Το περιοδικό της
Χριστιανικής Αλήθειας

  
Το περιοδικό που ενώνει
τους πιστούς του Χριστού
  
Πιο βαθιά στη Βίβλο - Πιο κοντά στη ζωή
Αρχική σελίδα (HOME)
Από τον εκδότη
Έγραψαν για μας
Επικοινωνία


Ο πόνος μέρος της ζωής μας

Στιγμιότυπα από την Κοιλάδα της Σκιάς του Θανάτου  (XX)


Τρία χρόνια μετά...ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ κείμενο συμπληρώνονται 20 δημοσιεύσεις σ’ αυτή την όχι και τόσο “εύηχη” στήλη, που καθιερώθηκε ύστερα από τις σοβαρές περιπέτειες που είχε η υγεία του εκδότη μας πριν από 3,5 χρόνια.

Στο διάστημα αυτό είχαμε εμπειρίες, σκέψεις και προβληματισμούς, που δύσκολα περνούν από το μυαλό του υγιούς ανθρώπου, αν και θα έπρεπε, μερικές από τις οποίες μοιραστήκαμε μαζί σας.

Όσο έχει κανείς την υγεία του, ούτε την υπολογίζει ούτε την προστατεύει. Θεωρεί πολλά πράγματα δεδομένα και δεν φροντίζει να ευχαριστεί τον Θεό για το δώρο αυτό.

ΠΗΡΑΜΕ
επίσης ένα μάθημα από την ιατρική πλευρά της υπόθεσης, και τούτο είναι ότι κάθε άντρας ηλικίας 50 ετών θα πρέπει να κάνει μία διερευνητική κολονοσκόπηση, η οποία δείχνει αν έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται στο παχύ έντερο πολύποδες, οι οποίοι –αν και αθώοι αρχικά– συχνά μεταλλάσσονται σε καρκίνους.

Αν δεν υπάρχει τίποτα, τουλάχιστον θα ξέρει τα καλά νέα. Αν πάλι βρεθεί κάποιος πολύποδας, όπως γράψαμε και παλαιότερα, ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να τον αφαιρέσει ακόμη και στη διάρκεια αυτής της εξέτασης (κολονοσκόπησης), η οποία γίνεται με ελαφριά νάρκωση (μέθη) και είναι εντελώς ανώδυνη.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
εάν υπάρχει –όπως στη δική μας περίπτωση– πάλι μπορεί να αφαιρεθεί πριν προχωρήσει και κάνει ζημιά σε άλλα ζωτικά όργανα.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ
κάθε υπεύθυνου ατόμου και ιδιαίτερα του χριστιανού, να λαβαίνει όλα τα δυνατά μέτρα και προφυλάξεις, ώστε να χαρίζει στον εαυτό του και στους αγαπητούς του ασφάλεια και σιγουριά «όσον το αφ' ημών».

Και είναι μεγάλη ασοφία, ενώ ο Θεός έχει δώσει στους ανθρώπους επιστήμη και γνώση, να αφήνουμε ανεκμετάλλευτα αυτά τα “δώρα” τη στιγμή που μπορούν να είναι σωτήρια.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ
τη δική μας περίπτωση, οι γιατροί περιμένουν να περάσουν άλλα δύο χρόνια πριν πουν ότι η περιπέτεια αυτή "τελείωσε".  

Ως άνθρωποι δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε αφθαρσία και αθανασία, που είναι αποκλειστικά δώρα του Θεού. Μπορούμε όμως να κάνουμε το μέρος μας για να προλαβαίνουμε το κακό.

Έτσι κάθε άντρας που αγαπά τους δικούς του και τον εαυτό του (ή σαν τον εαυτό του) πρέπει να μπορεί να το αποδείξει κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι του και προλαβαίνοντας τα δυσάρεστα.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ
θέλουμε να εκφράσουμε άλλη μια φορά τις ευχαριστίες μας προς όλους όσους προσευχήθηκαν για εμάς σ’ αυτή την περιπέτεια, και να επαναλάβουμε την ανάγκη που πάντα υπάρχει
: «αδελφοί προσεύχεσθε υπέρ ημών».

Με πολλή αγάπη για όλους και στην υπηρεσία Εκείνου που ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΣΕ. |     


 


Για να διαβάσετε το παρόν τεύχος

σε μορφή PDF

πατήστε πάνω στην εικόναΠ Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α
Τ Ε Υ Χ Ο Υ Σ
ΙΟΥΛΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

            Πατήστε στους τίτλους             Α Ρ Θ Ρ Α          


(XX)
Τρία χρόνια μετά...
Αρετές και κρίση (Ι)
Αρετές και κρίση (ΙΙ)
Το είπε πράγματι ο Χριστός;

 
 
ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ