Πίνακας περιεχομένων παρόντος τεύχους


"Η αληθεια θέλει σας ελευθερώσει»

   

Τοξική Πίστη

Tο απόγευμα της Κυριακής 24-9-2006 πολλές εκκλησίες της Πεντηκοστής στην Ελλάδα –ελληνόφωνες και ξενόγλωσσες– ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ, επειδή όλοι οι ηγέτες και τα μέλη τους έκαναν το παν για να γεμίσουν το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας–κάτι που όντως κατάφεραν.

Είχαν σπεύσει να “τιμήσουν” έναν  ζ ω ν τ α ν ό “ ά γ ι ο ”  τους.   ( ! )


 

Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα από μη Ορθόδοξους χριστιανούς. Ομιλητής θα ήταν ο παγκοσμίου φήμης –και υποψίας– ψευδοπροφήτης και ψευδοδιδάσκαλος Benny Hinn.

Η υπόσχεση που είχαν λάβει όλοι αυτοί, ήταν πως αυτή η συγκέντρωση θα ήταν μια «Ιστορική Σταυροφορία» που «θα άγγιζε την Ελλάδα και ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου για τον Ιησού Χριστό με έναν δυναμικό τρόπο». «Το Συγκρότημα του Ολυμπιακού Σταδίου είναι έτοιμο να γίνει μάρτυρας στη δύναμη του Θεού όσο ποτέ πριν ως αυτή την απίστευτη εποχή και το ξεχείλισμα συνεχίζεται!» Αυτά έλεγε η ανακοίνωση στο επίσημο ιστοχώρο του Hinn (www.BennyHinn.com) και πολλοί είχαν σπεύσει να σπείρουν «το γενναιόδωρο δώρο-σπόρο τους στο εύφορο έδαφος των επερχόμενων σταυροφοριών!»

Με όλα αυτά υπόψη του, κάθε πιστός της αίρεσης του «Ευαγγελίου της Ευημερίας και της Υγείας» ήταν αναμενόμενο να τα παρατήσει τα πάντα και να τρέξει να ακούσει, να δει και να ζήσει τις μεγάλες “ευλογίες” που του έταζαν οι “ποιμένες” του, όπως άλλοι τρέχουν να δουν την “Αγία Ζώνη”...

Αλλά τι έγινε τελικά;

 

Η διοργάνωση

Το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο είχε νοικιαστεί από την οργάνωση “Benny Hinn Ministries”, η οποία είχε και όλο τον έλεγχο. Υπήρχε καλή προετοιμασία ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, με πολλούς ταξιθέτες και προσωπικό ασφαλείας, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αλλοδαποί.

Οι πόρτες του Σταδίου άνοιξαν στις 4 το απόγευμα και πλήθος Ελλήνων και αλλοδαπών, σε ίση σχεδόν αναλογία, είχαν γεμίσει τις 5.000 θέσεις στις κερκίδες και άλλες 1.000 – 2.000 θέσεις στην πλατεία μέχρι τις 7 το βράδυ.

 

Το κοινό

Από όσο μπορέσαμε να διερευνήσουμε από αξιόπιστες πηγές, η σύνθεση του πλήθους από ελληνικής πλευράς προερχόταν κυρίως από μέλη Εκκλησιών της Αδελφότητας Πεντηκοστής Ελλάδος, της Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού, και από Εκκλησίες Πεντηκοστής Αλλοδαπών, που μένουν στην Αθήνα.


Η ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ BENNY HINN

ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ


 

Α Ν Τ Ι Θ Ε Τ Α


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΔΙΑΧΩΡΙΣΕ ΤΗΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ

 

Αν και η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον διοργανωτή και την εκδήλωση –κυκλοφόρησε το παραπάνω Δελτίο Τύπου –, μέσα στο πλήθος υπήρχαν αρκετοί Ευαγγελικοί που, είτε από περιέργεια είτε από μια διαφαινόμενη κρίση δογματικής ταυτότητας που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στα ευαγγελικά ποίμνια, είχαν σπεύσει να δουν τα τεκταινόμενα.

Δυστυχώς όσοι δεν στηρίζονται στην αλήθεια των Αγίων Γραφών, είναι έτοιμοι να τρέξουν σε κάθε λείψανο, κάθε Καματερό, κάθε γκουρού και κάθε λογής απατεώνα, για να δουν "με τα μάτια τους" εκείνο που δεν είναι ικανή να πιστέψει η ψυχή τους.

 

Το πρόγραμμα

Λίγο μετά τις 7 ο αρμόδιος "Οδηγός Λατρείας" μαζί με μεγάλη χορωδία, ξεκίνησαν μια υμνωδία παρασύροντας και το πλήθος, η οποία κάλυψε τα πρώτα 40 λεπτά. Όλη αυτή την ώρα το πλήθος στεκόταν όρθιο και πολλοί είχαν συνεχώς υψωμένα τα χέρια – δηλαδή ό,τι πρέπει για να προετοιμαστεί η κατάλληλη “ατμόσφαιρα” για όσα θα επακολουθούσαν.

Τότε, εντελώς ξαφνικά, παρουσιάστηκε στη σκηνή ο Benny Hinn, ο οποίος αφού δαπάνησε λίγα λεπτά σε φτιαχτά και ανούσια λόγια "δοξολογίας" και ενθουσιασμού του πλήθους για την "υπεροχή των Ελλήνων", στη συνέχεια διέθεσε πολύ χρόνο για φλύαρα σχόλια και φιλοφρονήσεις με διάφορους Πεντηκοστιανούς ποιμένες που βρίσκονταν στην εξέδρα και μέλη των οικογενειών τους. Κάθε τόσο καλούσε το κοινό να χειροκροτήσει για τον τάδε ή δείνα από αυτούς ...εντελώς αναίτια.

Όλοι όσοι προβλήθηκαν εκείνη την ώρα, ήταν αποκλειστικά Έλληνες του εξωτερικού, ενώ οι ιθαγενείς ποιμένες αγνοήθηκαν επιμελώς, με μοναδική εξαίρεση τον "brother George Patsaouras".

Ο Benny Hinn διέθεσε πολύ ώρα για να διαφημίσει στον κόσμο μέλη της οικογένειάς του (πολλά από τα οποία και παρουσίασε ως καλός παρουσιαστής προγράμματος σε κοσμικό νυκτερινό κέντρο, και έντεχνα κατάφερε να αγγίξει τις ευαισθησίες του ελληνικού κοινού, τονίζοντας την ελληνική καταγωγή αρκετών από αυτούς, που θυμήθηκαν μέχρι και τον Κολοκοτρώνη και το "Ζήτω η Ελλάς!".

Ο Benny Hinn άρχισε τελικά την ομιλία του στις 8.30 και για μισή ώρα διακήρυξε την αμερικάνικη αίρεση του "Ευαγγελίου της Ευημερίας και Υγείας", επικαλούμενος τα εδάφια Γ~ Ιωάν. 1/α/2, που λέει: «Αγαπητέ, κατά πάντα εύχομαι να ευοδούσαι και να υγιαίνης, καθώς ευοδούται η ψυχή σου», και Πράξ. 4/δ/34, που λέει ότι στην πρώτη εκκλησία «ουδέ ήτο τις μεταξύ αυτών ενδεής», κακοποιώντας προκλητικά και βάρβαρα αυτά και αρκετά άλλα άσχετα χωρία που ανακάτεψε "για μπούγιο". Ένα χοντρό παράδειγμα της πλάνης του ήταν η διδασκαλία πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Θεός για να πλουτίσει τους χριστιανούς θα φτωχύνει τους κοσμικούς ανθρώπους, όπως γύμνωσε τους Αιγύπτιους για να πλουτίσει τους Εβραίους...

Εκείνο όμως που επαναλάμβανε συχνά-πυκνά ήταν πως, για να λάβεις αυτά τα δώρα χρειάζεται προηγούμενα ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ εσύ ο ίδιος ή, για να χρησιμοποιήσουμε τη δική του φρασεολογία, «ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΙΣ με πίστη προσφέροντας χρήματα». Έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει πως Όποιος δεν δίνει, ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΕΙ στον Θεό και άρα είναι ένοχος και ανυπότακτος. Αν δεν δώσεις, δεν πρόκειται να πάρεις από τον Θεό! Οι υποσχέσεις του Θεού είναι μόνο για εκείνους ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ! για να κορυφώσει με το αιρετικό, «Η ΧΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΤΕΣ»!... ανατρέποντας τη βιβλική αρχή ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΧΑΡΙΝ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.

Ύστερα από αυτή την ψευδοδιδασκαλία και ένα συνολικό δίωρο φασαρίας και ψυχολογικής φόρτισης, οι ταξιθέτες άρχισαν να μοιράσουν στο κοινό φάκελα, (όπως αυτό που εικονίζεται στο εξώφυλλο του παρόντος τεύχους), και ζήτησε από το πλήθος να εφαρμόσει όσα δίδαξε με την ομιλία του και να βάλουν στα φάκελα τον "σπόρο της πίστης" τους.

Δεκαπέντε (15) λεπτά διατέθηκαν για τη διενέργεια εράνου–διανομή και συγκέντρωση των φακέλων. Κατά περίεργο τρόπο –όχι αδικαιολόγητο για όσους ξέρουν από τέτοια κόλπα– στο διάστημα της συλλογής των χρημάτων τα μεγάφωνα πλημμύρισαν το χώρο με μια γρήγορη μουσική σε ρυθμό εμβατηρίου, κατάλληλη για να παρακινήσει την ψυχική διάθεση των "δωρητών". Ταυτόχρονα ο ίδιος φώναζε: «Δώστε γενναιόδωρα!...» ^ «Αν έχετε τσεκ σημειώστε ως δικαιούχο την “Benny Hinn Ministries”!...»^ «Αν έχετε πιστωτική κάρτα σημειώστε στο φάκελο τα κατάλληλα στοιχεία!»...

[Ίσως εδώ τίθεται νομικό θέμα, κατά πόσον ήταν νόμιμο να κάνει έρανο σε δημόσιο χώρο χωρίς άδεια του Κράτους, όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία που δεν ενδιαφέρει εμάς.]

Οι ταξιθέτες συγκέντρωσαν στη συνέχεια τους φακέλους με τα χρήματα μέσα σε μεγάλες πλαστικές σακούλες, οι οποίες με τάξη απομακρύνονταν στο πίσω μέρος της εξέδρας ...για να μην τις ξαναδεί ποτέ κανείς.

Η επόμενη μισή ώρα διατέθηκε σε μια γενικόλογη ομιλία "Περί Θαυμάτων", κατά την οποία ο Benny Hinn απαίτησε από το πλήθος απόλυτη ησυχία, ζήτησε να στέκονται όλοι όρθιοι και να επαναλαμβάνουν «Jesus, Jesus», ώστε να μπορέσει να μεταφερθεί το «χρίσμα» από αυτόν στο κοινό. Κάθε τόσο μέσα στο παραλήρημά του πρόσταζε άλλοτε να κατεβάζουν και άλλοτε να υψώνουν τα χέρια.

Ύστερα, και ενώ όλοι εξακολουθούσαν να μένουν όρθιοι με υψωμένα χέρια και μάτια κλειστά, η χορωδία παρέσυρε το πλήθος σε μια ήπια "υμνωδία", επαναλαμβάνοντας σύντομες φράσεις και αλληλούια. Μόνο 3 “ειδικοί” ύμνοι (”He touch me” [Με άγγιξε], “Jesus, oh, Jesus” [Ιησού, Ιησού] και “Oh, the glory of His presence” [Ω, η δόξα της παρουσίας]) επαναλαμβάνοντας αδιάκοπα επί 15 ολόκληρα λεπτά ο καθένας, δηλαδή ένα σύνολο 45 λεπτών πλύσης εγκεφάλου.

Στις 9.50 περίπου ο Benny Hinn ζήτησε από όσους αισθάνονταν κάποια αρρώστια να ακουμπήσουν με το χέρι τους το σημείο που έπασχε ή πονούσε και αν ένιωθαν μια «ζέστη», αυτό ήταν το σημάδι ότι «έλαβαν τη θεραπεία τους».

Ξαφνικά άρχισε να φωνάζει σε ταχύ ρυθμό και για αρκετά λεπτά της ώρας: «Κάποιος στα δεξιά μου θεραπεύτηκε από καρκίνο του πνεύμονα, άλλος στα αριστερά μου από αρθρίτιδα, άλλος απέναντί μου από καρδιά, από καρκίνο του δέρματος, από πόνο στη μέση, από όγκο στο αυτί» κ.ο.κ.

Στις 10 ζήτησε από όσους αισθάνθηκαν ότι θεραπεύτηκαν, να πάνε στην πλατφόρμα για να ομολογήσουν τη θεραπεία που “έλαβαν”. Από τους 100 σχεδόν ανθρώπους που πλησίασαν, οι εντεταλμένοι γι’ αυτό ειδικοί "διάκονοι" ανέβασαν στην πλατφόρμα μόνο μερικούς, οι οποίοι "ομολογούσαν" ότι δήθεν έγιναν καλά από πόνο στη μέση, από ελαττωματική όραση, από κουφό αφτί, από όγκο στον εγκέφαλο... Όλα "θαύματα" που δεν μπορούσαν βέβαια να αποδειχθούν εκείνη την ώρα, αλλά φαινόταν πως ήταν στιγμιαίες εντυπώσεις που προκατειλημμένα άτομα ήθελαν να αισθανθούν.

 

Άνθρωποι πεσμένοι στο πάτωμα, χτυπημενοι
από την "ευλογία του ψευδοπροφήτη

 

 

Και όπως κάνει σε όλο τον κόσμο, ο Benny Hinn έσπρωχνε αρκετά από αυτά τα άτομα και τα έριχνε στο έδαφος, ενώ μεγαλόσωμοι άντρες τα συγκρατούσαν για να μην χτυπήσουν και στη συνέχεια τα βοηθούσαν να σηκωθούν. Ήταν φανερό πως όσοι ήταν αμύητοι σ’ αυτή την πτώση, προσπαθούσαν ενστικτωδώς να κρατήσουν την ισορροπία τους, ενώ άλλοι έπεφταν μόνοι τους, ξέροντας ότι θα τους πιάσουν οι εύσωμοι “διάκονοι”.

Η διαδικασία αυτή κράτησε περισσότερο από 1,5 ώρα και στο τέλος ο Benny Hinn υποσχέθηκε σε όσους δεν έγιναν καλά εκείνη τη βραδιά, ότι «αυτό θα συμβεί μέχρι το τέλος του χρόνου»...

 

Το αποτέλεσμα

Αντίθετα από όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΘΑΥΜΑ! – όπως και ήταν αναμενόμενο.

Το μόνο "θαύμα" που έγινε ήταν πώς χιλιάδες ΕΥΡΩ πέρασαν από τις τσέπες του κοινού στο θησαυροφυλάκιο του Benny Hinn!!!.

 

Στο σημείο που δείχνει το βέλος, δηλαδή στην άλλη άκρη της πλατείας και πολύ μακριά από τον ομιλητή, ήταν συγκεντρωμένοι επάνω στις αναπηρικές πολυθρόνες τους οι ΟΝΤΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ.

Σ' αυτούς κανείς δεν έδωσε την παραμικρή σημασία!!!

 

 

 

Στο πίσω μέρος της πλατείας ήταν συγκεντρωμένα 20-30 άτομα σε αναπηρικά καροτσάκια. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΑ από αυτούς τους πονεμένους ανθρώπους!

Και το χειρότερο, κανείς δεν τους έδωσε την παραμικρή προσοχή^ ούτε καν ένα χαιρετισμό!!! Αντίθετα αγνοήθηκαν επιδεικτικά.... |


Σημείωση "Τ"

Μόνο η τελευταία φωτογραφία είναι του «Τ». Οι άλλες φωτογραφίες που συνοδεύουν αυτό το ρεπορτάζ είναι από την ιστοσελίδα http://www.webcrete.com/Jesus/news/bennyhinn.htm, της Πεντηκοστιανής κίνησης «Revival in Greece», γεγονός που επιβεβαιώνει την έκθεσή μας.

Όποιος θέλει να δει και ένα ολιγόλεπτο video από την εκδήλωση, ας επισκεφθεί την εν λόγω ιστοσελίδα ή ας πατήσει ΕΔΩ VIDEO .

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Ο ΔΕΣΜΌΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΛΕΟΝ.
επειδή το σχετικό φιλμάκι αφαιρέθηκε
από την παραπάνω σελίδα.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

ΕΔΩ,

καθώς το είχαμε διασώσει έγκαιρα.

 «Θέλετε γνωρίσει την αλήθειαν,
και η αλήθεια θέλει σας ελευθερώσει.
Εάν λοιπόν ο Υιός σας ελευθερώση,
όντως ελεύθεροι θέλετε είσθαι»


(Ιωάν. 8/η/32,36)

 
 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ