"και μεταξύ σας θέλουσιν είσθαι ψευδοδιδάσκαλοι..."

 

Ψεύτικοι προφήτες –
ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ...

 

Με λύπη μάθαμε για τις φοβερές καταστροφές με τεράστιες οικονομικές συνέπειες που έγιναν στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ από την επέλαση του τυφώνα «Κατρίνα». Ο αριθμός των 10.000 νεκρών για τους οποίους γίνεται λόγος την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ελπίζουμε να μην επαληθευθεί.

Για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατό να λησμονήσουμε την “προφητεία” που δημοσίευσε ο Πεντηκοστιανός ψευδοπροφήτης Kenneth Copeland για τις “ευλογίες” που δήθεν “υποσχέθηκε” ο Θεός ότι θα έστελνε στην Αμερική ήδη από τους πρώτους μήνες του 2003.

Γράψαμε σχετικά σε προηγούμενο τεύχος μας (Νοέμβριος 2003), και επίσης στείλαμε επιστολή στα γραφεία της οργάνωσης του Κόπλαντ στην Αμερική, για να μας υποδείξουν ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΥΛΟΓΙΕΣ... Όπως ασφαλώς δε θα έπρεπε, δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν απάντησαν...

Απάντησαν όμως τα διεθνή ΜΜΕ, που έκτοτε μιλούν για τεράστιες καταστροφές, όπως οι παλαιότεροι τυφώνες για τους οποίους είχαμε γράψει και οι συνεχείς απώλειες Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ, αλλά και τώρα με την πρόσφατη καταστροφή στον αμερικανικό νότο.

Εμείς δεν θέλουμε –δεν τολμούμε– να αποδώσουμε αυτές τις καταστροφές σε θεία τιμωρία – όπως εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε να εκτιμηθεί. (Έχουμε αναφερθεί σ’ αυτό το θέμα πρόσφατα).

Δεν μπορούμε ωστόσο να ξεχάσουμε τον παγκόσμιο κανόνα για τον οποίο μιλάει η Βίβλος, πως δηλαδή «Ό,τι αν σπείρη ο άνθρωπος, τούτο και θέλει θερίσει» (Γαλ. 6/ς/7).

Δεν θα προχωρήσουμε σε παραπέρα σχολιασμό, μόνο σημειώνουμε ότι αφενός Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ –αποδεικνύοντας ότι ο Κόπλαντ είναι ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗΣ–, αφετέρου δε ότι οι άσοφες αποφάσεις των ανθρώπων πληρώνονται αφού, όπως αποκάλυψαν οι γνώστες των πραγμάτων, η αμερικανική κυβέρνηση αμέλησε –λόγω του πολέμου στο Ιράκ– να πραγματοποιήσει προστατευτικά αντιπλημμυρικά έργα, όπως είχαν προβλεφθεί, με αποτέλεσμα να μην αποτραπεί το χειρότερο. |


Όλοι εκείνοι που βλακωδώς υποστήριζαν ότι ο Θεός έστειλε το τσουνάμι για να τιμωρήσει τους κατοίκους της Ν.Α. Ασίας, τι έχουν να πουν τώρα που η καταστροφή χτύπησε τους “χριστιανούς” Αμερικανούς;

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ