Το περιοδικό της
Χριστιανικής Αλήθειας

  
Το περιοδικό που ενώνει
τους πιστούς του Χριστού
  
Πιο βαθιά στη Βίβλο - Πιο κοντά στη ζωή
Αρχική σελίδα (HOME)
Από τον εκδότη
Έγραψαν για μας
Επικοινωνία

Γιατί ο Θεός επιτρέπει ΑΝΑΞΙΟΥΣ άρχοντες;

?

Πώς αναγνωρίζεται μία ΣΕΚΤΑ;
«Θέλουσιν εγερθή ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται …
ώστε να πλανήσωσιν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς»

(Ματθ. 24/κδ/24)


Σέκτα (sect ή cult) ονομάζεται κάθε θρησκευτική ομάδα, δήθεν  ΄΄εκκλησία΄΄ ή επικίνδυνη αίρεση, που χρησιμοποιεί επιδέξια τη χριστιανική διδασκαλία με σκοπό να ελέγχει και εκμεταλλεύεται τα μέλη/οπαδούς της, επιβάλλοντας αυστηρά μέτρα και ελέγχους στην ατομική και οικογενειακή τους ζωή.

Ο ακόλουθος κατάλογος παρουσιάζει τα συνηθέστερα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στις σέκτες και αποκαλύπτει τις μεθόδους επιβολής θρησκευτικής ανελευθερίας:

  • Έχουν ΕΝΑΝ αυταρχικό ηγέτη, που υποτίθεται ότι γνωρίζει και εκφράζει το θέλημα του Θεού, και παρακολουθεί στενά τα μέλη, συνήθως μέσω συγγενών του.

  • Κάνουν πλύση εγκεφάλου των μελών τους με συστηματική ΄΄κατήχηση΄΄.

  • Ελέγχουν στενά την ιδιωτική ζωή, δημιουργούν οικογενειακές και επαγγελματικές αλληλεξαρτήσεις, και καλλιεργούν αισθήματα ενοχής, ντροπής και φόβου, σε περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να αποχωρήσει ή δεν συμμορφώνεται με όσα αυταρχικά και ΄΄προφητικά΄΄ ορίζονται από τον ηγέτη.

  • Απαγορεύεται κάθε αμφισβήτηση πιστεύω και πρακτικών της ομάδας.

  • Ισχυρίζονται ότι αυτοί διδάσκουν τον μόνο αληθινό ή τον καλύτερο δρόμο που ακολουθώντας τον τα μέλη θα εξασφαλίσουν την σωτηρία και υλικές ευλογίες.

  • Έχουν αποκαλυπτικές εσχατολογικές ερμηνείες και αντιλήψεις για την Δευτέρα Παρουσία, Αρπαγή, Αντίχριστο κ.ά., που τρομοκρατούν τα μέλη.

  • Απαγορεύουν ή αποθαρρύνουν κάθε επικοινωνία των μελών με τον έξω κόσμο και άλλες χριστιανικές εκκλησίες –ακόμη και με συγγενείς– που δεν ανήκουν στην ομάδα, παρά μόνο αποκλειστικά ανάμεσα στα μέλη.

  • Απειλούν και εκβιάζουν τα μέλη με αφορισμούς/αποσυνταυτίσεις, υποτιθέμενη θεϊκή τιμωρία, κατάρες, διάλυση υπαλληλικής ή επαγγελματικής σχέσης κ.ο.κ. αν κάποιος ήθελε ή τολμούσε να αποχωρήσει.

  • Απομυζούν τα μέλη τους οικονομικά, με αιματηρές δήθεν ΄΄αυτοπροαίρετες΄΄ εισφορές (δέκατα , πρωτογεννήματα, τραπεζικά δάνεια κ.λπ.).
Αν υπάρχει στο περιβάλλον σας άτομο που έχει πέσει θύμα κάποιας τέτοιας  σέκτας (δήθεν ΄΄εκκλησίας΄΄), βοηθήστε το να ελευθερωθεί από τα δεσμά της. 

Χρειάζεται πολύ χριστιανική αγάπη και τεράστια υπομονή. Κυρίως όμως χρειάζεται θερμή προσευχή. |
Για να διαβάσετε το παρόν τεύχος

σε μορφή PDF

πατήστε πάνω στην εικόναΠ Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α
Τ Ε Υ Χ Ο Υ Σ
ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2011

            Πατήστε στους τίτλους    
Κύριος της βασιλείας των ανθρώπων

Αναγνώριση και μετάνοια


Ωμή ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ
των Αγιων Γραφών«Ελέω Θεού»...


Εξαφανίστηκαν οι άγιοι!


“Ο Θεός μου είπε να σας πω...”

 
ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ