« Όσα λέγω προς εσάς,
προς πάντας λέγω »


Από το πρώτο φύλλο της έκδοσής του αυτό το περιοδικό έχει δηλώσει –και το επαναλαμβάνει κάθε φορά– ότι (α) «Δεν εκπροσωπεί ούτε υπηρετεί κάποια συγκεκριμένη εκκλησία ή οργάνωση», και (β) «Δεν αντιστρατεύεται κανέναν προσωπικά».

Στα 16 χρόνια που λειτουργούμε κάτω από αυτή την δεοντολογία, κανένας ποτέ δεν βρέθηκε –και πιστεύουμε πως ούτε στο μέλλον πρόκειται να βρεθεί– να μας κατηγορήσει ότι παραβιάσαμε αυτή την αρχή.

Το γεγονός ότι ορισμένες φορές αναγκαζόμαστε να αναφερθούμε ονομαστικά σε κάποια πρόσωπα, εκκλησίες ή οργανώσεις, αυτό με κανένα τρόπο δεν πρέπει να θεωρηθεί ως "προσωπική επίθεση", επειδή το ζητούμενο από εμάς δεν είναι η δυσφήμιση ή προσβολή τους αλλά η υποστήριξη της αλήθειας και του δικαίου, όχι μόνο, αλλά και οι ίδιοι τους να συνέλθουν και να μετανοήσουν.

Αντίθετα από τα παραπάνω, ατυχώς μερικοί θέλουν να λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά, αν κάτι αφορά το "αντίπαλο στρατόπεδο" μπορεί και πρέπει να λέγεται και να διαδίδεται, όταν όμως "τα άπλυτα είναι στην οικογένειά μας" τότε ας μένουν κρυφά και σκεπασμένα με σιωπή...

Δεν είμαστε αυτής της γνώμης. Για μας η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πάνω από κάθε άλλο "συμφέρον" και η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ποτέ δεν θεμελιώνεται στη ντροπή και τη συσκότιση.

Ο Θεός που μάς αγαπά περισσότερο από κάθε άλλον ποτέ δεν έκρυψε την αλήθεια ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ. Ποτέ δεν δίστασε να κατονομάσει τις αμαρτίες μας και ποτέ δεν θυσίασε την αλήθεια Του χάρη της αγάπης Του.

Συνεπώς, εκείνοι από τους αναγνώστες που μας ζητούν να σιωπούμε σε ορισμένα ζητήματα, μη τυχόν και "σκανδαλιστούν" κάποιοι, δεν μπορούν να μας βρουν σύμφωνους. Ίσως μάλιστα πρέπει, επιτέλους, να θυμηθούν το λόγο του Παύλου: «Δεν κρίνετε σεις τους έσω; ... όθεν  εκβάλετε τον κακόν εκ μέσου υμών» (Α~ Κορ. 5/ε/12)

Η μελέτη της Βίβλου μάς διδάσκει ότι κάθε φορά που κάποια ατασθαλία ήρθε στο φως, οι δράστες της είχαν την ευκαιρία να μετανοήσουν και να επανέλθουν στον ίσιο δρόμο. Αντίθετα, όταν επιβλήθηκαν σιωπή και συγκάλυψη, οι αμαρτωλοί αποθρασύνθηκαν και έκαναν χειρότερα.

Αγαπητοί αναγνώστες, αν πραγματικά αγαπάτε τους θιγόμενους, βοηθήστε τους να αντιληφθούν το σφάλμα τους, να μετανοήσουν και να αποκαταστήσουν το κακό που έκαναν. Κάθε άλλη στάση απέναντί τους, το μόνο που κάνει είναι να τους σπρώχνει ακόμη πιο βαθιά στο λάκκο της απάτης που έχουν πέσει και, ακόμη χειρότερο, να παρασύρουν μαζί τους ακατάρτιστους και εύπιστους οπαδούς.

Με αγάπη αλλά και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δηλώνουμε ότι σ’ αυτό το κακό εμείς ούτε θέλουμε ούτε πρόκειται να συνεργήσουμε.
|

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ