ellaschr.JPGΑΥΛΑΙΑ ΣΤΟ “ΑΙΝΙΓΜΑ” ΤΟΥ ΛΙΑΝΤΙΝΗ (;)

Βρέθηκαν στον Ταΰγετο τα λείψανα του καθηγητή Λιαντίνη, σύμφωνα με οδηγίες που είχε αφήσει σε δικό του άνθρωπο πριν από την αυτοκτονία του.

Κρίμα στον άνθρωπο, που βρήκε τέτοιο τρόπο για να εκφράσει τη δυστυχία του ή, ίσως, τη δίψα του για κάποια αλλιώτικη “δόξα”. Εκτός και αν ήταν η λόξα η αιτία του απονενοημένου διαβήματός του.

Δυστυχώς, η χωρίς Χριστό ζωή μόνο ζωή δεν είναι, γι’ αυτό και πολλοί φροντίζουν να την πολεμήσουν/καταστρέψουν με συνεχή φθορά, άλλοι όμως, ευτυχώς οι ελάχιστοι, βιάζονται να κόψουν το νήμα της μια και καλή.

Και στις δυο περιπτώσεις για ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ πρόκειται. Και στις δύο ο “πρωταγωνιστής” του δράματος είναι ο άνθρωπος.

Απέναντι σε όλα αυτά ο αρχαίος σοφός αναρωτιέται: «Μη γίνου κακός παραπολύ, και μη έσο άφρων· διά τί να αποθάνης προ του καιρού σου;» (Εκκ. 7/ζ/1) και ο Θεός φωνάζει: «Ζω εγώ, λέγει Κύριος ο Θεός, δεν θέλω τον θάνατον του αμαρτωλού, αλλά να επιστρέψη ο ασεβής από της οδού αυτού και να ζη· επιστρέψατε, επιστρέψατε από των οδών υμών των πονηρών· διά τί να αποθάνητε» (Ιεζ. 33/λγ/11).

Κακός ή άφρων, λοιπόν, ο Λιαντίνης; Ποιος το ξέρει για να το πει; Δεν είναι δική μας η τελική κρίση. Σίγουρα όμως ήταν ένα ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, που ευχόμαστε κανείς να μην το ακολουθήσει και για τούτο –υπό μία έννοια– ίσως ήταν καλύτερο που χάθηκε νωρίς, για να μη συνεχίσει την φθοροποιό του “διδασκαλία” στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Αν πάλι ήθελε να γίνει ήρωας, γιατί έφυγε σαν ΔΕΙΛΟΣ, εκεί όπου «δεν είναι πράξις ούτε λογισμός ούτε γνώσις ούτε σοφία» (Εκκ. 9/θ/10); Ας εξακολουθούσε να ζει και ν’ αγωνίζεται για ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

Δυστυχώς, ο άνθρωπος μέσα στη “σοφία” του ξεμωράθηκε και, όπως τραγικά περιγράφει ο Ησαΐας, «ψηλαφώμεν τον τοίχον ως οι τυφλοί, και ψηλαφώμεν ως οι μη έχοντες οφθαλμούς· εν μεσημβρία προσκόπτομεν ως εν νυκτί· είμεθα εν μέσω των αγαθών ως νεκροί» (Ησ. 59/νθ/1). Αντίθετα σε όλα αυτά ο Δαβίδ καλεί: «Τις είναι ο άνθρωπος όστις θέλει ζωήν, αγαπά ημέρας, διά να ίδη καλόν; (...) Ο Κύριος λυτρόνει την ψυχήν των δούλων αυτού, και δεν θέλουσιν απολεσθή πάντες οι ελπίζοντες επ' αυτόν» (Ψαλμ. 34/λδ/11-12,22). |« ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ MADE IN USA... »

 

Θεόφιλος ονομάζεται ο νέος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, και ευχόμαστε το όνομά του να ταιριάζει με τη ζωή του – όχι σαν του προηγούμενου, που μόνο Ειρηναίος δεν ήταν.

Θα ευχόμασταν επίσης να αρθεί στο ύψος της εκλογής του, ώστε να οδηγήσει την Σιωνίτιδα εκκλησία ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΘΕΟ και μακριά από όλα τα μυστικοσυμβούλια που συνήθως “εργάζονται” πίσω από το εκκλησιαστικό παρασκήνιο.

Τα πράγματα ωστόσο δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για ελπίδες. Η συνήθως καλά πληροφορημένη δημοσιογράφος κ. Α. Σταθάτου έγραψε στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (28-8-05, σελ. 45) ότι ο κ. Θεόφιλος εξελέγη ομοφώνως «...από την αγιοταφική αδελφότητα, τους Έλληνες διπλωμάτες, τους Αμερικανούς φίλους με τη μεγάλη επιρροή, τις... μυστικές δυνάμεις που καθορίζουν το status quo στη νευραλγική περιοχή των Ιεροσολύμων, αλλά κυρίως από το Άγιο Πνεύμα...». Για να καταλήξει, όμως, με ειλικρίνεια στο ερώτημα: «...Ήταν η αδελφότητα που επέβαλε την απομάκρυνση Ειρηναίου και τη διαδοχή του από τον κ. Θεόφιλο; Ήταν η ελληνική κυβέρνηση; Οι ελληνοαμερικανοί φίλοι; Ή, μήπως, η ...άγνωστη φωνή από το υπερπέραν;»

Εμείς δε θα προσθέσουμε τίποτα. Μόνο θα υπογραμμίσουμε εκείνο το «άγνωστη φωνή»... διότι, όντως, ΑΓΝΩΣΤΗ είναι η φωνή του Θεού στους περισσότερους κληρικούς, γι’ αυτό και ο προφητικός λόγος: «δεν ήκουσαν ουδέ έκλιναν το ωτίον αυτών, αλλά περιεπάτησαν εν ταις βουλαίς, εν ταις ορέξεσι της πονηράς αυτών καρδίας, και υπήγον εις τα οπίσω και ουχί εις τα εμπρός» (Ιερ. 7/ζ/24). |«ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ;..»

Το να συνταχθεί το κόμμα του Συνασπισμού με τους ομοφυλόφιλους, ούτε καινούργιο είναι ούτε μη αναμενόμενο. [Εφημ. «ΤΑ ΝΕΑ», 14/7/05]. Το να επικαλείται όμως ο Πρόεδρός του ως επιχείρημα για τη θέση του την φράση του Παύλου, «η αγάπη τα πάντα στέγει» –και μάλιστα κριτικάροντας όσους έχουν αντίθετη μ’ αυτόν γνώμη– αυτό φανερώνει ασχετοσύνη και αστειότητα. Αν ο κ. Αλαβάνος ήθελε να μιλήσει με βάση τις Γραφές, θα έπρεπε να θυμηθεί ότι ο ίδιος Παύλος αναφέρεται και σε «πάθη ατιμίας» όπου «αι γυναίκες αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν· ομοίως δε και οι άνδρες, αφήσαντες την φυσικήν χρήσιν της γυναικός, εξεκαύθησαν εις την επιθυμίαν αυτών προς αλλήλους, πράττοντες την ασχημοσύνην άρσενες εις άρσενας και απολαμβάνοντες εις εαυτούς την πρέπουσαν αντιμισθίαν της πλάνης αυτών» (Ρωμ. 1/α/26-27).

Η Αγία Γραφή δεν είναι πηλός για να τον πλάθει ο καθένας όπως θέλει, γεγονός που δυστυχώς επιχειρούν όχι μόνο οι πολιτικοί αλλά, μάλλον, οι θρησκευτικοί ηγέτες που, ατυχώς, συχνά δίνουν το κακό παράδειγμα. |ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ 51 ΛΕΠΤΑ...

Αυτός είναι όρος σε σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου μειωμένης απασχόλησης που “συμφωνήθηκε” πρόσφατα μεταξύ μιας καθαρίστριας και της Αγροτικής Τράπεζας. «Η ημερήσια απασχόληση της εργαζόμενης συμφωνείται σε 3 ώρες και 51 λεπτά και θα παρέχεται ανελλιπώς κατά τις ημέρες λειτουργίας του Καταστήματος ... και τις ανάγκες της Τράπεζας». [Εφημερίδα «Ριζοσπάστης» 16-7-05].

Γιατί τρεις ώρες και 51 λεπτά; Επειδή όταν ένας εργαζόμενος συμπληρώνει 4 ώρες εργασίας σε μια ημέρα, δικαιούται ένα ένσημο. Αν όμως δε συμπληρώνει 4 ώρες “δικαιούται” μισό ένσημο...

Παρεμπιπτόντως, το πρώτο 3μηνο του 2005 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τα καθαρά κέρδη του ομίλου της ΑΤΕ υπερτριπλασιάστηκαν!!!

«Καταθλίβετε πάντας τους μισθωτούς σας», κατηγορούσε ο Θεός τους αρχαίους Εβραίους (Ησ. 58/νη/3). Τι θα έλεγε σήμερα; |ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ

Ο απόστολος Ιωάννης γράφει ότι: «Πας όστις μισεί τον αδελφόν αυτού είναι ανθρωποκτόνος» (Α~ Ιωάν. 3/γ/15) ο δε Χριστός καλεί να αγαπάμε ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ. Αυτά τα χωρία ως φαίνεται ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ για τον Αμερικανό Ιεροκήρυκα Pat Robertson, ο οποίος προσφάτως ζήτησε ή πρότεινε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να δολοφονήσει τον πρόεδρο της Γουατεμάλα Ούγκο Τσάβες επειδή δεν συμβαδίζει με τα πολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

Είναι οι άνθρωποι αφελείς ή κοροϊδεύουν τον κόσμο;

Όπως και να έχει το πράγμα, οι χριστιανοί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να προσέχουν σε κάθε “θεολόγο” ή “ιεροκήρυκα” που εύκολα γίνεται πράκτορας των πολιτικών συμφερόντων και κατεστημένων.

Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι σαν τον Robertson, ο οποίος μάλιστα προσπάθησε κάποτε να γίνει και Πρόεδρος των ΗΠΑ, να θεωρούνται χριστιανοί από κανένα δόγμα, πολύ περισσότερο δε από τους Ευαγγελικούς, πολλοί από τους οποίους καυχώνται για το ειρηνικό τους πνεύμα!

Αμερικανοί “ιεροκήρυκες” μάς έχουν συνηθίσει και σε πολύ χειρότερα. Εκείνο που περιμένουμε πλέον είναι μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ τέτοιων ανθρώπων από τους Έλληνες Ευαγγελικούς. |

------------------------------------

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες –δηλαδή ο στόχος του Ρόμπερτσον– προσφέρθηκε να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια (νερό και πετρέλαιο) στους πληγέντες από τον τυφώνα “Κατρίνα”. Ακόμη και αν η προσφορά αυτή είναι απλή πολιτική χειρονομία, σίγουρα είναι καλύτερη από την ανοησία του ιεροκήρυκα... |

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ