Το περιοδικό της
Χριστιανικής Αλήθειας

  
Το περιοδικό που ενώνει
τους πιστούς του Χριστού
  
Πιο βαθιά στη Βίβλο - Πιο κοντά στη ζωή
Αρχική σελίδα (HOME)
Από τον εκδότη
Έγραψαν για μας
Επικοινωνίαellaschr.JPG


ΟΤΑΝ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...


Ο γνωστός αρχιμανδρίτης Δ. Αεράκης δημοσίευσε πρόσφατα στο περιοδικό «Ιωάννης ο Βαπτιστής» (Ιούνιος 2011) το παρακάτω ΑΛΗΘΙΝΟ σχόλιο. Δεν έχουμε την ίδια αισιοδοξία με τον π. Δανιήλ ότι η Ιερά Σύνοδος θα επέμβει, –μάλλον το αντίθετο νομίζουμε–, όμως τα πράγματα είναι ακριβώς ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ, και καλό είναι να προσεχθούν από κάθε φιλαλήθη άνθρωπο.

Με τρίχες ασχολούμαστε;

O βασιλιάς Εζεκίας στην Παλ. Διαθήκη θεωρείται γνήσιος απόγονος του Δαβίδ. «Εποίησε το ευθές εν οφθαλμοίς Κυρίου κατά πάντα, όσα εποίησε Δαβίδ» (Β~ Βασ. 18/ιη/3). Τον αναφέρουμε εδώ για τον αγώνα του εναντίον της θρησκευτικής αγυρτείας.

Κανένα μεταμορφωτικό και σωτήριο έργο για την οικοδομή του λαού, δεν γίνεται, χωρίς αντιδράσεις. Ποιων;

•  Εκείνων, που έχουν συμφέρον, γιατί χαλάει η δουλειά, το θρησκευτικό τους μαγαζάκι (Πράξ. 16/ις/16).

• Εκείνων, που η συνήθεια, τους κρατάει κολλημένους σε κατεστημένα, και κάθε αγία επιστροφή θεωρείται, εκτροπή από την… παράδοση!

•  Εκείνων, που ταυτίζουν το αιώνιο με το πρόσκαιρο, τον Θεό με το έθνος ή με τη γλώσσα ή με τα ήθη.

Ο Εζεκίας κατέστρεψε στήλες, που είχαν γίνει λατρευόμενα είδωλα!

• Βρήκε δε και το χάλκινο φίδι του μεγάλου Μωυσή (Αριθμ. 21/κα/5-10). Θύμιζε τη θαυμαστή σωτηρία του λαού από τα φαρμακερά φίδια. Με το πέρασμα των ετών όμως και εξ επιδράσεως ειδωλολατρών^ είχε καταντήσει αντικείμενο ειδωλολατρίας.

Αντί να λατρεύουν τον Κτίστη, λάτρευαν το κτίσμα. Λάτρευαν το χάλκινο φίδι, το προσκυνούσαν, το θύμιαζαν!

• Ο Εζεκίας μετέβη επί, τόπου και το έσπασε^ το κονιορτοποίησε (Β~ Βασ. 18/ιη/3-5)! Το κατέστρεψε, κατ’ εντολήν του Θεού, για το καλό του λαού και για τη Δόξα του Θεού.

• Αργότερα ο Κύριος θα τιμούσε το χάλκινο φίδι, στην αναφορά του (Ιωάν. 3/γ/14) κατά το νυκτερινό μάθημα στο Νικόδημο. Το παρουσίασε ως τύπο του σταυρικού Του θανάτου.

Άλλο όμως σύμβολο λατρείας και άλλο προφητικός τύπος. Το ένα είναι ειδωλολατρία, το άλλο προδρομικό σημείο. Διαφέρουν όσο διαφέρει ο ουρανός από τη γη!

Και τώρα αντιγράφουμε οπό αφίσα σε μεγάλο Ναό μεγάλης πόλης: «Θα τελεστούν εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή του Μητροπολίτου μας, επί τη ελεύσει των Αχράντων Παθών του Κυρίου ημών Ιησού Χρίστου. Αυτά είναι:

 
τεμάχιο από τον ακάνθινο στέφανο,


τεμάχιο από την ιερά χλαμύδα,

τεμάχιο από τον ιερό σπόγγο.

τεμάχιο από το μάρμαρο, λαξευμένο, από τον πανάγιο Τάφο.

και πλεξίδα από τα μαλλιά του τιμίου Προδρόμου!»
•  Είμαστε βέβαιοι, ότι η Ιερά Σύνοδος θα επέμβει.

• Αλλοίμονο, αν ασχολούμαστε με… τρίχες (της «πλεξίδας» του Προδρόμου!), και δεν ασχολούμαστε με το κήρυγμα του Προδρόμου!

•  Αλλοίμονο, αν υποκαταστήσαμε τα Πάθη του «υπέρ ημών παθόντος και σταυρωθέντος Κυρίου», με κομματάκι από το σφουγγάρι του ξυδιού!

Ο Χριστός σπογγίζει τα δάκρυα των πονεμένων και πλένει τις αμαρτίες των μετανοούντων με το σπόγγο της αγάπης Του, ποτισμένον στο πανάγιο Αίμα Του.

Ο Χριστός κάνει σεισμό στις σκληρές σαν την πέτρα καρδιές, όπως έσεισε τα βράχια του Γολγοθά!

•  Αν μερικοί κληρικοί δεν αρκούνται στο Αίμα της Καινής Διαθήκης και «αργυρίων χάριν» προβάλλουν τρίχες και πέτρες, τότε κάποιος Εζεκίας χρειάζεται.

Δεν έχουμε ανάγκη από αγύρτες. Έχουμε ανάγκη από αγίους.Αντί σχολίων υπογραμμίζουμε μόνο τα τελευταία λόγια του:


«Αν μερικοί κληρικοί δεν αρκούνται στο Αίμα της Καινής Διαθήκης και ΄΄αργυρίων χάριν΄΄ προβάλλουν τρίχες και πέτρες, τότε κάποιος Εζεκίας χρειάζεται. Δεν έχουμε ανάγκη από αγύρτες. Έχουμε ανάγκη από αγίους». |

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ...


Υπήρξε και πάλαι ποτέ ΔΝΤ –με άλλο όνομα όμως με τα ίδια χούγια– και συνεργάτες κάθε φορά πάντα πρόθυμους προδότες πολιτικούς. Να τι έγραφε ο στρατηγός Μακρυγιάννης στα Απομνημονεύματά του.«...  Οι διαφταρμένοι, διά να ρουφήξουν την πατρίδα κ’ εθνικά όλο συχνούς εφύλιους πολέμους έκαναν και φατρίες και είναι άλλος Άγγλος, άλλος Γάλλος κι’ άλλος Ρούσσος.

Κι' αυτό δεν σβένει από αυτούς. Διά να το σβέσετε, διά να στερεωθή η πατρίδα, χρειάζεται δικαιοσύνη να 'χετε και 'λικρίνεια και μ' αυτό κάνετε συντρόφους της πατρίδος όλους τους αγωνιστάς.

Ελαμπρύνθη ο Κωλέτης και η συντροφιά του κι' όλες οι ξεκλησμένες παντιέρες και οι σαβούρες του τόπου. Κι' ο πρέσβυς της Γαλλίας ήταν το παν. Και ήταν το λύσε και το δέσε και γενικός συβουλάτορας σε όλα ο κύριος Πισκατόρης κι' αδελφός στενός του πρώτου υπουργού Κωλέτη.

Κι' ό,τι οδηγίες έστελνε ο Φίλιππας ο βασιλέας της Γαλλίας και η κυβέρνησή του εκείνο γένονταν.

Κι' όλος ο αγώνας τους, τώρα οπού έλαβαν επιρροή και τα μέσα εδώ, είναι διά την θρησκείαν σκολειά γαλλικά, μοναστήρια, εκκλησίες και πλήθος άλλα μέσα και κατήχησες εις τον κόσμο για να προβοδέψουν αυτό το έργον.
Προφανώς δεν χρειάζονται επιπλέον σχόλια. |
Μάσαν κι όλους τους μπερμπάντες δικούς μας και ξένους κι αγωνίζονται εις αυτό το αντικείμενον με μεγάλη προθυμία.

Και ποιοι εργάζονται εις αυτό; Μεγάλοι άντρες, βασιλέας πλούσιος από σοφία, από κατάστασιν, από υπηκόγους.

Και τι αγωνίζεται αυτός; Ν’ αλλάξη την θρησκείαν ενού ξεψυχησμένου και μικρούτζικου έθνους να πάρη μισό δράμι νερόν να το ρίξη εις την θάλασσα να την γλυκάνη, να πγη νερό αυτός.

Μεγάλε βασιλέα, δεν είναι δική σου δουλειά αυτείνη. Οι θρησκείες είναι έργα ενού ανώτερου βασιλέα, του Θεού. Θέλει αυτός ν’ ακούγη δοξολογίαν ξεχωριστή από την δική σου. Θέλει κάθε έθνος κατά την θρησκείαν του να τον σέβεται, νΠροφανώς δεν χρειάζονται επιπλέον σχόλια. | α τον λατρεύη και να τον δοξάζη.

Οι ψεύτες και οι κόλακες, οπού σας κάνουν όλους εσάς τους βασιλείς με την γλυκή τους γλώσσα και χάνετε την δικαιοσύνη σας και γίνεστε επίορκοι εις τον Θεόν και δοξολογάτε τον διάβολον, αυτείνοι δεν πιστεύουν Θεόν.

Δεν δουλεύουν διά την πατρίδα και θρησκεία αυτείνοι, δουλεύουν οι γενναίγοι άντρες και σκοτώνονται δι’ αυτά. Εκείνοι θέλουν να ‘χουν την θρησκεία τους και να δοξάζουν τον Θεόν με το μέσον της θρησκείας, και τότε λέγεστε κ’ εσείς δίκαιοι βασιλείς, επίτροποι του Θεού, όταν τους αφίνετε ελεύτερους εις τα αιστήματά τους.

Και ζήτε δοξασμένοι από τους υπηκόγους σας κι’ όχι από τους τεμπέληδες. Όχι να κάθεσαι εσύ, ένας μεγάλος βασιλέας, και να καταγένεσαι ν’ αλλαξοπιστήσης μίαν χούφτα ανθρώπους, οπού ήταν τόσους αιώνες χαμένοι και σβυσμένοι από την κοινωνίαν. ...»
.

Αν γράφαμε σήμερα εμείς τέτοια λόγια, κάποιος θα ήθελε να μας “τιμωρήσει”.

Ευτυχώς που τα έγραψε ο Μακρυγιάννης.

Δυστυχώς που δεν τα διάβασαν ποτέ οι Έλληνες… |


ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ...


Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος με τίτλο «Όχι σε ηγέτες που μας παραμυθιάζουν», δημοσίευσε και τις παρακάτω ενδιαφέρουσες σκέψεις:


Τα ερωτήματα είναι πολλά: τόσα χρόνια, λοιπόν, ως λαός και ως κοινωνία έχουμε υποστεί εξάρτηση σε τέτοιες ανούσιες "ουσίες" που προκαλούν ψευδαισθήσεις και χρειαζόμαστε αλλεπάλληλες δόσεις; Και θα περιμένουμε πάντοτε από τους παγκόσμιους εμπόρους των "ναρκωτικών ουσιών" να μας δίνουν τις δόσεις για να μην υποστούμε τις συνέπειες της στέρησης;

Το πρόβλημα είναι οι δόσεις ή η απεξάρτηση και η θεραπεία από την αναζήτηση ψευδαισθήσεων, παραισθήσεων μιας ευτυχισμένης ζωής; Τελικά, χρειαζόμαστε "ευτυχία ή ελευθερία";

Βλέπω την αντίδραση των "αγανακτισμένων", αλλά και "εξαγριωμένων" πολιτών και δεν θέλω να την ερμηνεύσω μέσα από την διαδικασία της στέρησης, αλλά μέσα από την διαδικασία της ελευθέρωσης από ποικίλες εξαρτήσεις που μας επιβάλλουν ξένα και ντόπια οικονομικά κέντρα συμφερόντων και ποικιλόμορφοι μηχανισμοί. Νομίζω ότι αναζητείται η ελευθερία από τον φαύλο κύκλο του ψεύδους, των υποσχέσεων μιας ευτυχισμένης ζωής, που και αυτή δεν έρχεται.

Έχει κουραστεί ο κόσμος από την απόκρυψη της αλήθειας που γίνεται από αυτούς που έπρεπε να ενημερώνουν πλήρως τον λαό, αλλά και από την ανεργία και την στέρηση των αναγκαίων για την βιολογική ζωή.

Πάσχει, όμως, και η κοινωνία μας. Η διαφθορά έγινε μέρος του κοινωνικού και οικονομικού συστήματος και δεν φαίνεται ελπίδα διόρθωσης.

Π
ροφανώς δεν χρειάζονται επιπλέον σχόλια. | 

Για να διαβάσετε το παρόν τεύχος

σε μορφή PDF

πατήστε πάνω στην εικόναΠ Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α
Τ Ε Υ Χ Ο Υ Σ
ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2011

            Πατήστε στους τίτλους    


Αναγνώριση και μετάνοια


  ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ 


"Εκ Καρδίας"

Θεός και γήινοι άρχοντεςΗ Τελευταία Σελίδα

 
ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ