ellaschr.JPGΗ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Σύμφωνα με ανακοίνωση που λάβαμε, από το Internet, με προφανή την επιθυμία να προβληθούν κάποια ονόματα:

«Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος προχώρησε σε μια βαρυσήμαντη πράξη: προσφέρει πλέον την Αγία Γραφή στο ελληνικό κείμενο, στο διαδίκτυο. Παρέχεται ήδη η Καινή Διαθήκη πλήρης, ενώ ολοκληρώνεται μέσα στο Καλοκαίρι και η Παλαιά Διαθήκη. Πρόκειται για ιστορικής σημασίας πράξη με εξαιρετικές συνέπειες. Πρόεδρος της Αποστολικής Διακονίας είναι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος και Γενικός Διευθυντής της ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Χαραμαντίδης».

Αναμφίβολα αξιόλογη και επαινετή η προσπάθεια της Αποστολικής Διακονίας, όμως, για να λέμε την αλήθεια, αρκετά καθυστερημένη. Όμως η Αγία Γραφή –και μάλιστα ΟΛΟΚΛΗΡΗ– υπάρχει ήδη από ετών στο διαδίκτυο, μόνο που η πρωτοβουλία πάρθηκε από άλλους... που δεν ενδιαφέρονται για τίτλους και επαίνους!

Αντίθετα η Ελλαδική Εκκλησία φρόντισε πρώτα να δημοσιεύσει στο διαδίκτυο το ψευδεπίγραφο «Πρωτευαγγέλιον Ιακώβου», έργο γραμμένο από άγνωστο συγγραφέα και οπωσδήποτε όχι πριν από το δεύτερο μισό του Β~ μ.Χ. αιώνα (βλ. www.myriobiblos.gr/bible/ apocr/iakovos.html), θέλοντας ίσως να δείξει ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ...

Εν πάση περιπτώσει, όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί τη σελίδα της Αποστολικής Διακονίας στη διεύθυνση www.apostoliki-diakonia.gr/bible, όπου ήδη προστέθηκε και το βιβλίο της Γένεσης από την Παλαιά Διαθήκη. |Ο «ΜΕΣΣΙΑΣ» ΠΟΥ ...ΔΕΝ ΗΡΘΕ

Στις πρώτες μέρες τρέχοντος Ιουνίου επρόκειτο να έρθει στη χώρα μας όχι μάγος εξ ανατολών αλλά ένας ΜΑΓΟΣ από την Νιγηρία. Με άλλα λόγια είχε προσκληθεί και είχε δεχτεί να έρθει ο αμφιλεγόμενης προσωπικότητας Νιγηριανός “προφήτης” T.B. Joshua, για να παραστεί στα εγκαίνια μιας νέας “εκκλησίας” στη Ματαράγκα της Θεσσαλίας, η οποία, κατά τα φαινόμενα, φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως παράρτημα της αφρικάνικης εκκλησίας “The Synagogue, Church of All Nations” (=Η Συναγωγή, Εκκλησία όλων των Εθνών), που έχει έδρα στο Λάγος της Νιγηρίας.

 

Ότι ο άνθρωπος είναι απατεώνας και οι οπαδοί του ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥΣ αποδεικνύεται από το video που παραθέτουμε δίπλα, το οποίο συστήνουμε να δείτε αφού προηγούμενα διαβάσετε τις παρατηρήσεις.
Ο ψευδο-"Προφήτης" και "Γενικός Επίσκοπος" T.B.Joshua, σε στυλ σουπερστάρ της τηλεόρασης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ
ΤΟ VIDEO

Τελικά, το εν λόγω ταξίδι δεν πραγματοποιήθηκε και οι κατά πληροφορίες μας σχεδόν 2.000 άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στη Ματαράγκα, έφυγαν απογοητευμένοι, αφού δεν είχαν την “ευκαιρία” να δουν τα θαύματα που ΔΗΘΕΝ κάνει ο εν λόγω “Προφήτης”.

Άλλοι, που πληροφορήθηκαν έγκαιρα για τη ματαίωση του ταξιδιού του ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥ, έσπευσαν να ακυρώσουν και το δικό τους ταξίδι, αφού ο μόνος λόγος που τους έλκυε στη Θεσσαλική κωμόπολη δεν ήταν άλλος από τα ΘΑΥΜΑΤΑ του ύποπτου Joshua.

Σημειωτέον ότι ο εν λόγω, αν και λέει ότι είναι Πεντηκοστιανός, έχει καταδικαστεί από τη Σύνοδο των Εκκλησιών Πεντηκοστής της Νιγηρίας ως άτομο που χρησιμοποιεί σαμανιστικές/μαγικές μεθόδους κάτω από χριστιανικό μανδύα, ενώ και οι Εκκλησίες Πεντηκοσστής της Ελλάδας κράτησαν αποστάσεις.

Αξίζει ίσως να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗΣ διατείνεται πως έμεινε στη μήτρα της μητέρας του για 15 μήνες(!) και αυτό το προβάλλει ως ΣΗΜΕΙΟ της θαυματουργικής του γέννησης...

Δεν κρύβουμε την ικανοποίησή μας για την μη έλευση στην Ελλάδα ενός ακόμη ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗ. Φτάνουν και περισσεύουν οι ντόπιοι “συνάδελφοί” του και οι εξ Αμερικής προερχόμενοι. Ωστόσο αναρωτιόμαστε, για εκείνους που τον κάλεσαν, που οργάνωσαν την υποδοχή του, που έστειλαν προσκλήσεις ανά το πανελλήνιο, και που κατά καιρούς οργανώνουν ταξίδια στη Νιγηρία, για να επισκεφτούν τον ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗ Joshua. Αν δεν είναι ικανοί να διακρίνουν αυτές τις παγίδες του Πονηρού, πώς τολμούν να ποιμαίνουν άλλους ανθρώπους; Αν ο Παύλος ρωτούσε τους Γαλάτες: «Τόσον ανόητοι είσθε;» τι θα έπρεπε να πει στους εν λόγω εύπιστους και αφελείς;

«Τυφλός τυφλόν εάν οδηγή, αμφότεροι εις βόθρον θέλουσι πέσει» (Ματθ. 15/ιε/14). |Ο ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η «ΑΡΕΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΑ»


Oπως έχουμε γράψει και αλλού, η γνώμη μας είναι πως κάθε τι που αφορά τον Ολυμπισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχει καμία σχέση με τον Χριστιανισμό και ωθείται από τα πονηρά πνεύματα.

Όμως, σύμφωνα με το δελτίο «Newsletter από την Εκκλησία της Ελλάδας», (No 171, 12 Ιουνίου 2002), η ιδέα μιας Ολυμπιακής Εκεχειρίας στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, κέρδισε την υποστήριξη έξι Ορθοδόξων πατριαρχών, που πρόσθεσαν τα ονόματά τους σε άλλους 100 θρησκευτικούς ηγέτες που υπέγραψαν σχετική επίσημη έκκληση που λέει μεταξύ άλλων:

«Αν η Ολυμπιακή Εκεχειρία μπορεί να μας βοηθήσει να φέρουμε έστω και μια σύντομη ανάπαυλα από τις μάχες και τις συγκρούσεις, αυτό θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας στη διεθνή κοινότητα».

Επίσης η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και συνεργάζεται με τους διοργανωτές και έχει συστήσει ειδική Συνοδική Επιτροπή για το σκοπό αυτό. Μάλιστα στις 5-6-02 διοργάνωσε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συναυλία με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες παρουσιάζοντας το συμφωνικό ποίημα «ΑΡΕΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΑ». Κατά την εκδήλωση ο Αρχιεπίσκοπος μεταξύ  άλλων είπε:

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μοναδικό γεγονός ανεπανάληπτο ίσως για πολλά  πολλά ακόμα χρόνια για την πατρίδα μας και επομένως δικαίως σφραγίζει αυτή την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Είναι ένα γεγονός πού το περιμένομε όλοι οι Έλληνες οπουδήποτε και αν ζούμε^ είναι ένα γεγονός που το προετοιμάζομε με πολλή φιλοτιμία και πολλούς αγώνες, με πολλές θυσίες θα έλεγα, γιατί πρέπει να αποδείξομε ότι δεν είμαστε μόνο καλοί για να τιμούμε τους προγόνους μας, είμαστε και οι ίδιοι άξιοι να συνεχίσομε και στη δική μας εποχή τις νέες δημιουργίες και τις νέες παρουσίες του πολιτισμού μέσα στη ζωή μας. Ξενίζει βέβαια εκ πρώτης όψεως το γεγονός ότι εμφανίζεται η Εκκλησία μας να ασχολείται με Ολυμπιακούς Αγώνες, με την προετοιμασία τους και ιδού απόψε παρουσιάζει μια εκδήλωση που μπορεί να εντάσσεται στην λεγόμενη πολιτιστική Ολυμπιάδα».

Και βέβαια ΞΕΝΙΖΕΙ η συνεργασία εκκλησίας και Ολυμπισμού, όπως επίσης ξενίζει και η επίσκεψη του κ. Χριστόδουλου στον ασθενούντα κ. Χρ. Λαμπράκη – του γνωστού οικονομικού συγκροτήματος. Το περίεργο πνεύμα “συναδέλφωσης” που ολοένα απλώνεται πάνω στη γη, ίσως υπηρετεί τις ανθρωπιστικές ή άλλες αξίες, οπωσδήποτε όμως όχι τον Θεό και θα δούμε πού θα καταλήξει! (Ο αναγνώστης ας προσέξει ιδιαίτερα όσα γράφονται στη σελίδα 25 αυτού του τεύχους). |ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ...


Την ίδια ώρα που η επίσημη εκκλησία στη χώρα μας ταλανίζεται για μια ακόμη φορά από διάφορα «ροζ» σκάνδαλα, σοβαρές ζυμώσεις λαβαίνουν χώρα και στις τάξεις των ετεροδόξων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, άλλες εκκλησίες διέκοψαν τη λειτουργία τους, άλλες διαμελίζονται και σε άλλες εγκυμονούνται θύελλες...

Τα λόγια του Παύλου στους πρεσβύτερους της Εφέσου: «Μετά την αναχώρησίν μου θέλουσιν εισέλθει εις εσάς λύκοι βαρείς, μη φειδόμενοι του ποιμνίου^ και εξ υμών αυτών θέλουσι σηκωθή άνθρωποι λαλούντες διεστραμμένα, διά να αποσπώσι τους μαθητάς οπίσω αυτών» (Πράξ. 20/κ/29-30) ακόμη μία φορά επαληθεύονται προ των οφθαλμών μας.

Όπως δε προλέχθηκε, το κακό δεν έρχεται από τα κακόμοιρα τα προβατάκια, –στα οποία όλοι θέλουν να ρίξουν τις ευθύνες–, αλλά από τους ΗΓΕΤΕΣ. «Εξ υμών αυτών» θα βγουν οι λαλούντες τα διεστραμμένα, είπε ο Παύλος στους Πρεσβύτερους και όχι από τα πρόβατα – κάτι που, δυστυχώς, ισχύει και σήμερα... |

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ