Πάντοτε ευπρόσδεκτη
  Αλληλογραφία με τους Αναγνώστες


 


Χαιρόμαστε που η αρθρογραφία του "Τ" δημιουργεί ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ και ΔΙΑΛΟΓΟ.

Δεν πιστεύουμε σε παθητικούς χριστιανούς [εκκλησιαζόμενο κοινό] αλλά σε χριστιανούς δραστήριους, με γνώμη και θέσεις βασισμένες στις αλήθειες της Βίβλου.

Με χαρά δημοσιεύουμε τις απόψεις σας, αρκεί να είναι επίκαιρες, ενδιαφέρουσες, διατυπωμένες με ευγένεια και εποικοδομητικές. ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ. Η σελίδα αυτή περιμένει να δημοσιεύσει και τη δική σας επιστολή.

Ακόμη και αν -εκ των πραγμάτων- στο τέλος ο "Τ" έχει τον τελευταίο λόγο, η άποψή σας ΜΠΟΡΕΙ να ακουστεί ακόμη και αν -για δικούς σας σεβαστούς λόγους- ζητήσετε να μη δημοσιεύσουμε το όνομά σας.

Διαβάστε εδώ μία ενδιαφέρουσα επιστολή που λάβαμε και ένα ερώτημα αναφερόμενα σε προηγούμενα τεύχη.

"Τ".


__________________________

1


Ένας θλιβερός “Αντίλογος”

Για σχόλιό μας σχετικό με την αμερικανίδα ψευδοπροφήτισσα Marilyn Hickey και την υποστήριξη που της παρέσχε –αποφύγαμε τότε ν’ αναφέρουμε το όνομά του (Ιούλ.-Αύγ. 04)–, ο κ. Ι. Ρούσσος μάς έστειλε την παρακάτω επιστολή όπου εκθέτει τα “επιχειρήματά” του.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Σ’ αυτήν υπάρχει μία και μοναδική αλήθεια, ότι δηλαδή η τηλεφωνική μας συζήτησή ΑΠΛΩΣ ΑΡΧΙΣΕ με τις μεθόδους του Μπόνκε. Κατά τα λοιπά:

Ο Θεός που ακούει και βλέπει τα πάντα, γνωρίζει:

(1) Ότι ουδέποτε λάβαμε επιστροφή τεύχους από τον κ. Ρ.

(2) Ότι παρ’ όλο που του στείλαμε πολυσέλιδα ντοκουμέντα με απάτες της κ. Hickey, εκείνος σκοπίμως τα αποσιωπά και εξακολουθεί να τη θεωρεί “αδελφή”.

(3) Ότι ο κ. Ρ. εκφράσθηκε και έπραξε ανοίκεια κατά του περιοδικού αυτού σε σύνοδο της Αδελφότητας Εκκλησιών Πεντηκοστής στη Λαμία. (Υπάρχουν διασταυρωμένες μαρτυρίες).

Οι αναγνώστες ας βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. |


2


Η πίστη του Αϊνστάιν (;)        

ΕΡΩΤΗΣΗ

Στο ευαγγελικό περιοδικό «Ελεύθερο Βήμα» δημοσιεύθηκε πρόσφατα μια ιστορία σχετική με την πίστη του Αϊνστάιν. («Ε.Β.», Οκτ.-Δεκ. 04, σελ. 5). Η ίδια ιστορία είχε δημοσιευθεί στον «Τ» πριν από ένα χρόνο χωρίς το όνομα του επιστήμονα. Υπάρχει αλήθεια στην εμπλοκή του Αϊνστάιν σ’ αυτή την ιστορία;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Είναι εντελώς απίθανο να είχε ο Αϊνστάιν οποιαδήποτε συμμετοχή σ’ αυτή την ιστορία κι αυτό για τους εξής λόγους:

(α) Αυτή η ιστορία παρουσιάστηκε και κυκλοφορούσε στο ίντερνετ πολύ καιρό πριν, χωρίς το όνομα του Αϊνστάιν. Έχει δημοσιευθεί και στον «ΤΥΧΙΚΟ» το 2003 (σελ. 3027). Ένα χρόνο αργότερα, κάποιος πρόσθεσε αυθαίρετα στην ιστορία το όνομα του Αϊνστάιν.

(β) Στις αυτοβιογραφικές σημειώσεις του, ο Αϊνστάιν δηλώνει ότι ανέπτυξε μια “θρησκευτικότητα” ως παιδί, παρ’ όλο που η εβραϊκή οικογένειά του δεν ήταν θρησκευόμενη, όμως αυτό τερματίστηκε όταν έγινε 12 ετών. Όπως ο ίδιος ομολογεί, ανέπτυξε τότε μια δυσπιστία που δεν εγκατέλειψε ποτέ. Αν και αναφέρθηκε “στον Θεό” σε αρκετές περιπτώσεις, δεν πίστευε σε μερικές από τις ιστορίες της Βίβλου ούτε πίστευε σε έναν προσωπικό Θεό. Ο ίδιος δήλωσε με πολλή σαφήνεια: «Η θέση μου αναφορικά με τον Θεό είναι εκείνη του αγνωστικιστή. Είμαι πεπεισμένος ότι μια ζωηρή συνείδηση αρχικής σπουδαιότητας των ηθικών αρχών για τη βελτίωση και τον εξευγενισμό της ζωής δεν χρειάζεται την ιδέα ενός νομοθέτη, ειδικά ενός νομοθέτη που εργάζεται βάσει της ανταμοιβής και της τιμωρίας." (Επιστολή στον M. Berkowitz, 25-10-50, Einstein Archive 59-215).

Επίσης έγραψε: "Δεν υπάρχει τίποτε θείο πάνω από την ηθική, είναι μια απλή ανθρώπινη υπόθεση." (“The World As I See It”, Einstein, Philosophical Library, New York, 1949, pp. 28-29).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ας μην δεχόμαστε, λοιπόν, κι ας μην επαναλαμβάνουμε αβίαστα την οποιαδήποτε φήμη, όπως κάνουν μερικοί επιπόλαια, στην προσπάθειά τους να “υποστηρίξουν” την υπόθεση του Θεού. Δεν χρειάζονται ΨΕΜΑΤΑ ή ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ για να στηριχτεί η πίστη στον Θεό.

Εκείνος, όχι μόνο μπορεί να σταθεί και χωρίς τον Αϊνστάιν, αλλά μάλλον είναι ο Ικανός ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ στην καθημερινή μας ζωή.

Σίγουρα γνώριζαν καλύτερα οι απόστολοι, οι οποίοι κήρυξαν το Ευαγγέλιο, όχι «μύθους σοφιστικούς ακολουθήσαντες» και χωρίς «διδακτούς λόγους ανθρωπίνης σοφίας, αλλά με διδακτούς του Πνεύματος του Αγίου» (Β~ Πέτρ. 1/α/17, Α~ Κορ. 2/β/13).


__________________

[*] Χρήσιμη για όσους θέλουν να φυλάγονται από παρόμοιες παγίδες είναι η ιστοσελίδα www.TruthOrFiction.com.