Το περιοδικό της
Χριστιανικής Αλήθειας

  
Το περιοδικό που ενώνει
τους πιστούς του Χριστού
  
Πιο βαθιά στη Βίβλο - Πιο κοντά στη ζωή
Αρχική σελίδα (HOME)
Από τον εκδότη
Έγραψαν για μας
Επικοινωνία
Μετά 20 έτη...
Υπάρχει κάποιο μυθιστόρημα του Αλεξάνδρου Δουμά με τον παραπάνω τίτλο, που αναφέρεται στους «Τρείς Σωματοφύλακες». Εδώ δανειζόμαστε τον τίτλο του για να κάνουμε αναδρομή στην κατάσταση της οικονομίας στη χώρα μας εκείνη την εποχή και κάποια κείμενα που δημοσίευσε τότε ο «ΤΥΧΙΚΟΣ».

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι γρήγορα λησμονούν και επίσης, καθώς οι γενεές εναλλάσσονται, κάθε στιγμή υπάρχει μία μερίδα που είτε δεν γνωρίζει είτε λησμόνησε όσα έγιναν πριν από 20 μόλις έτη.

Το ανάλογο συμβαίνει και με την κατάσταση της οικονομίας στη χώρα μας –και διεθνώς– δεδομένου ότι αν μπορούσε να δει κάποιος μια ανάπτυξη σε γράφημα της πορείας της οικονομίας τουλάχιστον τους τελευταίους δύο αιώνες, θα διαπίστωνε πως μοιάζει με ένα καρδιογράφημα, με εξάρσεις και υφέσεις, όπου άλλοτε οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι πλούσιοι και άλλοτε διαπιστώνουν πως στην πραγματικότητα είναι φτωχοί, ίσως δε φτωχότεροι από το παρελθόν, δεδομένου ότι η ενδιάμεση "ευημερία" τους μάλλον σε δανεισμούς και λογιστικά "τεχνάσματα" οφειλόταν παρά σε αληθινό πλούτο.

Τα άρθρα της ενότητας "Η παρούσα κρίση" σ' αυτό το τεύχος (Σελ. 16-22), με τίτλους:
«Όταν η οικονομία είναι σε κρίση»,
«Κι έτσι έμεινα άνεργος!...»
και
«Αν μείνετε χωρίς εργασία»
,
αναδημοσιεύονται εδώ από το τεύχος του «ΤΥΧΙΚΟΥ» (11/1991,
και διατηρούν ακέραιη την επικαιρότητά τους, σαν να είχαν γραφτεί για σήμερα.


Οι νέοι νομίζουν πως όλα τα δεινά του κόσμου στις δικές τους μέρες εμφανίζονται. Η αλήθεια όμως είναι πως οι γονείς μας αντιμετώπισαν πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις, και όμως επέζησαν και δημιούργησαν το βιος τους και απόλαυσαν μέρος των αγαθών της γης, σύμφωνα με τις χορηγίες του Θεού.

Άμποτε οι άνθρωποι να καταλάβουμε πως οι αιώνιες αρχές των θείων Γραφών ξεπερνούν κάθε σχεδιασμό και επίτευγμα των ανθρώπων –ειδικών και μη– και είναι οι μόνες που μπορούν να βοηθήσουν να ξεπεράσουμε και την παρούσα ύφεση.  Αν  το  θελήσουμε  φυσικά. |

Για να διαβάσετε το παρόν τεύχος

σε μορφή PDF

πατήστε πάνω στην εικόναΠ Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α
Τ Ε Υ Χ Ο Υ Σ
ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

            Πατήστε στους τίτλους    ΑΡΘΡΑ

Όλα για τις γυναίκες
(ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)


Η παρούσα κρίση
 Νέο ασκί!Μετ’ αυτού - Μεθ' ημών!

 
ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ