Πίνακας περιεχομένων παρόντος τεύχους

Για να βλέπουμε τα πραγματικά γεγονότα


Τι συμβαίνει
στην Παλαιστίνη;

BLOODSED

Θάνατος και πόνος δεν ξεχωρίζουν λαούς.

 


 


Ο κ. Ανδριανόπουλος παραθέτει κάποια αντικειμενικά ιστορικά στοιχεία που άλλοι σκοπίμως αποσιωπούν και, προπαντός, δεν επικαλείται τα ανεδαφικά και δήθεν "βιβλικά" επιχειρήματα βάσει των οποίων κάποιοι απαιτούν από τους Χριστιανούς να νομιμοποιούν και να αποδέχονται τις βάρβαρες πράξεις της κυβέρνησης του Ισραήλ με τη σφραγίδα του «αδελφού Μπους», όπως τον αποκαλούσε Πεντηκοστιανός ποιμένας της Αθήνας. (Ήμαρτον Θεέ μου!)

Όπως καλά γνωρίζουν οι αναγνώστες του «Τ», εμείς δεν συμφωνούμε με τη νεο-σιωνιστική και αμερικανική προπαγάνδα που προσπαθεί –και εν πολλοίς δυστυχώς επιτυγχάνει– να παρασύρει Χριστιανούς σε μια άνευ όρων αποδοχή και υποστήριξη του σημερινού κράτους του Ισραήλ.

Δεν συμφωνούμε με όσους διδάσκουν τους πιστούς να υποστηρίζουν τους Ισραηλινούς δυνάμει της "Αβραμιαίας διαθήκης", που ανέφερε «Θέλω ευλογήσει τους ευλογούντας σε, και τους καταρωμένους σε θέλω καταρασθή» (Γεν. 12/ιβ/3), και ορισμένων άλλων προφητικών περικοπών, όμως ξεχνούν τον άλλον λόγο –πάλι από το στόμα του Θεού– που είπε: «Θέλω παραδώσει τον Ιακώβ εις κατάραν και τον Ισραήλ εις ονειδισμούς» (Ησ. 43/μγ/28, Ιερ. 24/κδ/9 κ.λπ.).

Δεν δικαίωσε ποτέ ο Θεός τους Εβραίους απλά και μόνο επειδή είναι Εβραίοι. Ο Θεός ποτέ δεν δικαιολόγησε τις άνομες και δόλιες πράξεις τους επειδή είναι «έθνος Ισραήλ». Αντίθετα διαμαρτυρήθηκε και κατήγγειλε εντονότατα κάθε παρανομία τους, κάθε σκληρότητα και θηριωδία, κάθε ασυνέπειά τους (π.χ. Γεν. 49/μθ/5-7).

Ως έσχατο μέτρο αντεκδίκησης ο Θεός ανέχθηκε το «ζωήν αντί ζωής, οφθαλμόν αντί οφθαλμού, οδόντα αντί οδόντος...» (Έξοδ. 21/κα/ 23-24) και όχι το δεκάδες αντί ενός, που εφαρμόζουν σήμερα οι Ισραηλινοί, ούτε φυσικά εγκρίνει το μεσαιωνικό δόγμα "Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".

Οι ηγέτες και των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων, ζουν «κατά το πολίτευμα του κόσμου τούτου, κατά τον άρχοντα της εξουσίας του αέρος, του πνεύματος το οποίον ενεργεί την σήμερον εις τους υιούς της απειθείας», δηλαδή του Σατανά (Εφεσ. 2/β/2), γι' αυτό αμφότεροι προβαίνουν σε πράξεις βίας και καταστροφής που ξεσπούν σε αθώους πολίτες και από τους των δύο λαούς.

Όσον αφορά τις χήρες, τους ανάπηρους και τα ορφανά, όλοι αυτοί μόνοι σηκώνουν το φορτίο του πόνου, του πένθους και της αδικίας, μέχρι να έρθει κάποιος άλλος επιτήδειος που θα τους παρασύρει σε νέα δράματα και κλάματα.

Ως Χριστιανοί ας μένουμε μακριά από αυτά και ας αποβλέπουμε στον Θεό της αγάπης και της δικαιοσύνης, προσμένοντας τη δική Του επέμβαση στον κόσμο, για νέους ουρανούς και νέα γη «εν οις δικαιοσύνη κατοικεί» (Β~ Πέτρ. 3/γ/13). |

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ