Μια δεύτερη ματιά
Mati-2o

 

 

  • Συχνά διαβάζουμε βιαστικά και μερικές φορές προσπερνούμε χωρίς την δέουσα προσοχή σημεία που κανονικά θα έπρεπε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον και ν’ απασχολήσουν τη σκέψη μας. Από την άλλη μεριά μια “δεύτερη ματιά” είναι συχνά απαραίτητη για να ξεφύγουμε από προκαταλήψεις για κάποιο θέμα, που ενστικτωδώς μας ωθούν ν’ “αρνηθούμε” ν’ ακούσουμε μια αντίθετη άποψη. Αλλά και οι συγγραφείς αισθάνονται κάποτε την ανάγκη να προσθέσουν “μια επιπλέον πινελιά” στο δημοσιευμένο κείμενό τους. Τούτη η σελίδα –που ελπίζουμε να παρουσιάζεται τακτικά στον «ΤΥΧΙΚΟ»– σκοπεύει να καλύψει τέτοιες ανάγκες. Αν οι αγαπητοί αναγνώστες έχουν κάτι να πουν ή να προσθέσουν σχετικά με τα δημοσιεύματά μας, καλούνται να αξιοποιήσουν την ευκαιρία.

 

Το αίνιγμα της Νιγηρίας     

Τα στατιστικά στοιχεία, με την ψυχρή και αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών, γεννούν κάποιες απορίες για τη θρησκευτική κατάσταση της Νιγηρίας, που δεν πρέπει να αγνοούν οι φίλοι της αλήθειας.

Έτσι, η Νιγηρία:

Στο μεταξύ, έρευνα της εταιρείας ICM, που έγινε για λογαριασμό του BBC (Εκπομπή "What the World Thinks of God") στις χώρες ΗΠΑ, Αγγλία, Ισραήλ, Ινδία, Νότια Κορέα, Ινδονησία, Νιγηρία, Ρωσία, Μεξικό και Λίβανο, έδειξε ότι:

Εντούτοις, η Νιγηρία είναι η 10η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του κόσμου, και όμως κατατάσσεται ανάμεσα στις 20 φτωχότερες χώρες του κόσμου, επειδή προφανώς κάποιοι κλέβουν τον πλούτο της...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ