Α
  
Το περιοδικό της
Χριστιανικής Αλήθειας

  
Το περιοδικό που ενώνει
τους πιστούς του Χριστού
  
Πιο βαθιά στη Βίβλο - Πιο κοντά στη ζωή
Αρχική σελίδα (HOME)
Από τον εκδότη
Έγραψαν για μας
Επικοινωνία


Υπάρχει και άλλο κακό…Οι περικοπές στα εισοδήματα των περισσοτέρων ανθρώπων στη χώρα μας δεν μπορεί να θεωρηθούν ούτε ευχάριστες ούτε εύκολες. Δυστυχώς, όμως, όπως φαίνεται αυτό είναι αναπόφευκτο, είτε επειδή πραγματικά δεν γίνεται αλλιώς, είτε επειδή κάποιοι προσπαθούν να ξεφύγουν τις ευθύνες τους φορτώνοντας τις συνέπειες στους πολλούς.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κόβοντας μισθούς και συντάξεις, περιορίζοντας επιδόματα και προσθέτοντας έτη εργασίας, αυξάνοντας την άμεση και έμμεση φορολογία και άλλα που ακόμη δεν έχουν αποκαλυφθεί, κάθε νέα μέρα επιβεβαιώνει όλο και περισσότερο ότι η τλήμων Ελλάς δεν είναι πλέον ούτε κυρίαρχη, ούτε ανεξάρτητη, ούτε φερέγγια ως αξιόπιστος εταίρος στο διεθνές γίγνεσθαι.

Οι γονείς κάναμε όνειρα για τα παιδιά μας κι οι ηλικιωμένοι έλπιζαν να έχουν ένα αποκούμπι για τα στερνά και τις δύσκολες ώρες τους. Όμως όλα ανατράπηκαν ως ένα βαθμό και κανείς δεν μας εγγυάται για το αύριο.

Η κατάσταση θυμίζει την περίπτωση του Δαβίδ, όταν έγραψε:

Υψόνω τους οφθαλμούς μου προς τα όρη πόθεν θέλει ελθεί η βοήθειά μου; Η βοήθειά μου έρχεται από του Κυρίου, του ποιήσαντος τον ουρανόν και την γην. Δεν θέλει αφήσει να κλονισθή ο πους σου ουδέ θέλει νυστάξει ο φυλάττων σε. Ιδού, δεν θέλει νυστάξει ουδέ θέλει αποκοιμηθή, ο φυλάττων τον Ισραήλ. Ο Κύριος είναι ο φύλαξ σου ο Κύριος είναι η σκέπη σου εκ δεξιών σου. Την ημέραν ο ήλιος δεν θέλει σε βλάψει, ουδέ η σελήνη την νύκτα. Ο Κύριος θέλει σε φυλάττει από παντός κακού θέλει φυλάττει την ψυχήν σου. Ο Κύριος θέλει φυλάττει την έξοδόν σου και την είσοδόν σου, από του νυν και έως του αιώνος. Ο Κύριος θέλει σε φυλάττει από παντός κακού θέλει φυλάττει την ψυχήν σου. 

(Ψαλμός 121/ρκα)

Μόνη εγγύηση σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες ο Κύριος των Δυνάμεων. Εκείνος για τον Οποίο γράφτηκε:

Τίνα άλλον έχω εν τω ουρανώ; και επί της γης δεν θέλω άλλον παρά σε. Ητόνησεν η σαρξ μου και η καρδία μου αλλ' ο Θεός είναι η δύναμις της καρδίας μου και η μερίς μου εις τον αιώνα. 

(Ψαλμ. 73/ογ/25-26). |

 Για να διαβάσετε το παρόν τεύχος

σε μορφή PDF

πατήστε πάνω στην εικόναΠ Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α
Τ Ε Υ Χ Ο Υ Σ
ΙΟΥΛΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

            Πατήστε στους τίτλους             Α Ρ Θ Ρ Α          


(XX)
Τρία χρόνια μετά...
Αρετές και κρίση (Ι)
Αρετές και κρίση (ΙΙ)
Το είπε πράγματι ο Χριστός;

ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ