Είθε να ήκουες τα προστάγματά μου!


Ποιο είναι το κέρδος;


Κάποιοι ρωτούν, «Τι καταφέρνετε με όσα γράφετε και λέτε; Έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Αυτοί που καταπατούν το λόγο του Θεού είναι αδιόρθωτοι. ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ να πορεύονται στον κακό δρόμο τους».

Ασφαλώς λυπούμαστε που έτσι έχουν τα πράγματα. Θα θέλαμε και θα ευχόμασταν κάποια στιγμή οι άνθρωποι αυτοί, που ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ έχουν κάνει –και συνεχίζουν να κάνουν– στο λαό του Θεού, να ανανήψουν και να εγκαταλείψουν τους πονηρούς τους δρόμους.

Εντούτοις, η δική τους κακή στάση δεν αλλάζει με τίποτα την δική μας αποστολή, επειδή εκτός από το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ υπάρχει και η ΜΑΡΤΥΡΙΑ.

Ο Ιερεμίας ήταν ένας από τους μεγαλύτερους προφήτες. Διακόνησε περίπου 40 χρόνια στο λαό Ισραήλ. Μετέφερε μηνύματα ελέγχου, προειδοποιήσεων και πρόσκληση σε μετάνοια. Όμως ποια ήταν η ανταπόκριση που είχε η διακονία του; Αρνήθηκαν να τον ακούσουν, τον αγνόησαν, τον απείλησαν, τον κακοποίησαν, τον τιμώρησαν, τον φυλάκισαν, τον εξόρισαν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η αποστολή του Ιερεμία απέτυχε!

Στην περίπτωση ενός άλλου προφήτη, του Ιεζεκιήλ, ο Θεός τον προειδοποίησε από την αρχή: «Και, εάν τε ακούσωσιν, εάν τε απειθήσωσι, διότι είναι οίκος αποστάτης, θέλουσιν όμως γνωρίσει ότι εστάθη προφήτης εν μέσω αυτών» (Ιεζ. 2/β/5).

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι με τους προφήτες του Θεού. Το πρόβλημα είναι με το λαό που είναι ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ.

Αν μας ενδιέφερε να είμαστε δημοφιλείς, ασφαλώς θα λέγαμε και θα γράφαμε "άλλα λόγια" για να είμαστε αγαπητοί από τους ανθρώπους.

Ο Παύλος, όμως, προειδοποίησε τον μαθητή του Τιμόθεο, ότι «πάντες οι θέλοντες να ζώσιν ευσεβώς εν Χριστώ Ιησού, θέλουσι διωχθή. Πονηροί δε άνθρωποι και γόητες θέλουσι προκόψει εις το χείρον, πλανώντες και πλανώμενοι. Αλλά συ μένε εις εκείνα τα οποία έμαθες και επιστώθης, εξεύρων παρά τίνος έμαθες» (Β~ Τιμ. 3/γ/12-13).

Παράλληλα τον διαβεβαίωσε ότι αυτοί οι κακοί άνθρωποι «δεν θέλουσι προκόψει πλειότερον· διότι η ανοησία αυτών θέλει γείνει κατάδηλος εις πάντας», όπως ακριβώς συνέβηκε με τους εχθρούς του Μωυσή Ιαννή και Ιαμβρή, επειδή «και αυτοί ανθίστανται εις την αλήθειαν, άνθρωποι διεφθαρμένοι τον νουν, αδόκιμοι εις την πίστιν» (Β~ Τιμ. 3/γ/8-9).

Πριν από δεκαπέντε χρόνια (1987) είχαμε προειδοποιήσει για την κακή πορεία γνωστής ομάδας εκκλησιών. Είχαμε σημειώσει παραδείγματα και είχαμε αναφέρει ονόματα, γεγονός για το οποίο πολύ κατακριθήκαμε εκείνη την εποχή (1988).

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Οι εκκλησίες τους διαιρέθηκαν, οι ίδιοι εγκαταλείφθηκαν από τους φίλους και τους οπαδούς τους, σύρθηκαν σε δικαστήρια, γελοιοποιήθηκαν...

Λυπηρό παράδειγμα τα πρόσωπα που αναφέρονται στη διπλανή φωτογραφία.
Αφού προηγήθηκαν μεταξύ τους λυσσαλέες μάχες, δύο πέθαναν (ο ένας με πειραγμένα τα λογικά του), τον ένα τον εκπαραθύρωσαν χωρίς να το καταλάβει μέσα σε μια νύχτα, ένας παρασύρθηκε σε παραίτηση, ο άλλος προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ιδιοποιηθεί την εκκλησία ως "οικογενειακή περιουσία" και ο άλλος μένει ακόμη στο προσκήνιο επειδή απειλεί ότι "θα τα πει όλα".[*]


[*] Για τον ιστορικό του μέλλοντος σημειώνουμε:
 


Διορισμένοι Πρεσβύτεροι:

Φραγκόπουλος Ο. ................Αποχώρηση/Επαναδιορισμός

Περιάλης Α. .........................Παραιτήθηκε/Επαναδιορισμός

Φραγκόπουλος Α. ................Απεβίωσε

Σταθέλος Χ. .........................Παραιτήθηκε

Σαρλάνης Α. ........................Παραιτήθηκε

 Διορισμένοι Πρεσβύτεροι/Σύμβουλοι

Ματρώζος Δ. ........................Παραιτήθηκε (**)

Κουθουρίδης Ν. .....................Παραιτήθηκε (**)

Σηφοστρατουδάκης Γ. ..........Παραιτήθηκε (**)

Κρουσταλλάκης Α. ................Παραιτήθηκε (**)

Αναγνώστου Μ. .....................Παραιτήθηκε (**)

(*) Όλοι τους έχουν φύγει σε άλλες εκκλησίες.

Όλους αυτούς τους είχε διωρίσει το οικογενειακό διευθυντήριο. Αν δεν ήταν άξιοι γιατί τους διώρισε; Αν όμως ήταν άξιοι, γιατί αναγκάστηκαν να φύγουν ώστε τώρα να τους κατηγορούν ως "κινούμενη άμμο"; Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς όσα δεν ομολογούνται... Τελικά έμειναν ΜΟΝΟΝ ΔΥΟ για να μείνει στο τέλος ο "ΕΝΑΣ"!

[Από την εφημερίδα «Αληθινά Ελεύθερο Ευαγγελικό Βήμα» Οκτώβριος 2002]


Πολλοί που τότε μας είχαν παρεξηγήσει και μας κατηγορούσαν, σήμερα αναγνωρίζουν και ομολογούν την ορθότητα των λόγων μας.

Σημαίνει τούτο ότι επιχαιρόμαστε; Κάθε άλλο. Ήταν άνθρωποι που τους αγαπήσαμε, που για ένα διάστημα συμπορευτήκαμε μαζί τους, ελπίσαμε και χαρήκαμε και κλάψαμε μαζί. Όμως κάποια στιγμή οι δρόμοι μας χώρισαν. Εκείνοι λάτρεψαν τον εαυτό τους, το σόι τους, τη φήμη τους...

Έκαναν την εκλογή τους, έσπειραν και τώρα θερίζουν. Διάλεξαν ποιον "θεό" ήθελαν να λατρεύουν και –όπως σωστά έλεγε κάποιος από αυτούς, όταν ακόμη είχε "τα μυαλά του"– χτυπήθηκαν και χτυπιούνται ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΟΥΣ.

Δυστυχώς, όταν ο άνθρωπος χάσει το φόβο του Θεού, εύκολα στρέφεται στα ψέματα και στις μεθοδεύσεις, αλλοιώνει την ιστορία, πιστεύει σε πλάνες, διαστρέφει τα γεγονότα, διαδίδει συκοφαντίες και πλάθει παραμύθια. Λάτρεψαν τον εαυτό τους και αυτόν υπηρετούν.

Ενας από αυτούς γράφει για την δήθεν "κινούμενη άμμο", όταν ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ είναι το έδαφος πάνω στο οποίο προσπαθεί να στήσει τα θεμέλια της "δυναστείας" του, χάρη της οποίας γκρεμίζει το έργο του Θεού, αν και ισχυρίζεται ότι αυτός και η συγγένειά του δήθεν «μένουν στις θέσεις τους, μένουν εκεί που τους τοποθέτησε ο Κύριος...»

Με τις ανοησίες και τις αμαρτίες τους έγιναν η αιτία να ξεσχιστεί η εκκλησία, και όμως αυτοί ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΝΤΑΙ... Διαβάστε τι γράφουν:

«Θα μείνουν λιγότεροι, αλλά θα είναι υγιέστεροι. Το σώμα της εκκλησίας θα αποκτήσει ζηλευτή ομοιογένεια και ευλογημένη θωράκιση πίστης και κοινού βηματισμού...»

Γράφουν

«Δεν κρατάμε κανέναν, δεν εμποδίζουμε κανέναν. Ας εκφραστεί ελεύθερα και ας εκδηλωθεί η καρδιά του»,

όμως την ίδια ώρα αφαιρούν το λόγο και απαγορεύουν τον διάλογο.

Με πραξικοπηματικό τρόπο κατέλαβαν μια εκκλησία και την κατάντησαν περίγελο του εχθρού. Ως άλλοι Φαρισαίοι ύψωσαν τους εαυτούς τους πάνω από όλους τους άλλους. Μόνο αυτοί είναι "άγιοι", μόνο αυτοί "ξέρουν"... Μπορούν, λοιπόν, να μείνουν και μόνοι τους... Όμως κάθε "πραξικόπημα" έχει και το "Πολυτεχνείο" του με τα θύματά του...

Είναι λοιπόν "δούλοι Θεού" αυτοί που λυμαίνονται την εκκλησία στήνοντας την "βασιλεία" τους πάνω σε χρήματα συγκεντρωμένα από το υστέρημα των αδελφών και κληροδοτήματα που καταχράστηκαν;

Και όμως, αντί να ντρέπονται για τα αξιοθρήνητα καμώματά τους, ταυτίζουν τον εαυτό τους με τον Λούθηρο(sic) και όντας οι ίδιοι παποκαίσαρες μιλούν για νέα "μεταρρύθμιση"!!!

Διαβάστε και φρίξτε!

«Στέλνουμε προς κάθε κατεύθυνση τη φράση του αδελφού μας "εδώ στέκομαι!" Εδώ στεκόμαστε, έστω και αν χρειαστεί μόνοι, ή λίγοι, ή απομονωμένοι, αλλά πιστοί και γνήσιοι, εμείς και τα σπίτια μας που μας χάρισε ο Κύριός μας. Ίσως αυτό να είναι το ξεκίνημα μιας νέας διαμαρτύρησης μέσα στο χώρο της διαμαρτύρησης που το ‘χει τόσο μεγάλη ανάγκη για να σταθεί και πάλι δυνατά στα πόδια της για να υπηρετήσει την αλήθεια του Ιησού Χριστού στον ταλαίπωρο κόσμο μας».
[ "Πνευματικά", Σεπτ.-Οκτ. 2002 ]

Δυστυχώς, είναι τόση η πλάνη τους ώστε «ουδέ αν τις αναστηθή εκ νεκρών θέλουσι πεισθή»... |


"Λύκοι βαρείς μη φειδόμενοι του ποιμνίου..."

(Τα θηρία αυτά ανήκουν στο γένος "Λύκος ποιμενικός")
(Ματθ. 7/ζ/15, Πράξ. 20/κ/29-30, Α~ Κορ. 15/ιε/32)
Και ύστερα ρωτάνε μερικοί γιατί φεύγουν οι άνθρωποι από τις εκκλησίες...

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ