Να τι φανερώνουν τα γεγονότα...


Ποιοι κάνουν
τον πόλεμο; 

Ο David Wilkerson είναι γνωστός Διαμαρτυρόμενος ιεροκήρυκας, ιδρυτής και πάστορας της Εκκλησίας Times Square στο Μανχάταν, συγγραφέας περισσοτέρων από 30 βιβλίων, (ανάμεσά τους «Ο Σταυρός και το Στιλέτο» που έγινε κινηματογραφική ταινία – κυκλοφορεί και στα ελληνικά), όπου διηγείται πώς ασχολήθηκε με μέλη συμμοριών της Νέας Υόρκης. (Άρθρο του δημοσιεύθηκε πρόσφατα και στο επίσημο έντυπο της Κοινωνίας των Ελευθέρων Ευαγγελικών Εκκλησιών Ελλάδος “Ελεύθερο [πρώην Ευαγγελικό] Βήμα”). Ο εν λόγω κύριος, λοιπόν, έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό “Israel Today”, όπου μίλησε για το Ισραήλ, την Αμερική και το Λόγο του Θεού. Για να δουν οι αναγνώστες μας ποιοι και πώς πυροδοτούν και συντηρούν τους πολέμους της υπερδύναμης “υπό την αιγίδα του ουρανού”... –Ήμαρτον Θεέ μου!–, αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια την εν λόγω συνέντευξη.


lT (Israel Today): Ως Αμερικανός Χριστιανός, πώς αισθανθήκατε για τον πόλεμο στο Ιράκ;

DW (David Wilkerson): Κήρυξα για την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν και προειδοποίησα τον Πρόεδρό μας ότι όλα περιστρέφονται γύρω από το Ισραήλ. Το πετρέλαιο δεν είναι το κύριο ενδιαφέρον. Ο Σαντάμ προγραμμάτισε να καταστρέψει το Ισραήλ, με τη βοήθεια άλλων αραβικών εθνών. Ο Σαντάμ Χουσεΐν είναι πεισματάρης, και είμαι ευγνώμων που ο Θεός έδωσε στον Πρόεδρό μας αυτήν την ισχυρή πεποίθηση να σώσει το Ισραήλ από αυτόν.

lT: Πραγματικά θεωρείτε ότι ο Πρόεδρος Μπους θα διαλέξει να είναι βιβλικός αντί να είναι πολιτικά σωστός σχετικά με το Ισραήλ;

DW: Αυτός είναι ο λόγος που καλώ τους Αμερικανούς Χριστιανούς να προσεύχονται για τον Πρόεδρό μας καθημερινά και επίσης να προσεύχονται ενάντια στον αντισημιτισμό που υπάρχει ακόμα στην εκκλησία. Ο Θεός με προειδοποίησε όταν ίδρυσα αρχικά την Εκκλησία Times Square ότι πρέπει πάντα να παραμείνουμε πιστοί στο Ισραήλ, κάτι που έκανα πάντοτε.

lT: Βρίσκεστε εδώ στην Ευρώπη, όπου πολλοί Χριστιανοί δεν έχουν καμία κατανόηση για τον πόλεμο στο Ιράκ με την ηγεσία των ΗΠΑ.

DW: Πολλοί Χριστιανοί στην Ευρώπη απλά δεν καταλαβαίνουν το λόγο του Θεού. Οι πύραυλοι του Σαντάμ στόχευσαν μόνο στο Ισραήλ^ όχι στα γειτονικά αραβικά κράτη. Εκτός από αυτό, ο αυξανόμενος αντισημιτισμός στις εκκλησίες μπορεί να γίνει αισθητός ιδιαίτερα στη Μεγάλη Βρετανία.

lT: Θα περιγράφατε το Ισλάμ ως ειρηνική θρησκεία, όπως κάνει ο Πρόεδρός σας;

DW: Έχω διαβάσει το Κοράνι και είμαι βέβαιος ότι αυτό το βιβλίο είναι ψεύτικη διδασκαλία. Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία καταστροφής. Το βρίσκω τόσο περίεργο που κήρυκες του Ευαγγελίου δεν καταλαβαίνουν ότι ο Θεός δεν χάλασε τη διαθήκη Του με το Ισραήλ. Ο Θεός έδωσε τη γη στο Ισραήλ και κάθε έθνος που θέλει να καταστρέψει το Ισραήλ θα τιμωρηθεί.

Ο πολύς κ. D. Wilkerson

lT: Έχετε μεγάλο θάρρος για να υιοθετείτε μια τέτοια ισχυρή φίλο-εβραϊκή στάση.

DW: Συχνά με επικρίνουν γι’ αυτό στο χριστιανικό κόσμο. Αλλά αισθάνομαι πλούσια ευλογημένος από τον Θεό γι’ αυτό, πράγμα που είναι πολυτιμότερο για μένα.

lT: Μετά τον πόλεμο στο Ιράκ, το Ισραήλ βρίσκεται άλλη μια φορά στην κορυφή της παγκόσμιας ημερήσιας διάταξης. Νομίζετε ότι ο «Οδικός Χάρτης» έχει καμιά πιθανότητα να φέρει ειρήνη μεταξύ Ισραηλιτών και Παλαιστινίων;

DW: Όχι! Πώς μπορεί ο Μπους, που ξέρει τη Βίβλο, να μην έχει κανέναν φόβο Θεού και να πιέζει το Ισραήλ σε εδαφικό συμβιβασμό χάριν του «Οδικού Χάρτη»; Ο Θεός θα τον τιμωρήσει γι’ αυτό. Το δολάριο θα πέσει, ο Μπους θα βυθιστεί σε κατάθλιψη και πολύ πιθανό να χάσει στις επόμενες εκλογές. Εγώ προσεύχομαι καθημερινά ώστε οι πιστοί σύμβουλοι του Προέδρου να τον επηρεάσουν περισσότερο από τους πολιτικούς του συμβούλους.

lT: Με άλλα λόγια, λέτε ότι δεν υπάρχει καμία ανθρώπινη λύση στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των Αράβων;

DW: Ο Θεός έχει υποσχεθεί να προστατεύσει το λαό Του. Έκανε μια διαθήκη και τους έδωσε τη Γη της Επαγγελίας. Έθεσε τα σύνορα του έθνους και θα τα προστατεύσει. Εγώ δεν βλέπω μια ρεαλιστική ελπίδα για ειρήνη επειδή δε μπορώ να φανταστώ ότι το Ισραήλ θα σταματήσει τις εβραϊκές εγκαταστάσεις, όπως ζητούν οι Άραβες. Οι Άραβες λένε επίσης ότι δεν θα υπάρξει ειρήνη αν η Ανατολική Ιερουσαλήμ δεν γίνει πρωτεύουσα ενός παλαιστινιακού κράτους. Αλλά αυτό είναι απολύτως ενάντια στο θέλημα του Θεού. Φίλε μου, εάν οι παγκόσμιες δυνάμεις εξαναγκάσουν την Ιερουσαλήμ να διαιρεθεί, αυτό θα οδηγήσει σε χάος.

lT: Εμείς στο Ισραήλ μπορούμε να ευχαριστούμε τον Θεό που είναι το μυστικό μας όπλο.

DW: Παρακαλώ δημοσιεύστε την προειδοποίησή μου προς τα έθνη που υιοθετούν μια στάση ενάντια στο λαό του Θεού και την πόλη Του την Ιερουσαλήμ. Ο Θεός το είπε αυτό και θα το εκπληρώσει. Να έχετε ειρήνη και τις ευλογίες του Θεού.  Αυτά, λοιπόν, είχε να πει ο κ. Wilkerson προς το Ισραηλινό περιοδικό, ανακατεύοντας τη θρησκεία με την πολιτική. Εμείς λυμούμαστε πολύ. Δεν περιμέναμε τέτοιο ηθικό “ξεπούλημα” στον εθνικισμό από ανθρώπους που επαγγέλονται «θεοσέβεια». Δυστυχώς η υποδούλωση της Ευαγγελικής και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Γερμανίας στον Χίτλερ και η αποσιώπηση των εγκλημάτων του δεν ήταν αρκετά για να δώσουν το κατάλληλο μάθημα στους Αμερικανούς “θρησκευόμενους”...

Δεν θα προχωρήσουμε σε άλλες κρίσεις – αρκετα έχουμε κουράσει τους αναγνώστες μας. Τα ερωτηματικά ωστόσο παραμένουν και, δυστυχώς, όσο περνάει ο καιρός φαίνεται πως θα εξακολουθήσουν να παραμένουν ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ... |

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ