Το περιοδικό της
Χριστιανικής Αλήθειας

  
Το περιοδικό που ενώνει
τους πιστούς του Χριστού
  
Πιο βαθιά στη Βίβλο - Πιο κοντά στη ζωή
Αρχική σελίδα (HOME)
Από τον εκδότη
Έγραψαν για μας
Επικοινωνία

Διά πολλών μαρτύρων

Εξαφανίστηκαν οι άγιοι! 


Με τον παραπάνω τίτλο το γνωστό  περιοδικό «Ο Σωτήρ»  στο τεύχος Ιουνίου 2011, δημοσίευσε το παρακάτω άρθρο, του οποίου αντιγράφουμε το μεγαλύτερο μέρος για χάρη των αναγνωστών μας. |


Εξαφανίστηκαν οι άγιοι! Σκίζοντας τον αέρα από τα βάθη τριών χιλιάδων χρόνων μια απελπισμένη, μια σπαρακτική κραυγή φτάνει μέχρι και τη δική μας όντως αποκαλυπτική εποχή και μάς πληροφορεί γι' αυτό το ίδιο, το τόσο θλιβερό γεγονός. Ποιο γεγονός; Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πια ενάρετοι και αφοσιωμένοι στον Θεό άνθρωποι: «Σώσόν με, Κύριε, ότι εκλέλοιπεν όσιος», κραύγασε τότε ο Δαβίδ.

Χίλια χρόνια προ Χριστού, σε συνθήκες αποστασίας των ανθρώπων από το σωτηριώδες θέλημα του ζώντος Θεού, ο μεγάλος προφήτης και βασιλιάς, ο ποιητής και ψαλμωδός, ο εκλεκτός του Θεού άνθρωπος, κάνει την πιο πικρή διαπίστωση^ τη διαπίστωση ότι εξαφανίστηκαν, δεν υπάρχουν πια αληθινοί του Θεού άνθρωποι.

Δεν υπήρχαν; Υπήρχαν αναμφιβόλως, αλλά είχαν λιγοστέψει πολύ, αποτελούσαν σχεδόν είδος προς εξαφάνιση. Και αυτή η πονεμένη διαπίστωση τραυμάτισε βαθιά τα σπλάχνα του θεόπνευστου ψαλμωδού. Πόνεσε, έκλαψε, απογοητεύθηκε. Γι' αυτό και κραύγασε σπαρακτικά: «Σώσόν με, Κύριε, ότι εκλέλοιπεν όσιος»^ σώσε με, Θεέ μου, διότι χάθηκε, εξαφανίστηκε, δεν υπάρχει πλέον ενάρετος άνθρωπος.

Αυτή είναι η αρχή του ωραίου, του πονεμένου και τόσο περιεκτικού δωδέκατου (Ο~=ενδέκατου) Ψαλμού. (…) «Εκλέλοιπεν όσιος»! Σε άλλο Ψαλμό, στον 14ο (Ο~=13ο), ο Δαβίδ περιγράφει λεπτομερέστερα αυτή την κατάσταση της αποστασίας (στίχ. 3): «Πάντες εξέκλιναν, άμα ηχρειώθησαν, ουκ έστι ποιών χρηστότητα, ουκ έστιν έως ενός»^ όλοι ξέφυγαν από τον ίσιο δρόμο, όλοι εξαχρειώθηκαν, δεν υπάρχει κανένας που να εργάζεται το αγαθό, δεν υπάρχει ούτε ένας!

Ούτε ένας; Και εδώ το ίδιο φαινόμενο έχουμε. Υπήρχαν αλλά λίγοι, υπήρχαν αλλά κινδύνευαν σχεδόν να εξαφανιστούν. Θέλει δηλαδή ο Δαβίδ να φανερώσει το μέγεθος της αποστασίας, προσπαθεί να περιγράψει τον τρόμο από την ανησυχητική μείωση τού αριθμού των πραγματικά ευσεβών ανθρώπων.

Αν ζούσε σήμερα; Αν έπαιρνε και πάλι την κιθάρα του και αποσυρόταν σε μια από τις ελάχιστες πλέον ήσυχες γωνιές για να υμνήσει με πάθος τον Δημιουργό του, τι θα έλεγε αντικρίζοντας αυτή τη μανιώδη λαίλαπα αντιχριστιανικής αποστασίας που πλήττει όλο και θρασύτερα τον κόσμο;

«Σώσόν με, Κύριε, ότι εκλέλοιπεν όσιος»! Σώσε με, Θεέ μου! Εξαφανίστηκαν οι πραγματικά ευσεβείς, οι όντως ενάρετοι, οι ταπεινοί και ουρανόφρονες άνθρωποι, οι άγιοι! Εξαφανίστηκαν; Δεν εξαφανίστηκαν! Αλλά πλέον έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Έχουν μείνει λίγοι, πολύ λίγοι, ελάχιστοι μέσα στα περίπου 7 δισεκατομμύρια του σημερινού πληθυσμού της Γής.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τα δελτία ειδήσεων μεταδίδουν ότι πρωτοφανείς πλημμύρες πλήττουν την Αυστραλία. Άνθρωποι πνίγονται, πόλεις εκκενώνονται, τεράστιες εκτάσεις καλύπτονται από τα ορμητικά νερά των ποταμιών. Αλλά η πλημμύρα του κακού στον κόσμο είναι πολύ μεγαλύτερη, απείρως καταστροφικότερη. Κάτι σαν δαιμονική μανία έχει καταλάβει τον πλανήτη. Και η μανία αυτή στην πατρίδα μας έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Ενώ η φοβερή οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο έπρεπε να οδηγήσει τους άρχοντες και το λαό μας σε αλλαγή προς το καλό, σε μετάνοια, σε επιστροφή προς τον Θεό, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

Το αντίθετο! Οι μεν κυβερνήτες μας μοιάζουν να έχουν καταλειφθεί από σύνδρομο καταστροφής. Ψηφίζουν νόμους φρικτούς, καθιερώνουν συστήματα υποδουλώσεως του λαού προδρομικά της εποχής του Αντιχρίστου, παραληρούν καταφερόμενοι κατά της Εκκλησίας του Χριστού.

Ο δε λαός μας... (…) πού βρίσκεται; Τι κάνει;

Ο λαός μας βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κατάπτωση. Υπάρχουν βεβαίως και σήμερα πολλοί αληθινοί του Θεού άνθρωποι που αντιστέκονται στο χείμαρρο του κακού. Αλλά είναι μειοψηφία. Στο μεγαλύτερο μέρος του ο λαός μας έχει απομακρυνθεί από τη χάρη της αγάπης του Θεού. Ναρκωμένος από την τηλεοπτική υποκουλτούρα, που του σερβίρεται καθημερινά, προσηλωμένος στην απελπισμένη προσπάθεια να ανταποκριθεί στην επίμονη καταναλωτική πρόκληση, αποχαυνωμένος και αμήχανος μπροστά στα πελώρια προβλήματα που του θέτουν, φοβισμένος από την προοπτική μιας καταστροφής... μένει άβουλος και υποταγμένος στη νοοτροπία των ηγετών του.

Οπότε τι γίνεται;

Ο καθένας μας ας αναμετρήσει το χρέος του. Ο καθένας μας ας αναρωτηθεί αν ανταποκρίνεται στην κλήση να είναι ο ίδιος όσιος. Και όλοι μας ας ικετεύουμε τον Θεό μας σαν τον Δαβίδ:«Σώσόν με, Κύριε, ότι εκλέλοιπεν όσιος». Σώσε μας, Θεέ μου, διότι έχουν χαθεί οι αφοσιωμένοι σε Σένα άνθρωποι.

Σώσε μας, διότι εξαφανίζονται οι άγιοι. Σώσε μας!     |


Για να διαβάσετε το παρόν τεύχος

σε μορφή PDF

πατήστε πάνω στην εικόναΠ Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α
Τ Ε Υ Χ Ο Υ Σ
ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2011

            Πατήστε στους τίτλους    
Κύριος της βασιλείας των ανθρώπων

Αναγνώριση και μετάνοια


Ωμή ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ
των Αγιων Γραφών«Ελέω Θεού»...


Εξαφανίστηκαν οι άγιοι!


“Ο Θεός μου είπε να σας πω...”

 
ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ