Το περιοδικό της
Χριστιανικής Αλήθειας

  
Το περιοδικό που ενώνει
τους πιστούς του Χριστού
  
Πιο βαθιά στη Βίβλο - Πιο κοντά στη ζωήΑρχική σελίδα (HOME)
Από τον εκδότη
Έγραψαν για μας Επικοινωνία
ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2011

ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΛΕΣ


 Αλληλογραφία


Για τα Δέκατα

Για τη Μελότητα"Εκ Καρδίας"


Θεός και γήινοι άρχοντεςΗ Τελευταία Σελίδα
  Πώς αναγνωρίζεται μία ΣΕΚΤΑ;Πατήστε πάνω στην εικόνα για να λάβετε το τεύχος σε μορφή PDF.


Από όσα γράψατε προσφάτως

ΑΝΩΝΥΜΟΣ -- ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Πρόσφατα γνωστοί  μου μου έδειξαν ένα άρθρο στο τεύχος Μαΐου-Ιουνίου του περιοδικού Τυχικός που εσείς υπογράφετε. Η αλήθεια είναι πως από τα φοιτητικά μου χρόνια (στις αρχές της δεκαετίας του ΄90), αρνήθηκα να μου αποστέλλετε, πολύ περισσότερο και να διαβάζω το συγκεκριμένο περιοδικό, γιατί θεωρώ ότι δεν ασχολείται πάντα με πράγματα που οικοδομούν αλλά πολύ συχνά με κουτσομπολιά και αρνητικές κρίσεις που φέρνουν τη διχόνοια μέσα στις εκκλησίες μας.

Είμαι παιδί χριστιανικής οικογένειας και μεγαλώνοντας μέσα στην εκκλησία πολλές φορές υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας συμπεριφορών που στο όνομα της ορθοτόμησης της Αλήθειας του Ευαγγελίου, δε σεβάστηκαν  ούτε στο ελάχιστο τους πνευματικούς αγώνες και τις θυσίες των αδελφών μας, που με τις όποιες αδυναμίες τους, στάθηκαν σε καιρούς δύσκολους και υπέμειναν διωγμούς που εμείς οι νεότεροι ούτε στο ελάχιστο δε γνωρίσαμε.

Μπορώ να βεβαιώσω ότι  το άρθρο που γράψατε εναντίον του αδ. Μέμου Σακελλαρίου και  γενικότερα της εκκλησίας της  Ν. Φιλαδέλφειας ούτε συνοχή έχει, ούτε την αλήθεια αντικατοπτρίζει. Ζώντας μέσα στη συγκεκριμένη εκκλησία 15 χρόνια, έχω παρακολουθήσει όλη της την εξέλιξη. Έχω ζήσει δύσκολες αλλά και ευλογημένες στιγμές. Έχω δει πολλούς εφήβους  να σώζονται, ενώ δεν είχαν ιδέα για τον Ιησού, να μεγαλώνουν, να παντρεύονται και να δημιουργούν υγιείς οικογένειες. Άνδρες και γυναίκες με ακεραιότητα που αυξάνονται πνευματικά και η ζωή τους δείχνει Χριστό και ελκύει και άλλους στο να πιστέψουν.

Η συγκεκριμένη εκκλησία προφύλαξε και συνεχίζει να προφυλάσσει τις νέες ψυχές από «χριστιανούς» που περιφέρονται από εκκλησία σε εκκλησία και χωρίς να είναι υπόλογοι πουθενά δημιουργούν έριδες. Εάν εσείς το θεωρείται αυτό μεμπτό είναι δικαίωμά σας.  Όμως οι νέες ψυχές χρειάζονται καθαρό, πλούσιο και καταπράσινο χορτάρι και όχι ζιζάνια για να αυξηθούν. Εξάλλου οι πρεσβύτεροι θα δώσουν λόγο στο Θεό γι΄αυτές και πρέπει να τις προφυλάξουν.

Επιπλέον, ως γονείς, ο άντρας μου και εγώ θεωρούμε ότι η εκκλησία της Ν. Φιλαδέλφειας είναι υγιής και επιλέξαμε να μεγαλώσουμε τα δύο παιδιά μας ζώντας μέσα σε αυτήν. Είμαστε πεπεισμένοι ότι βρίσκονται και αυξάνονται σε σωστό πνευματικό περιβάλλον.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, να μην κρίνετε με τόση ευκολία το έργο εκκλησιών που δε γνωρίζετε και να μη ταυτίζετε πνευματικούς ανθρώπους όπως ο αδ. Μέμος Σακελλαρίου με ευκαιριακούς άρπαγες χρημάτων των πιστών και «δυνάστες».

Οι πληροφορίες  σας είναι εντελώς εσφαλμένες και είναι προφανές ότι δεν  έχει προηγηθεί σωστή έρευνα για  την ορθότητά τους.

Τελειώνοντας σας  αφιερώνω δύο μοναχά εδάφια που αν όλοι οι πιστοί βάζαμε σε εφαρμογή δε θα σκανδαλίζαμε τόσες ανυποψίαστες νέες ψυχές μέσα στις εκκλησίες μας.

Τέλος , αδελφοί μου, όσα είναι αληθινά, όσα είναι σεμνά, όσα είναι δίκαια, όσα είναι καθαρά, όσα είναι προσφιλή, όσα έχουν καλή φήμη, αν υπάρχει κάποια αρετή, και αν υπάρχει κάποιος έπαινος, αυτά να συλλογίζεστε. Εκείνα που και μάθατε, και παραλάβατε, και ακούσατε, και είδατε σε μένα, αυτά να κάνετε και ο Θεός της ειρήνης θα είναι μαζί σας. (Φιλιπ.4:8 και 9 )

Με την ευχή να σας προβλημάτισα έστω και ελάχιστα,
Α.Τ.  


__Στην ανώνυμη επιστολογράφο απαντήσαμε εκτενώς. Η επανειλημμένη  αναφορά του ονόματος της ΄΄εκκλησίας΄΄ και του "ποιμένα" της, τον οποίο εμείς δεν ονοματίσαμε, φανερώνει πόσο προσκολλημένη είναι στο "είδωλό" της. __Παρ' όλα αυτά πιστεύουμε ότι ο Θεός ανοίγει τα μάτια των ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΝ ψυχών.


>>>>>    ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ    <<<<<


 

ΤΟ  ΒΙΝΤΕΟ  ΤΟΥ  ΤΕΥΧΟΥΣ

 


Η  ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ  ΤΟΥ  ΤΕΥΧΟΥΣ

Εκείνοι τα έλεγαν
...αλλά εμείς ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ
δεν ακούγαμε   
vvv
V
Πάτησε εδώ να δείτε το ντοκουμέντο