Ποιοι είναι οι “δι-πρόσωποι”

 «Ή παπάς ή ζευγάς...»


Λίγο πριν το τεύχος αυτό φτάσει στο πιεστήριο, ήρθε στα χέρια μας το νέο τεύχος του Περιοδικού "Ελεύθερο Βήμα" των Ελευθέρων Ευαγγελικών Εκκλησιών Ελλάδας (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2003), στις σελίδες 16-17 του οποίου με έκπληξη διαβάσαμε επιστολή του κ. Σπ. Φίλου με την οποία καταγγέλλει τον δημοσιογράφο κ. Χαρδαβέλα και τους καλεσμένους του στον τηλεοπτικό σταθμό "ALTER" μεταξύ των άλλων και για "δι-προσωπία".

Θα συμφωνήσουμε με τον κ. Φίλο σε ό,τι αφορά την μονομέρεια των εκπομπών του κ. Χαρδαβέλα υπέρ συγκεκριμένης πλευράς. Ταυτόχρονα όμως αναρωτιόμαστε και για την λογική του κ. Φίλου, η οποία μπορεί να ελεγχθεί τουλάχιστον για προσπάθεια έντεχνης –αν και ίσως καλοπροαίρετης– παραπλάνησης των αναγνωστών του.

Ιδιαίτερα προβληματίζει το γεγονός ότι ο κ. Φίλος προσπαθεί να ΚΑΛΥΦΘΕΙ πίσω από τα πολλά εκατομμύρια των Διαμαρτυρομένων τους οποίους κακώς, λανθασμένα και παραπλανητικά αποκαλεί ως "Ευαγγελικούς", κι αυτό για τους εξής λόγους:

Είναι γνωστό –κι αν έχουμε λάθος μπορεί να το διορθώσει– ότι ο κ. Φίλος ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ως "Ευαγγελικούς", πολλώ μάλλον δεν τους θεωρεί αδελφούς εν Χριστώ, αφού στους Διαμαρτυρόμενους ανήκουν Λουθηρανοί, Αγγλικανοί, Μεθοδιστές, Καλβινιστές κ.ά., με τους οποίους η εκκλησία του κ. Φίλου δεν θέλει να έχει καμία σχέση (φανερά τουλάχιστον, δεν γνωρίζουμε για το παρασκήνιο),  οι δε “Ευαγγελικοί” αποτελούν μικρή μειοψηφία.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η Εκκλησία στην οποία ανήκει ο κ. Φίλος δεν είναι μέλος του Πανελληνίου Ευαγγελικού Συνδέσμου (ΠΕΣ) ούτε συμμετέχει στον Πανευρωπαϊκό ή στον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Ευαγγελικών Εκκλησιών. Η ίδια Εκκλησία πριν λίγο καιρό με έγγραφό της ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ στον ΠΕΣ να την εκπροσωπεί και, επιπλέον, ο ίδιος ο κ. Φίλος ΑΦΑΙΡΕΣΕ το επίθετο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ»  από το παραπάνω περιοδικό του οποίου είναι εκδότης.

Η εκκλησία του κ. Φίλου θεωρεί το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, στο οποίο ανήκουν οι περισσότερες εκκλησίες των Διαμαρτυρομένων, ως όργανο του Ψευδοπροφήτη και του Αντίχριστου.

Μα και οι περισσότεροι των ανά τον κόσμο "Ευαγγελικών" και "Διαμαρτυρομένων" δεν θα δέχονταν την Εκκλησία του κ. Φίλου στις τάξεις τους εξαιτίας των δογματικών θέσεών της στο Χριστολογικό και άλλα  δόγματα.

Εμείς θα παραδεχτούμε, προς τιμήν τους, ότι η Εκκλησία στην οποία ανήκει ο κ. Φίλος δεν συμφωνεί με πολλές πράξεις και ενέργειες των ανά τον κόσμο "Διαμαρτυρομένων" (π.χ. ανοχή έναντι των ομοφυλοφίλων, αμφισβήτηση της Βίβλου κ.λπ.), αυτό όμως δεν του δίνει το δικαίωμα να ταυτίζεται –εκτός και αν ταυτίζεται– με τους δήθεν "Ευαγγελικούς" που είναι "δύο φορές περισσότεροι" από τους Ορθόδοξους... Στο χέρι του λοιπόν είναι να διευκρινίσει την αλήθεια. Διαφορετικά προς τι ο λόγος περί «δι-προσωπίας»; |

 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ