Ω, τι κόσμος μπαμπά....

Παράνομες απαλλαγές στράτευσης

 

Δεν είναι πολύς καιρός που τα ΜΜΕ αναφέρονταν σε ορισμένους ΚΑΛΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, από τους μεγαλόσχημους και επώνυμους του τόπου μας, που θέλησαν να δείξουν την αγάπη τους προς την Ελλάδα φροντίζοντας –σε συνεργασία με άλλους σε θέσεις "κλειδιά”–, ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ από τη στρατιωτική θητεία.

Στον κόσμο τούτο οι μεγάλες λέξεις όπως δημοκρατία, ισότητα, αξιοκρατία κ.λπ. υπάρχουν μόνο για να ΕΞΑΠΑΤΩΝΤΑΙ οι αφελείς.

Για να είσαι φυγόστρατος, πρέπει πρώτα να είσαι ΨΕΥΤΗΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΗΣ, ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ και όλα τα παρόμοια. Αν, όμως, είσαι φυγόστρατος, μπορείς να γίνεις καλλιτέχνης, πολιτικός, ακόμη και υπουργός.

Αντίθετα ο καλός πολίτης, συνειδητός φορολογούμενος, νομοταγής υπήκοος, θα περιμένει στην ουρά και ίσως πεθάνει επειδή δεν έδωσε στον γιατρό φακελάκι. Με άλλα λόγια ανήκει στους ΧΑΖΟΥΣ...

Αυτό είναι το “ηθικό δίδαγμα” που προκύπτει από την μεταχείριση που εξασφαλίστηκε σε 45 άτομα, τα οποία μέσα στα επτά χρόνια 1997-2004 κατάφεραν να απαλλαγούν από το στρατό με παράνομες και πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις! (Αλήθεια μόνο τόσοι είναι;) Ήρθε όμως η ονομαζόμενη «Aρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Xαρακτήρα» για να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ την ανωνυμία όλων αυτών των κοινωνικών “περικαθαρμάτων”, επειδή είναι πολίτες άλλης κατηγορίας –που πρέπει να προστατεύονται– και όχι σαν τους απλούς ιθαγενείς, που εύκολα γίνονται κουρέλι από τον πάσα ένα... επειδή για να ζήσεις καλά σ’ αυτό τον τόπο –εννοούμε πολύ καλά– πρέπει να είσαι ΘΡΑΣΥΣ, ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟΣ, ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗΣ, ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΣ.

Βέβαια το υπουργείο είπε ότι όλοι οι εν λόγω “κύριοι” θα κληθούν στα στρατόπεδα και ότι θα ασκηθεί μήνυση στον εισαγγελέα του Στρατοδικείου. (Άμα το δείτε αυτό το τελευταίο, να το πείτε και σ’ εμάς.) Για την ώρα το μόνο που είδαμε ήταν η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ κάποιων εξ αυτών που, αντί να σταλούν στο Πειθαρχείο, ο ίδιος ο Στρατός τούς χρησιμοποιεί για τη ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ των άλλων φαντάρων, εκείνων που και καψόνι τρώνε και σε αλλοπρόσαλλες μεταθέσεις στέλνονται και, δυστυχώς, οι περισσότεροι είναι άξιοι της μοίρας αυτής, αφού είναι πρόθυμοι να χειροκροτούν αυτά τα “παράσιτα” που με τον τρόπο τους στερούν από τον απλό πολίτη κάθε αξιοπρέπεια.

Αντίθετα με τους παραπάνω, υπάρχουν άλλοι –καλώς ή κακώς δεν το κρίνουμε εδώ– που είναι αντιρρησίες συνείδησης. Δεν λένε ψέματα, δεν “λαδώνουν” τους υγειονομικούς του Στρατού, δεν κάνουν τον τρελό... Αυτούς, λοιπόν, το ίδιο κράτος τους αντιμετωπίζει εντελώς αρνητικά, επειδή δεν είναι πρόθυμοι “να παίξουν” με τους όρους που ακολουθούν οι γόνοι των αξιότιμων και επώνυμων οικογενειών. Γι’ αυτό και τους αξίζει να τιμωρούνται... |ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ