Εκ καρδίας                   


ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ                                       


Κανένας αληθινός χριστιανός δεν είναι δυνατόν να χαίρεται με τα γεγονότα που διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στο χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με τις διαμάχες του Αρχιεπισκόπου και του Οικουμενικού Πατριάρχη. Δεν χωρεί αμφιβολία πως η ευθύνη βαρύνει πρώτιστα τον κ. Χριστόδουλο και το περιβάλλον του, άνθρωποι του οποίου με απροκάλυπτη κολακεία επιζητούν με κάθε τρόπο να ανατρέψουν το ισχύον καθεστώς, που προβλέπει ότι ο Αθηνών είναι “πρώτος μεταξύ ίσων” και απλώς “προεδρεύων” της Ελλαδικής Ιεραρχίας, και να τον αναδείξουν ΠΡΩΤΟ  της  Ελλάδος  (δηλαδή Πατριάρχη) και παραγνωρίζουν εντελώς τον λόγο του Χριστού, «Ος εάν θέλη εν υμίν μέγας γενέσθαι, έσται υμών διάκονος, και ος εάν θέλη εν υμίν είναι πρώτος, έσται υμών δούλος» (Ματθ. 20/κ/26-27) –όταν, την ίδια ώρα, κατηγορούν τον Πάπα για την εμμονή του στο “πρωτείο”– και ανόητα γκρεμίζουν τις συνειδήσεις του λαού για να χτίσουν τη φήμη του Μακαριότατου με υλικά κατεδάφισης.

Για άλλη μια φορά οι ρασοφόροι μας απέδειξαν ότι, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, δεν διστάζουν να ξεπουλήσουν τα πάντα προς τους πάντας – ίσως “και την ψυχή τους στον Διάβολο” (κατά το πρότυπο του Φάουστ).


***

Εν τω μεταξύ συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εισβολή των αγγλοαμερικανικών “απελευθερωτικών” στρατευμάτων στο Ιράκ, με τις ευλογίες “χριστιανών” παστόρων. Οι αμέτρητοι νεκροί και από τα δύο στρατόπεδα και τα βασανιστήρια που αποκαλύφθηκαν να γίνονται από τις δυνάμεις της συμμαχίας, μας άφησαν να ψάχνουμε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους δήθεν “τρομοκράτες” μουσουλμάνους και τους δήθεν χριστιανούς “δημοκράτες”.

***

Ύστερα από τα παραπάνω, ήταν εύλογο το παρόν τεύχος να διαθέσει χώρο περισσότερο από ό,τι συνήθως στην περιγραφή και σχολιασμό των εν λόγω σοβαρών γεγονότων. |


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ