με

Από τον Jeff A. Benner

Η εργασία αυτή απευθύνεται σε όσους θέλουν να προσεγγίσουν το πρωτότυπο κείμενο της Παλαιάς Διαθήκης στην αρχική του γλώσσα.

Η δύσκολη αυτή εργασία βρίσκεται σε συνεχή επεξεργασία, βελτίωση και επέκταση.
Παρακαλούμε ενημερώστε μας για λάθη που θα συναντήσετε.
Αν οι εβραϊκές γραμματοσειρές δεν φαίνονται καλά
δοκιμάστε με διαφορετικό browser.

Μια προσφορά του "ΤΥΧΙΚΟΥ"
για τους φίλους των ιερών κειμένων

Εκμάθηση των Εβραϊκών
για μελέτη της Βίβλου

בְּרֵשִׁית בָּרָא אֱלֹהִים אֵת הַשָּׁמַיִם וְאֵת הָאָרֶץ

Γένεσις 1:1

Θελήσατε ποτέ να διαβάσετε την εβραϊκή Βίβλο στην αρχική της γλώσσα; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό δεν είναι αδύνατο δεδομένου ότι η εβραϊκή είναι μια αρκετά απλή γλώσσα.

Έχετε ακούσει ποτέ την έκφραση, "Χάθηκα μέσα στη μετάφραση"; Αν αυτό ισχύει για οποιοδήποτε λογοτεχνικό έργο, πολύ περισσότερο ίσχυει για την Βίβλο. Αν θέλετε πραγματικά "να ξέρετε" τι λέει η Βίβλος πρέπει να μάθετε πώς να τη διαβάζετε στην αρχική της γλώσσα.

Με λίγη αφοσίωση από μέρους σας σε σύντομο διάστημα θα είστε σε θέση να κατέχετε τα μαθήματα αυτής της σειράς και σύντομα θα μεταφράζετε την εβραϊκή Βίβλο για τον εαυτό σας αντί να στηρίζεστε σε μεταφραστές.

Για να σας δείξω πόσο εύκολο είναι, ας δούμε τη λέξη הָאָרֶץ (τη λέξη στο άκρο δεξιό της φράσης από τη Γένεση 1:1 παραπάνω). Το הָ προφέρεται "ha" και συνήθως χρησιμοποιείται ως πρόθεμα στις λέξεις, στην πραγματικότητα είναι το οριστικό άρθρο "ο, η, το". Η λέξη אָרֶץ προφέρεται "arets" και σημαίνει "γη, έδαφος". Οταν τη βάλετε μαζί με το הָ έχετε τη μορφή הָאָרֶץ (ha-arets) που εδώ σημαίνει "τη Γη"

Ακούγεται ενδιαφέρον; Μπορείτε να αρχίσετε να διαβάζετε αυτή την όμορφη γλώσσα σήμερα κιόλας με τα δωρεάν μαθήματα που σας προσφέρονται εδώ.

Αν κολλήσετε κάπου ή στην πορεία έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, όσοι ξέρετε αγγλικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους εκδότες του αρχικού έργου στη διεύθυνση πατώντας εδώ.

Αν βρείτε κάποιο λάθος στην ελληνική μετάφραση ή κάποιο ανενεργό σύνδεσμο, επικοινωνείστε με τους μεταφραστές/εκδότες στη διεύθυνση: editor@tyxikos.gr."ΤΥΧΙΚΟΣ"Αρχική — ΕισαγωγήΠεριεχόμενα
Copyright © 1999-2007 for the work in English
Ancient Hebrew Research Center http://www.ancient-hebrew.org
Copyright © 2008 for the Greek translation
Περιοδικό "ΤΥΧΙΚΟΣ" http://www.tyxikos.gr

Please feel free to use, copy or distribute any material on this site for non-profit educational purposes only.