Η θεία Δικαιοσύνη

Τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές η Ελληνική Αστυνομία με κάθε δύναμη προσπαθεί να εξαρθρώσει εντελώς την οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, που είναι υπεύθυνη για τόσες δολοφονίες, τόσους τραυματισμούς, τόσες ληστείες, τόσες εκρήξεις...
Τα τηλεοπτικά “παράθυρα” γεμίζουν κάθε βράδυ από πληθώρα «ειδικών» που προσπαθούν να «συμβάλλουν» στην κατανόηση του προβλήματος και την πρόβλεψη της λύσης που θα δοθεί.
Πολλές κουβέντες, αρκετές φορές χωρίς ουσία, που κουράζουν τον ακροατή ο οποίος αγωνιά επιτέλους να μάθει τι κρύβεται επιτέλους πίσω από την “οργάνωση φάντασμα”.

Τρία σημεία επιθυμούμε να σημειώσουμε στο προκείμενο θέμα, όπως μας έκαναν εντύπωση:

1. Η φράση του πατέρα ενός από τα θύματα της “17 Νοέμβρη”, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε πώς νιώθει για την σύλληψη του Σάββα Ξηρού, δήλωσε: «Μπορεί να μην έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, είχα όμως πάντα εμπιστοσύνη ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ».


2. Όλοι όσοι έχουν συλληφθεί ως αυτή την στιγμή ζούσαν και κινιόντουσαν ανάμεσά μας ως ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΟΙ και ΦΙΛΟΧΡΙΣΤΟΙ “πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας”. Γεγονός που μας αναγκάζει να ξανασκεφτούμε κατά πόσο θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους συνανθρώπους μας αλλά και στον εαυτό μας τον ίδιο, αφού ξεγελιέται τόσο εύκολα.

3. Τραγική μορφή στην όλη ιστορία –μέχρι στιγμής τουλάχιστον– ο παπα-Τριαντάφυλλος Ξηρός, ο οποίος είπε με λύπη στους δημοσιογράφους: «Τα παιδιά νόμισαν πως θα αλλάξουν τον κόσμο με βόμβες αλλά ο κόσμος αλλάζει ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ».

Η δικαιοσύνη και η αλήθεια είναι αξίες για τις οποίες πολλοί αγώνες έγιναν και θα εξακολουθήσουν να γίνονται, πάντα όμως ο άνθρωπος ξεγελιέται. «Πού να σταθώ; Πού να πιαστώ;» όπως έλεγε ένας στίχος.

Η μόνη αξιόπιστη βάση είναι ο Θεός! Αυτός που δίδαξε την Αλήθεια και έζησε την Δικαιοσύνη! Αυτός που μπορεί «και να είναι δίκαιος, και να δικαιώνει τον πιστεύοντα εις τον Ιησούν» (Ρωμ. 4/γ/26). ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ!
|

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ