...πιο κοντά στη ζωή

SE MIA WRA


«Διά την νουθεσίαν ημών...»

Στις 13-9-2001 ο υπεύθυνος έκδοσης του "ΤΥΧΙΚΟΥ" έστειλε σε αρκετούς παραλήπτες ένα προσωπικό μήνυμα με σχολιασμό της καταστροφής σε Ν. Υόρκη και Ουάσιγκτον. Κάποια σχόλια που εκφράστηκαν ώθησαν στη δημοσίευση εδώ αφενός του αρχικού κειμένου και αφετέρου μιας απάντησης που δόθηκε ώστε και οι αναγνώστες μας να είναι ενήμεροι και να διευκρινιστούν κάποιες παρεξηγήσεις. |
 

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

"Θεέ των εκδικήσεων, Κύριε, Θεέ των εκδικήσεων, εμφάνηθι. Υψώθητι, Κριτά της γης^ απόδος ανταπόδοσιν εις τους υπερηφάνους. Έως πότε οι ασεβείς, Κύριε, έως πότε οι ασεβείς θέλουσι θριαμβεύει;"
(Ψαλμός 94/¥δ/1-3)
 
 

wtc&church
Οι δύο πύργοι του Παγκόσμιου Εμπορικού Κέντρου ξεπερνούσαν πέρα από κάθε σύγκριση τα καμπαναριά της γειτονικής εκκλησίας

 

 

PLAIN1
XTYPHMA

Το μεγαλείο που έχτισε η ανθρώπινη δημιουργία γίνεται στάχτη μια για πάντα και πάλι από ανθρώπινη και μόνο επέμβαση

 

O Θεός της αγάπης —αν και διωγμένος από τις καρδιές και τις αποφάσεις των ανθρώπων— δεν είναι ΑΠΩΝ από τον κόσμο μας. Σίγουρα δεν χαίρεται με όσα συμβαίνουν (Ιεζ. 18/ιη/23), όμως οι νόμοι Του λειτουργούν.

Δύο σύγχρονοι "Πύργοι της Βαβέλ" έπαψαν να υπάρχουν. Το αίμα των θυμάτων της Αμερικής και των συμμάχων της σε όλη την οικουμένη, βοά προς τον Θεό.

Τα παιδάκια που πεθαίνουν χωρίς φάρμακα στο Ιράκ, τα παιδάκια που μολύνονται από τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου στα Βαλκάνια, τα κορίτσια που υποφέρουν στο Αφγανιστάν κάτω από το καθεστώς των Ταλιμπάν, (που το εξόπλισαν οι Αμερικανοί) μέχρι τώρα υπέφεραν μόνα... Εδώ και λίγες ώρες έχουν συμπάσχοντες τους Αμερικανούς.

Δεν χαιρόμαστε για την εξέλιξη. Δεν συγχαίρουμε τους δράστες. Όμως μια χώρα που απαγορεύει την προσευχή, μια χώρα που έχει σαν θεό της το χρήμα και το στενό συμφέρον, μια χώρα που είναι γεμάτη από θεομπαίχτες δήθεν χριστιανούς, δε μπορούσε να μένει συνεχώς ατιμώρητη.

Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν αθώοι. Όμως αθώοι ήταν και οι άμαχοι που έχασαν τη ζωή τους κάτω από τις βόμβες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων... Ενώ σε ό,τι αφορά τους ηγέτες, αυτοί εξακολουθούν να "βασιλεύουν" πάνω στους θρόνους που τους έβαλαν, σε ανύποπτο χρόνο, τα σημερινά τους θύματα...

Όμως προσοχή! Την Αμερική δεν την τιμώρησε ο Θεός. Ο Θεός είναι απείραστος κακών! Την τιμώρησαν τα έργα της και ο μισθός που της αξίζει γι' αυτά. "Ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος" (Ρωμ. 8/η/23). |

 

PEFTOYME
STAYROS

Άνθρωποι και κτίρια γκρεμίζονται χωρίς κανείς να μπορεί να τους σώσει

 

DYO_8YMATA-viet.JPG
TREXOYME

Μικροί Βιτεναμέζοι τρέχουν να γλυτώσουν
από τις βόμβες των Αμερικανών...
Αμερικανοί τρέχουν να γλυτώσουν
από την πτώση των πύργων
...

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Η ιστορία είναι ένα από τα καλύτερα διδακτικά μέσα του Θεού. Ένα μεγάλο τμήμα των Αγίων Γραφών είναι ΙΣΤΟΡΙΑ. Ο Παύλος μάς βεβαιώνει πως "ΟΣΑ ΠΡΟΕΓΡΑΦΗΣΑΝ, ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΝ ΗΜΩΝ ΠΡΟΕΓΡΑΦΗΣΑΝ" (Ρωμ. 15/ιε/4). Γι' αυτό πιστεύουμε πως είναι καθήκον του Χριστιανού να ΓΝΩΡΙΖΕΙ την αλήθεια και να ΛΕΕΙ την αλήθεια.

Η αλήθεια έχει την αξία της όχι μόνο ως ΑΛΗΘΕΙΑ, στο πρόσωπο του Κυρίου Ιησού Χριστού, αλλά και ως παρατήρηση των καθημερινών γεγονότων για τα οποία ο Χριστός ήταν πάντα πολύ καλά ενημερωμένος (Βλ. Λουκ. 13/ιγ/1-5).

Επειδή πολλοί είναι εκείνοι που ταυτίζουν τον Θεό με τους εκτελεστές κάθε μεγάλης καταστροφής, όπως κάνουν και όταν μιλούν για θεομηνίες, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ τον Θεό της Αγάπης από τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ των ανθρώπινων ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ, από οποιονδήποτε αυτά γίνονται.

BUSH1WORD (2)
OTI EMEINE (2)
SE POION 8EO
Αδύνατο, δεν γίνεται...
...και όμως γίνεται...
Αι αμαρτίαι σας έκρυψαν το πρόσωπον αυτού από σας,
διά να μη ακούη.

 
Πριν λοιπόν μιλήσουμε ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΣ ΜΑΣ, καλό είναι πρώτα ΟΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΩΣ.

Ο Κύριος Ιησούς δεν απαγόρευσε να κρίνουμε – όπως κακώς διδάσκουν κάποιοι. Αντίθετα πρότρεψε: "Μη κρίνετε κατ' όψιν, αλλά την δικαίαν κρίσιν κρίνατε".

Δεν μισούμε τους Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί δεν είναι εχθροί μας. Πολλοί από αυτούς είναι Χριστιανοί – αδέλφια μας. Έχουμε και φίλους και συγγενείς εκεί, όμως δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στο άδικο.

Επίσης δεν μισούμε τους Μουσουλμάνους. Μουσουλμάνοι σκότωσαν σε πολεμική περίοδο τον παππού και τον θείο του γράφοντος – ως Χριστιανοί όμως τους αγαπούμε και θέλουμε, όπως οφείλουμε, να είμαστε δίκαιοι μαζί τους.

Αλλά δεν μας διαφεύγει ότι ο Θεός ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ και ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ πάσαν ασέβειαν –είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι– και βέβαια αυτό δε θα γίνει στην Παλαιά αλλά ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.

Ευχόμαστε η χάρη του Κυρίου να είναι μαζί με όλους τους λαούς αυτής της γης, που χρειάζονται το ΜΕΓΑ ΕΛΕΟΣ και τη ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ στις καρδιές τους.

Ασφαλώς και δεν είμαστε φίλοι της τρομοκρατίας, όμως ποιος εξόπλισε τους τρομοκράτες; Ποιος τους δίδαξε –μέσω τηλεόρασης, κινηματογράφου αλλά και ειδικών σχολείων– πώς να σκοτώνουν και πώς να τρομοκρατούν; Ποιος τους εκμεταλλεύτηκε πάμπολλες φορές για την εξυπηρέτηση των ιδιοτελών σχεδίων του;

Όπως σωστά σχολίασε κάποιος, το πρόβλημα δεν είναι με τα παιδιά του Φρανκενστάιν αλλά με τον ίδιο τον Φρανκενστάιν!

Σε κάθε έγκλημα υπάρχουν οι φυσικοί και οι ΗΘΙΚΟΙ αυτουργοί. Τους φυσικούς λένε ότι τους γνωρίζουν και τους ψάχνουν. Εμείς μιλήσαμε για τους ΗΘΙΚΟΥΣ, που, για να χρησιμοποιήσουμε τη φράση του Νίκου Ψαρουδάκη, ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΣ!!! |Τις εικόνες πήραμε από διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία στο internet. Μια ενδιαφέρουσα σελίδα είναι η  http://www.homestead.com/djsworlddjsjourney/ActsOfWar.html

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ