Πού είσαι γραμμένος;


Το φάντασμα του “Μεγάλου Αδελφού” πλανιέται πάνω από την οικουμένη. Το τέρας αυτό του Όργουελ είναι πια περισσότερο γνωστό από πολλές άλλες πραγματικές προσωπικότητες της ιστορίας.

Το χειρότερο, από καιρό έχει καταφέρνει να μπει μέσα σε διάφορους θρησκευτικούς χώρους όπου όλοι και όλα είναι “καταγραμμένα” σε κατάστιχα και βιβλία... (όρα Σαϊεντολογία κ.λπ.)

Πρόσφατα μια άλλη θρησκευτική κίνηση επιχείρησε να φακελώσει τους οπαδούς της με αποτέλεσμα να λάβει την παρακάτω επιστολή:

«Αγαπητοί αδελφοί,

Διάβασα με προσοχή αλλά και με λύπη αυτά που συμβαίνουν στην εκκλησία [σας] και είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη φορά ο Διάβολος ζητά να καταστρέψει το έργο του Θεού.

Βλέπω όμως ότι υπάρχει αδιαφορία αλλά και υπερηφάνεια μεταξύ σας, αντί να σκύψετε, και να πλύνετε εν πνεύματι ο εις τους πόδας του άλλου, όπως μας άφησε ο Κύριος το παράδειγμά Του. Μου στείλατε επιστολές και έντυπα να συμπληρώσω. Σας λέω ότι δεν ανήκω σε καμιά γήινη εκκλησία αλλά στη μια μοναδική και αληθινή Εκκλησία του Χριστού. Δεν αναγνωρίζω κανένα ποιμένα, παρά μόνο τον Χριστό γιατί Αυτός έβαλε τη ζωή Του να σώσει εμένα, ενώ εσείς φιλονικείτε μεταξύ σας και διαχωρίζετε τα πρόβατα (...).

Δεν μπορώ να εγγραφώ μέλος της Εκκλησίας [σας] γιατί δεν αφήνω την Εκκλησία του Χριστού που μόνο Αυτός ξέρει τα πρόβατά Του. Να φροντίσετε να ταπεινωθείτε ενώπιον του Θεού και να κοιτάξετε το συμφέρον της Βασιλείας Του.

Όσο για μένα αφήστε με στα άγια και δυνατά Του χέρια και να μην ανησυχείτε. (...)»

 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ