Επιστροφή στον Πίνακα Περιεχομένων του Τεύχους


"Η αλήθεια θέλει σας ελευθερώσει"

   

Τοξική Πίστη

ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

vVv (Διαβάστε παρακάτω νεότερες εξέλιξεις) vVv


Στις 5 Σεπτεμβρίου – και μέσω ομαδικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – λάβαμε την πρόσκληση που διαβάζετε στο παρακάτω πλαίσιο.


«Με πολλή αγάπη και χαρά σας προσκαλούμε στην ευαγγελιστική εκστρατεία με τον ποιμένα Benny Hinn που θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου, 2006 στο Ολυμπιακό Συγκρότημα ΟΑΚΑ στο Μαρούσι (Στάση Ειρήνη με τον ΗΣΑΠ).
Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί.

Με αγάπη Χριστού,
Πάνος & Χαρά Ζαχαρίου,
και οι συνεργάτες
Γιώργος Πατσαούρας,
Γιάννης Ρούσσος,
Αντωνάκης Χαραλάμπους,
Ξενοφών Χατζηλιάδης»

 

 


Από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο εν λόγω “ποιμένας” χαρακτηρίζεται διεθνώς ως απατεώνας μεγάλης ολκής, θεατρίνος και τσαρλατάνος, ενώ το διαδίκτυο είναι γεμάτο από σχετικές πληροφορίες, αποδείξεις ψευδοπροφητειών, φωτογραφικά ντοκουμέντα και μαγνητοσκοπήσεις.[*] Έτσι εξάλλου αποδείχθηκε και με τη φυσική του παρουσία στην Αθήνα.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε τους υπογράφοντες την πρόσκληση, να λάβουν θέση δημοσίως και να εξηγήσουν πώς είναι δυνατόν να συνεργάζονται με έναν τέτοιο άνθρωπο και μάλιστα να τον υποστηρίζουν στη χώρα μας;

 

 

«Με Δελτίο Τύπου (20-9-06) η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία δήλωσε κατηγορηματικά «ότι δεν έχει καμία σχέση και ανάμιξη με τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του κ. Benny Hinn στην χώρα μας».

Επίσης η Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής όπως και η Ελευθέρα Ευαγγελική Εκκλησία, κράτησαν αποστάσεις από την εν λόγω εκδήλωση.

Ποια όμως είναι η επίσημη άποψη του ΠΕΣ;

Αυτό περιμένουμε να το μάθουμε...

---------------------------

[*] Για όποιον ενδιαφέρεται, ενδεικτικά σημειώνουμε τις εξής διευθύνσεις:

1. www.wittenburgdoor.com/godstuff/dateline_hinn.html (με 10λεπτη ταινία από το μεγάλο αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο NBC).

2. www.cbc.ca/fifth/main_miracles.html (με μεγάλο βίντεο ντοκιμαντέρ με σημαντικά βιογραφικά στοιχεία και σχόλια για τον άνθρωπο, τις μεθόδους και την τεράστια περιουσία του).

3. www.aloha.net/mikesch/tbn.htm (με πολλά βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα).

4. http://www.jesusportal.org/bennyhinn.htm (Μεταφρασμένες στα Ελληνικά διάφορες σχετικές σελίδες).


Η παρουσίαση εδώ των παραπάνω σελίδων από το διαδύκτυο, δεν σημαίνει και ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των στοιχείων των περιεχομένων τους.


 

«Θέλετε γνωρίσει την αλήθειαν,
και η αλήθεια θέλει σας ελευθερώσει.
Εάν λοιπόν ο Υιός σας ελευθερώση,
όντως ελεύθεροι θέλετε είσθαι"

(Ιωάν. 8/η/32,36)


 

 

   

Τοξική Πίστη

Να το εκλάβουμε
ως Έμεση Απάντηση;


Αν και δεν είχαν την ευαισθησία να απαντήσουν στον "Τ", οι Έλληνες συνεργάτες του Benny Hinn στην φιέστα της Αθήνας κυκλοφόρησαν μεταξύ τους το παρακάτω αποκαλυπτικό Δελτίο Τύπου:ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΝΥ ΧΙΝ

Από: ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρός: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 6-11-2006

Αγαπητοί αδελφοί: Μετά τη συζήτηση που έγινε στις 7-10-06 στην Αδελφότητά μας στη Λαμία και το γράμμα που στάλθηκε στον αδ. Μπένυ Χιν για μελλοντική συνεργασία, σας ενημερώνουμε ότι καμία απάντηση δεν λάβαμε και μετά από αυτό η Αδελφότητά μας δεν θα προχωρήσει σε καμία άλλη συνάντηση με τον αδελφό Μπένυ Χιν μέχρι να λάβουμε απάντηση, για να αποφευχθούν και άλλες άσκοπες ταλαιπωρίες και απογοητεύσεις.

Η Επιτροπή

Γ. Πατσαούρας, Α. Χαραλάμπους, Λ. Σιδηρόπουλος, Ι. Ρούσσος

**********************************************************************

Από τα παραπάνω γίνονται φανερά τα εξής:

1. Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του "ΤΥΧΙΚΟΥ".

2. Ομολογείται --εμμέσως πλην σαφώς-- ότι οι Εκκλησίες της Πεντηκοστής στην Ελλάδα είχαν ταλαιπωρίες και απογοητεύσεις από την εμπλοκή τους με τον Benny Hinn.

3. Οι Εκκλησίες της Πεντηκοστής στην Ελλάδα δεν προτίθενται να συμμετέχουν σε μελλοντικές συναντήσεις του Benny Hinn η πρώτη από τις οποίες έχει ήδη προγραμματιστεί να γίνει στο ΕΚΕΠ, στις 20-21 Νοεμβρίου 2006.

  • Επιφυλλασσόμαστε να παρουσιάσουμε όσα στοιχεία συγκεντρώσουμε για την παραπάνω συγκέντρωση εάν και εφόσον έχουμε τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουμε είτε εμείς είτε συνεργάτες μας.

"Τ" 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ