Ιεραποστολή, κρουαζιέρα, και “κονόμα”...


Εσκοτισμένοι
την διάνοιαν;

«Τούτο λοιπόν λέγω και μαρτύρομαι διά του Κυρίου, να μη περιπατήτε πλέον, καθώς και τα λοιπά έθνη περιπατούσιν, εν τη ματαιότητι του νοός αυτών εσκοτισμένοι την διάνοιαν, απηλλοτριωμένοι όντες από της ζωής του Θεού, διά την άγνοιαν την ούσαν εν αυτοίς, διά την πώρωσιν της καρδίας αυτών...» (Εφεσίους 4/δ/17-18)

Στο προηγούμενο τεύχος γράψαμε για μια περίπτωση χονδροειδούς ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ, που γίνεται σε διεθνή έκταση και κάποιες φορές φτάνει και στη δική μας χώρα. Παρουσιάσαμε εκεί αρκετά στοιχεία για μια κυρία που θέλει να κάνει την ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΗ και ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ...

Από τότε προστέθηκαν διάφορα άλλα στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν με τον σαφέστερο τρόπο τις πληροφορίες μας και καθιστούν πλέον ΑΝΑΓΚΗ να ειδοποιηθούν όσοι έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή με το εν λόγω “φαινόμενο”.

Οι εικόνες που παραθέτουμε είναι από το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Outpouring» (Μάρτ.-Απρ. 2003) που εκδίδει η εν λόγω κυρία, και στο οποίο γίνεται αναφορά για τη δράση της στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες.

Τι δείχνουν οι φωτογραφίες αυτές; Αφενός δείχνουν ένα πλήθος ανθρώπων που έτρεξαν “να λάβουν ευλογία” από αυτήν –ανάμεσά τους διακρίνονται και κάποιοι γνωστοί ποιμένες Πεντηκοστιανών εκκλησιών της Ελλάδας, καθώς επίσης και ένας Ορθόδοξος “Επίσκοπος” που δέχεται “επίθεση των χειρών” από την κ. Hickey...

 

Ένα εν Πνεύματι
Ένα αποκορύφωμα για την Μέριλυν ήταν να προσευχηθεί για έναν Ελληνορθόδοξο επίσκοπο που επισκέφθηκε τη σύναξη. Με σειόμενα μαύρα ράσα και καλιμαύχι, αυτός ο αναγεννημένος, πληρωμένος με Πνεύμα κληρικός συμμετείχε ενθουσιαστικά στη σύναξη. Αργότερα αφαίρεσε το καλιμαύχι του και ζήτησε από την Μέριλυν να προσευχηθεί γι’ αυτόν, επιμένοντας να βάλει τα χέρια της επάνω στο κεφάλι του και να τον χρίσει για τις προσπάθειες της αποστολής του. Αυτός ο επίσκοπος είναι ένας από τους 30.000 Ελληνες Ορθόδοξους που βιώνουν χαρισματική ανανέωση. 

 

Βεβαίως είναι δικαίωμα του καθενός να διαθέτει όπως θέλει τον εαυτό του, να πιστεύει ό,τι θέλει και όπως θέλει... Αυτό τουλάχιστον εγγυάται το Σύνταγμα αυτής της χώρας. Όμως διερωτώμεθα, γνωρίζουν αυτοί οι άνθρωποι με πιο άτομο έχουν να κάνουν; Γνώριζαν όταν πήγαν κοντά της και ύψωναν τα χέρια επικαλούμενοι την άνωθεν ευλογία, ότι εδώ υπάρχει μια από τις πιο ύποπτες επιχειρήσεις;

Στο τεύχος αυτό, λοιπόν, θα δώσουμε περισσότερα στοιχεία, που αποκαλύπτουν τη μεθόδευση με την οποία η οικογένεια Hickey ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ τους αφελείς ευσεβείς για να εισπράττει χρήματα.

Και πάλι σημειώνουμε ότι εφόσον η εν λόγω κυρία περιοριζόταν να ΑΡΜΕΓΕΙ τους αφελείς αλλού, ασφαλώς και δεν θα χαραμίζαμε τις σελίδες του «Τ» για ν’ αναφερθούμε στα κατορθώματα της^ το κάνουμε όμως επειδή ο κίνδυνος πλέον δεν είναι προ των πυλών αλλά είναι ήδη ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!..

Σε γράμμα που έστειλε η κ. Hickey στην αρχή του χρόνου, έγραφε:

Και στο τέλος έγραφε:

«Στο Όνομα του Ιησού σπέρνω τον “Σπόρο της Πίστης και Υπακοής”: (αναφέρονται διάφορα άλλα ποσά και ύστερα) ( ) $203 σαν σπορά μου για το νέο έτος 2003 ( ) $2003 για το νέος έτος 2003 (...)»

 

Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Για παράδειγμα παρουσιάζουμε στην παρακάτω φωτογραφία την σελίδα 7 του εν λόγω περιοδικού, όπου κανείς μπορεί να διαβάσει, μεταξύ άλλων, και τα εξής εξωφρενικά:

«Ξεκινήστε σήμερα, ακολουθώντας τα εξής απλά βήματα:

1. Συμπληρώστε το παραπλεύρως κουπόνι, και στην όψη του ρολογιού.

2. Βάλτε το κάτω από το μαξιλάρι σας και κοιμηθείτε επάνω του απόψε. (Θα μετατρέψουμε αυτό το κομμάτι χαρτί σε ένα θαυματουργό σημείο επαφής... για να ελευθερώσουμε τις σύμφωνα με το Ματθ. 18/ιη/19 προσευχές συμφωνίας.)

3. Στείλτε αύριο σ’ εμάς το συμπληρωμένο κουπόνι μαζί με την καλύτερη προσφορά υποστήριξης γι’ αυτή τη διακονία. Αυτό θα είναι η ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΑ ΣΠΟΡΑ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑ για τον ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟ ΘΕΡΙΣΜΟ ΘΑΥΜΑΤΩΝ που χρειάζεστε.

Την Κυριακή του Πάσχα (και σε όλη την εβδομάδα του Πάσχα) θα απελευθερώσουμε επανηλειμμένα ένα ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟ ΧΡΙΣΜΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ επάνω σε σας και την ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΘΑΥΜΑΤΩΝ σας.»


Αν τα παραπάνω δεν είναι ΑΠΑΤΗ, πώς αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν;

Πού μέσα στη Βίβλο διαβάζει κανείς παρόμοια “κόλπα”; Φαντάζεστε ποτέ τον απόστολο Παύλο ή τους άλλους υπηρέτες του Θεού να λειτουργούν με τέτοιους τρόπους;

Και είναι ποτέ δυνατό να μπαίνουν ΜΕΣΙΤΕΣ τέτοιας μορφής ανάμεσα στους πιστούς και στον Κύριο;

Τι παραπάνω έχει αυτή η κυρία από κάθε άλλο χριστιανό (εκτός από το πονηρό πνεύμα);

Απευθυνόμαστε σε όλους τους Πεντηκοστιανούς χριστιανούς στην Ελλάδα, και ζητούμε, αν συμφωνούν με αυτές τις πρακτικές, να τις ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ και  να τις ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ. Σε διαφορετική περίπτωση να τις ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ και να ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. Ελπίζουμε να υπάρξει κάποια απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, την οποία και ευχαρίστως θα δημοσιεύσουμε στο επόμενο τεύχος. |

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ