρχία τους. Αλλά και ο Θεός το αξιοποιεί για να φέρνει τους λαούς σε ταπείνωση και εκζήτηση του προσώπου Του.

* Παρακαλούμε λάβετε υπόψη τις χρονολογικές διαφορές και προσαρμόστε τα κείμενα στις παρούσες παγκόσμιες και ελληνικές συνθήκες.
3. Αν μείνετε χωρίς εργασία «Ό,τι συνέβη, τούτο πάλιν θέλει συμβή· 
και δεν είναι ουδέν νέον υπό τον ήλιον...»
          Συχνά οι άνεργοι είναι δεμένοι με το παρελθόν τους και προσπαθούν να βρουν εργασίες ίδιες μ' εκείνες που έκαναν προηγούμενα, ακόμη και όταν αυτό δεν είναι εύκολο για διάφορους λόγους. Κάποια επαγγέλματα σιγά-σιγά περνούν στην αφάνεια. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ωφελεί να μοιρολογούμε αλλά είναι καλύτερο να εξετάσουμε τις ικανότητές μας και πώς θα μπορούσαμε ν' απασχοληθούμε σε κάποιον άλλο κλάδο.

Επαγγέλματα που ποτέ δεν αντιμετωπίζουν δυσκολίες είναι εκείνα που αφορούν επισκευές και ανανεώσεις. Επίσης επαγγέλματα υγείας και τροφίμων. Πρέπει να δούμε πού τα καταφέρνουμε καλύτερα και να μην αφήνουμε το παρελθόν να μας δημιουργεί προβλήματα.

Σε μια εποχή αυτοματισμών, όπως η δική μας, άτομα εκπαιδευμένα σε επαγγέλματα παροχής υπηρεσιών είναι περιζήτητα. Αν δεν το πιστεύετε, προσπαθήστε να βρείτε κάποιον να σας φτιάξει μια βρύση, να βάψει έναν τοίχο στο σπίτι σας, να βάλει μια ταπετσαρία. Ένας καλός τρόπος για να κρίνει κανείς πια επαγγέλματα έχουν πέραση, είναι να δει τι αγοράζουν και τι ζητούν οι άνθρωποι περισσότερο.

Αν έχεις μια ικανότητα, κάποιος υπάρχει που τη χρειάζεται. Αν δεν έχεις, πρέπει να αποκτήσεις. Ο σοφός Παροιμιαστής έχει να πει: «Είδες άνθρωπον επιτήδειον εις τα έργα αυτού; αυτός θέλει παρασταθή ενώπιον βασιλέων» (Παρ. 22/κβ/29).


Εκπαίδευση και προετοιμασία 

Ένας φίλος δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να βρει ξανά εργασία επειδή τα πτυχία που είχε και ο μεγάλος μισθός, που έπαιρνε στην προηγούμενη εργασία του ήταν αποτρεπτικά στοιχεία για τους πιθανούς νέους εργοδότες του.

Σε μια μικρή εκκλησία κάποιος –ας τον πούμε Πέτρο– είχε μείνει άνεργος για αρκετούς μήνες. Όταν έληξε η ιατροφαρμακευτική του ασφάλιση, η σύζυγός του παρουσίασε κάποιας μορφής καρκίνο και έπρεπε να μπει σε νοσοκομείο. Τελικά αναγκάστηκε να μιλήσει για το πρόβλημα στους αδελφούς. Ένας απ' αυτούς του είπε: «Το φέρω βαρέως που τόσον καιρό δε μας είχες εμπιστευτεί. Με κάνει να νιώθω σαν Χριστιανός Β' κατηγορίας». Ύστερα από λίγο ο αδελφός αυτός πληροφορούσε τον Πέτρο και τη γυναίκα του πως ένα σοβαρό ποσό είχε συγκεντρωθεί για λογαριασμό τους και μια ομάδα από αδελφές είχαν προθυμοποιηθεί να φροντίζουν για την οικογένεια όσο η άρρωστη θα ήταν στο νοσοκομείο και θα υπήρχε ανάγκη. Ο Θεός είχε κάποιο σχέδιο για την οικογένεια του Πέτρου, όμως έπρεπε πρώτα αυτοί να μιλήσουν στους αδελφούς για την ανάγκη τους.


Όλα είναι στα χέρια του Θεού!

Πάνω απ' όλα μη χάνετε την ελπίδα. Ο Θεός γνωρίζει τις ανάγκες σας και θ' ανταποκριθεί. Στην πραγματικότητα ήδη το έχει κάνει. Μόνο που εμείς δεν ξέρουμε το πώς και το πότε θα δούμε την έκβαση. Στο μεταξύ ο καιρός της αναμονής μπορεί να είναι για μας περίοδος αύξησης ή περίοδος αγωνίας – ανάλογα πώς θα ανταποκριθούμε.

Οι λόγοι του Ψαλμωδού είναι πάντοτε παρηγορητικοί: «Θυσίασον εις τον Θεόν θυσίαν αινέσεως, και απόδος εις τον Ύψιστον τας ευχάς σου· και επικαλού εμέ εν ημέρα θλίψεως, θέλω σε ελευθερώνει, και θέλεις με δοξάσει» (Ψαλμ. 50/ν/14-15). Είναι υπόσχεση του Κυρίου για μας.

Και αυτή η κρίση θα περάσει κάποτε. Η παρατήρηση των βιβλικών αρχών πάντοτε είναι χρήσιμη, ιδιαίτερα σ' αυτές τις ώρες και μας κάνει καλύτερα προετοιμασμένους για τους ερχόμενους καιρούς. Ο Παροιμιαστής θα πει γι' αυτό: «Δίδε αφορμήν εις τον σοφόν, και θέλει γείνει σοφώτερος· δίδασκε τον δίκαιον, και θέλει αυξηνθή εις μάθησιν» (Παρ. 9/θ/9). |


     

 

«Ταύτα πάντα εγίνοντο εις εκείνους παραδείγματα,
και εγράφησαν προς νουθεσίαν ημών»


Α~ Κορ. 10/ι/11

Για να διαβάσετε το παρόν τεύχος

σε μορφή PDF

πατήστε πάνω στην εικόναΠ Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α
Τ Ε Υ Χ Ο Υ Σ
ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

            Πατήστε στους τίτλους    ΑΡΘΡΑ

Όλα για τις γυναίκες
(ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)


Η παρούσα κρίση
 Νέο ασκί!Μετ’ αυτού - Μεθ' ημών!

 
ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ