ΟΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ...

 

Οι παρακάτω εικόνες προέρχονται από πρόσφατες διαφημίσεις σε θρησκευτικά έντυπα. Δεν είναι βέβαια παράξενο να θέλουν οι έμποροι να διευρύνουν τις πωλήσεις τους, όμως εδώ σημειώνεται προφανής προσπάθεια να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους ανεπίτρεπτα "θρησκευτικό" τρόπο, όπως π.χ. "Οίνος ΕΙΔΙΚΑ δημιουργημένος για τη Θεία Ευχαριστία", ή κερί που παράγεται "όπως ακριβώς προήλθε το άσπιλο σώμα του Χριστού από την παρθένο Μαρία";

SAMIOTIKO1.JPG
MOSXOLIBANO.JPG
BUSH-XRISTOS

Αν αυτό δεν είναι ΑΣΕΒΕΙΑ, πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί; Τουλάχιστον οι άλλοι με ειλικρίνεια λένε πως είναι "Βιοτεχνία και Εμπορία Εκκλησιαστικών". Όταν όμως η Εκκλησία έχει γίνει ΕΜΠΟΡΙΟ από τους ίδιους τους κληρικούς, τι άλλο μπορεί να περιμένουμε από τους επαγγελματίες; Σημειώνεται ότι, όπως έγραψε ο Τύπος, η πρόσφατη "κόντρα" ανάμεσα στους "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ" μοναχούς από το Τρίκορφο και την Ιερά Σύνοδο, οφείλεται πρώτιστα στα έσοδα που εισπράττουν από τις πωλήσεις των CD που εκδίδουν, τα οποία δεν είναι πρόθυμοι να μοιραστούν με την ιεραρχία;

(Βλέπε περισσότερα στις σελίδες "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ")."ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ"... ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΑΒΛΙ

Κάπως καθυστερημένα πληροφορηθήκαμε ότι η Χριστιανική Φοιτητική Κίνηση Αγάπης διοργάνωσε τον Οκτώβριο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Φοιτητικό Τουρνουά Τάβλι, με σκοπό την ευρύτερη γνωριμία της Κίνησης και τη διανομή σ' εκείνους που συμμετείχαν μιας Καινής Διαθήκης και της ταινίας "Ιησούς".

Αναρωτιώμαστε μέχρι πού μπορεί να προχωρήσει αυτή η νοοτροπία, επειδή δε μπορούμε να φανταστούμε τους Απόστολους να κάνουν "ευαγγελισμό" έξω από το στάδιο της Καισάρειας ή τον ιππόδρομο της Ρώμης. ’ραγε το επόμενο βήμα της ΧΦΚΑ θα είναι μια παρτίδα κουμκάν ή πόκερ, ή μήπως μια δημόσια εκδήλωση σε καζίνο;


Για το παραπάνω σχόλιο υπήρξε αλληλογραφία με την ΧΦΚΑ που μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ!

 


ΑΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑΝ...

THEOMINIAΑπό την εφημερίδα "Στύλος Ορθοδοξίας" (11/2000, σελ. 15) πληροφορηθήκαμε για τις φυσικές καταστροφές που προκάλεσε πριν λίγο καιρό μεγάλη καταιγίδα κατά την οποία μάλιστα παρασύρθηκε από τα νερά και πνήγηκε ο παλιός φίλος και συμμαθητής μας μοναχός Γερβάσιος (κατά κόσμον Γ. Βαρβαρόπουλος). Οι μεγαλύτερες ζημιές έγιναν στη μονή Ξενοφώντος, που πριν από δύο χρόνια γιόρτασε 1000 χρόνια από την ίδρυσή της.

Όσο μεγάλο και αν ήταν, όμως, το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν από αυτή τη νεροποντή, ο οξύμωρος τίτλος της εφημερίδας φανερώνει την αδυναμία κάποιων θρησκευόμενων κονδυλοφόρων να ξεχωρίσουν τις λέξεις και τη σημασία τους. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι ο Θεός έδειξε την μήνη Του (=θεομηνία) στο "Περιβόλι της Παναγιάς";

Το συμπέρασμα που συνάγεται από τα παραπάνω είναι πως ούτε ο ’θως είναι "Περιβόλι της Παναγιάς", ούτε η φυσική καταστροφή ήταν "θεομηνία". Οι λέξεις έχουν τη σημασία τους και εκδικούνται εκείνους που τις χρησιμοποιούν χωρίς σοφία. Ας θυμηθούμε εν προκειμένω τον λόγο του Κυρίου: «εκ των λόγων σου θέλω σε κρίνει».

 

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΚΟ


Υπέρ του πολιτικού όρκου τάχθηκε με δηλώσεις του ο Mητροπολίτης Σερβίων και Kοζάνης κ. Aμβρόσιος, ο οποίος διαφοροποιήθηκε σαφώς από τους περισσότερους ιεράρχες οι οποίοι κάλεσαν την Πολιτεία να μην προωθήσει τη σχετική ρύθμιση που έχει προταθεί.

"Aυτό θα διευκολύνει κι εμάς, διότι βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση όταν κάποιος παραβιάζει σαφή νόμο του Θεού, να μην ορκιζόμαστε για κανέναν λόγο", είπε ο κ. Aμβρόσιος και πρόσθεσε:

"Όλοι γνωρίζουμε τι υπάρχει στην πραγματικότητα. Ότι δηλαδή `παλαμίζουν' το Eυαγγέλιο ελαφρά τη συνειδήσει και οι ψευδορκίες είναι άπειρες. Nα καταργηθεί ο όρκος και να βρουν άλλον τρόπο να ψεύδονται." ("Έθνος" 28/12/ 2000).

Ανέκαθεν υποστηρίζουμε την άποψη ότι οι Χριστιανοί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ στα δικαστήρια. Αυτή είναι η θέση της Καινής Διαθήκης και της Εκκλησίας, για τούτο εύγε στον κ. Αμβρόσιο. Οι ηγεσίες των διαφόρων "εκκλησιών" που θέλουν να είναι «φίλοι του κόσμου" έκαναν το παν για να τα έχουν καλά με τον Καίσαρα; Τώρα όμως που το Κράτος αποφάσισε ν' απαλλάξει τη χώρα από το αίσχος της ψευδορκίας θα επιμένουν ακόμη στην αντιβιβλική τους θέση;

 

ΠΛΑΝΟΙ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΥ...

Με ικανοποίηση διαβάσαμε στο περιοδικό "Αστήρ της Ανατολής" (Σεπτ. 2000) αφιέρωμά του στις Αιρέσεις (κάποιες από αυτές) και ιδιαίτερα το ξεχωριστό ένθετο με το γενικό τίτλο "Πλάνοι με την Ταυτότητα του Ευαγγελικού".

Ήταν καιρός, επιτέλους, κάποιος να αποκαλύψει υπεύθυνα και τεκμηριωμένα τι κρύβεται πίσω από το χρυσό περιτύλιγμα του Faith Movement (=Κίνημα Πίστης) και του ψεύτικου "ευαγγελίου της ευημερίας", που μέσω βιβλίων, βίντεο, κασετών και "εκπροσώπων", διαβρώνει τη γνήσια χριστιανική πίστη, υποβαθμίζοντάς την σε υπόθεση φτηνού υλιστικού "δούναι-λαβείν".

Θα περιμέναμε, όμως, από τους εκδότες του "Αστέρα" να τολμήσουν ένα βήμα παραπέρα. Δηλαδή να ονομάσουν εκείνους που εκφράζουν και προωθούν αυτές τις ψεύτικες διδασκαλίες και ελπίδες στον τόπο μας και, μάλιστα, αν είναι αλήθεια το φημολογούμενο, ότι κάποιοι από αυτούς κατέχουν θέσεις στον Πανελλήνιο Ευαγγελικό Σύνδεσμο (ΠΕΣ).

Επιτέλους, τι αξία έχει να συζητείται το κακό που πλήττει την Εσπερία, όταν ίδια ή παρόμοια συμβαίνουν και στην Ελλάδα μέσω διαφόρων "ιεραποστολών" και "βιβλικών σχολείων" ασαφούς προέλευσης;


(Βλέπε περισσότερα για ό,τι αφορά τη χρήση της φράσης "Καμία σχέση με αιρετικούς", στις σελίδες "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ").

 


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ