ΑλληλογραφίαΠολιτική εκμετάλλευση της θρησκείας


Σχετικά με όσα γράψαμε στο προηγούμενο τεύχος για τις εγκληματικές πράξεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο Ιράκ, λάβαμε την παρακάτω επιστολή. Επειδή υποψιαζόμαστε πως το θέμα εξακολουθεί να είναι στην επικαιρότητα, την δημοσιεύουμε μαζί με την απάντησή μας. |

 


29 Απριλίου 2003

Θέμα: Τεύχος «ΤΥΧΙΚΟΥ» Μάρτιος-Απρίλιος 2003

Αγαπητέ Εκδότη:

Παρακαλούμε αφαιρέστε μας από τον κατάλογό σας–ηλεκτρονικό και έντυπο. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερες προσβολές για την κυβέρνησή μας και ιδιαίτερα από Χριστιανούς. Αν δεν ήταν η Αμερική εγώ πιθανόν να μη ζούσα σήμερα. Όμως δικαιούστε να έχετε τις απόψεις σας και δεν υπάρχει τρόπος να σας πείσω διαφορετικά.

v.r. / T.M.O.

                        [Η επιστολή ήταν γραμμένη στα αγγλικά]

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣΑγαπητή κυρία,

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Αρχικά θα θέλαμε να ξεχωρίσουμε ορισμένα πράγματα.

Και η δική μου οικογένεια σώθηκε κατά κάποιο τρόπο όταν ο πατέρας μου και τα αδέλφια του βρήκαν περίθαλψη το 1922 σε ένα αμερικανικό ορφανοτροφείο στη Σύρο [ως πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής]. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα σημαντικό μέρος του λαού των ΗΠΑ είναι χριστιανοί και μάλιστα αξιοθαύμαστοι. Ποτέ δεν το αρνηθήκαμε και ποτέ δεν το λησμονήσαμε.

Αυτό όμως δεν ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ την συνείδησή μας. Δεν νομιμοποιούμε τα εγκλήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ σήμερα, όπως δεν το κάνουμε και για τα εγκλήματα προηγουμένων κυβερνήσεων (και μέρους του λαού των ΗΠΑ) σε βάρος των ιθαγενών Ινδιάνων ή των Αφρικανών δούλων. Ούτε λησμονούμε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν βρήκε ακόμη την ευαισθησία να αναγνωρίσει την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ –του λαού του συζύγου σας– από τους Τούρκους.

Όπως γράψαμε, πιστεύουμε ότι η «χριστεπώνυμη» συμμορία που κυβερνά σήμερα την Αμερική είναι υπεύθυνη για τα εγκλήματά της, έχοντας παρασύρει στο σατανικό της έργο πολλούς καλούς Αμερικανούς εξαπατώντας τους. Έχοντας κάποια πληροφόρηση για το καλό έργο που κάνετε βοηθώντας αναξιοπαθούντες συναθρώπους μας, και διαβάζοντας το μήνυμα που στείλατε, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ανήκετε σ» αυτή την κατηγορία.

Παρακαλούμε βοηθήστε μας να μείνουμε με αυτή την καλή εικόνα, διαχωρίζοντας τη στάση σας από τα πονηρά έργα τους.

Ο Αλβέρτος Σβάιτσερ –αν και Γερμανός– εργάστηκε φιλάνθρωπα στην Αφρική βοηθώντας αναξιοπαθούντες. Μήπως με αυτό εξαγόρασε τα εγκλήματα του Χίτλερ;

Ο Δαβίδ Λίβινγκστον –αν και Βρετανός– έζησε στην Αφρική ως ιεραπόστολος. Μήπως με αυτό εξαγόρασε τον Πόλεμο του Οπίου που έκανε η Μ. Βρετανία στην Κίνα;

Γράφετε ότι δεν χρειάζεστε «άλλες προσβολές προς την κυβέρνησή μας και ειδικά από τους Χριστιανούς». Η σημερινή σας κυβέρνηση με όσα κάνει μάς έχει πείσει ότι ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ δεν είναι ικανή να περιγράψει το κατάντημά της.

Περιμένουμε λοιπόν να μας πείσετε περί του αντιθέτου –όπως πιστεύουμε ότι έχετε χριστιανικό καθήκον– και όχι να μας περιφρονείτε.

Με εκτίμηση

Β. Βασιλειάδης

 


Ατυχώς δεν υπήρξε συνέχεια. Δυστυχώς μερικοί νομίζουν πως η σιωπή είναι χρυσός, αυτό όμως δεν ισχύει πάντοτε, όπως π.χ. στην περίπτωσή μας, που εξακολουθούμε να έχουμε τη γνώμη μας.


Εχει περάσει πια αρκετό διάστημα από την εισβολή των λεγομένων “συμμαχικών” δυνάμεων στο Ιράκ, χωρίς ωστόσο να βρεθούν ούτε τα περιβόητα “όπλα μαζικής καταστροφής” –εξαιτίας των οποίων δήθεν έγινε η εισβολή και η κατοχή του Ιράκ– μα ούτε και ο ίδιος ο Σαντάμ.

Αλλά ούτε και ο Μπιν Λάντεν και οι συνεργάτες του βρέθηκαν στο Αφγανιστάν, παρά τους τόσους μήνες που πέρασαν. Το μόνο που εξακολουθεί να υπάρχει είναι οι κατά καιρούς “πορτοκαλί συναγερμοί” στις πόλεις των ΗΠΑ, που έντεχνα κρατούν σε φόρμα τους Αμερικανούς για να εξακολουθούν να πιστεύουν στο παραμύθι που τους σέρβιραν οι “αναγεννημένοι” ηγέτες τους.

Έχουν άδικο ύστερα από αυτό μερικοί να “υποψιάζονται” πως πίσω από όλα αυτά μπορεί να παίζεται και κάποιο “παιχνιδάκι” συναλλαγής σε βάρος των αμάχων και διαρκώς αναξιοπαθούντων λαών;

Μόνο ο Θεός ξέρει τι ακριβώς έχει συμβεί, όμως τα ερωτηματικά εξακολουθούν να αιωρούνται και, όπως φαίνεται, όχι χωρίς αφορμή!.. |

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ