Μια δεύτερη ματιά
Mati-2o

 

 

  • Συχνά διαβάζουμε βιαστικά και μερικές φορές προσπερνούμε χωρίς την δέουσα προσοχή σημεία που κανονικά θα έπρεπε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον και ν’ απασχολήσουν τη σκέψη μας. Από την άλλη μεριά μια “δεύτερη ματιά” είναι συχνά απαραίτητη για να ξεφύγουμε από προκαταλήψεις για κάποιο θέμα, που ενστικτωδώς μας ωθούν ν’ “αρνηθούμε” ν’ ακούσουμε μια αντίθετη άποψη. Αλλά και οι συγγραφείς αισθάνονται κάποτε την ανάγκη να προσθέσουν “μια επιπλέον πινελιά” στο δημοσιευμένο κείμενό τους. Τούτη η σελίδα –που ελπίζουμε να παρουσιάζεται τακτικά στον «ΤΥΧΙΚΟ»– σκοπεύει να καλύψει τέτοιες ανάγκες. Αν οι αγαπητοί αναγνώστες έχουν κάτι να πουν ή να προσθέσουν σχετικά με τα δημοσιεύματά μας, καλούνται να αξιοποιήσουν την ευκαιρία.


Την αμερικανίδα ψευδοπροφήτισσα MARILYN HICKEY και τις μεθόδους της  (βλ. «Τ» από Ιανουάριο έως Ιούνιο 2003), προσπάθησε να δικαιολογήσει ο ποιμένας της Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού της Κορίνθου, που διαχωρίζοντας τη θέση του από άλλους Πεντηκοστιανούς ποιμένες, τηλεφώνησε ύστερα από ένα χρόνο για να μας πει ότι η εν λόγω κυρία είναι “αναγεννημένη” και πως όλα όσα κάνει και διδάσκει δικαιολογούνται από τη διαφορετική κουλτούρα που υπάρχει στην Αμερική.

Η απάντησή μας, ήταν σαφής και κατηγορηματική: Η ΑΠΑΤΗ και η ΚΑΚΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ δεν αλλάζουν ανάλογα με τη χώρα ούτε ανάλογα με  το ποιος την διαπράττει.

Η ατιμία είναι ατιμία σε όλες τις χώρες^ το ίδιο και η απάτη, όπως π.χ. το “αγιασμένο” λαδάκι για να ευλογήσουμε το μπλοκ των επιταγών μας ή το “πολύτιμο” χαρτάκι που έστειλε το Γραφείο της εν λόγω κυρίας για να βάλουμε κάτω από το μαξιλάρι μας... Ας μην προσπαθούν, λοιπόν, να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και ας θυμούνται τον λόγο του Χριστού, «Ας ήναι ο λόγος σας Ναι, ναι, Ου, ου· το δε πλειότερον τούτων είναι εκ του πονηρού» (Ματθ. 5/ε/37). |

Φακελάκι με λάδι της κ. Hickey για ευλογία των επιταγών σας.


Ιδού τι λένε τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ και άλλων παγκόσμιων οργανισμών:

Πέρυσι το Αφγανιστάν παρήγαγε 3.600 τόνους οπίου (η δεύτερη υψηλότερη παραγωγή οπίου στην ιστορία της χώρας), αξίας κατ’ εκτίμηση 1,2 δισεκατομμυρίου δολαρίων, λέει η παγκόσμια έκθεση για το 2004 της UNODC που δημοσιεύθηκε πρόσφατα. Η παράνομη παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν είναι μια ωρολογιακή βόμβα που περιμένει να χτυπήσει την Ευρώπη, λέει το γραφείο για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών του ΟΗΕ.


Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου Πολιτικών και Διεθνών Μελετών που στηρίζεται σε εκτιμήσεις του ΟΗΕ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, το κόστος του πολέμου και της κατοχής του Ιράκ ως το τέλος του 2004 θα επιβαρύνει κάθε αμερικανική οικογένεια κατά μέσο όρο 3.415 δολάρια. Το ποσό αυτό θα μπορούσε να περιορίσει παγκοσμίως την πείνα στο μισό και να καλύψει την ιατρική δαπάνη για τη θεραπεία του AIDS, την παιδική ανοσοποίηση (εμβόλια) και τις ανάγκες καθαρού νερού και υγιεινής σε όλες τις αναπτυσσόμενες χώρες για περισσότερο από δύο χρόνια.

Την ίδια ώρα διάφοροι διεθνείς φιλανθρωπικοί και ιεραποστολικοί οργανισμοί, όπως π.χ. η UNICEF, η SIM κ.λπ. διενεργούν εράνους για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των ίδιων προβλημάτων, τα οποία εν πολλοίς ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ και ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ από δυτικές κυβερνήσεις.

Ο «Τ» δεν υποστηρίζει ότι οι Αμερικανοί στρατιωτικοί και οι ηγέτες τους είναι οι χειρότεροι άνθρωποι του κόσμου. Επιμένει ωστόσο να διαμαρτύρεται επειδή τα εγκλήματα που κάνουν γίνονται “με τις ευχές μεγάλης μερίδας της εκκλησίας των Διαμαρτυρομένων, κι αυτό κατά τη γνώμη μας κάνει το έγκλημα δυο φορές πιο βαρύ! |Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ...

Στο προηγούμενο τεύχος σημειώναμε για την ναζιστική καταγωγή της διαβόητης “ολυμπιακής φλόγας” που ταξίδεψε στις πέντε ηπείρους για να φέρει την “ευλογία” των δαιμονικών θεών του ολυμπιακού πανθέου... (Α~ Κορ. 10/ι/20).

Στο μεταξύ εκδόθηκε το εικονιζόμενο βιβλίο «ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ», από τις εκδόσεις “Ισνάφι”, Ιωάννινα 2004, το οποίο συστήνουμε για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα γι’ αυτήν και άλλες όψεις της “μεγάλης ανθρωπιστικής γιορτής” που σε λίγες ημέρες θα λαμπρύνει τη ζωή μας....

Όσον αφορά τους κληρικούς, σε κάθε τόπο που η φλόγα έφτανε, πρώτοι και καλύτεροι οι “λευίτες” μας, παρ’ όλο που στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος τη νύχτα της 4-7-04 κάποιος π. Αρσένιος σωστά αποκάλυπτε την ειδωλολατρική προέλευση της τελετής και την αντιχριστιανική σημασία της. Είναι μεγάλη όμως η απόσταση από τα λόγια ως τα έργα...|

 


 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ