"Αλήθεια" και Ψέμα...


Με όποιον δάσκαλο καθίσεις...

Στο προηγούμενο τεύχος αφιερώθηκαν αρκετές σελίδες του "Τ" σε μια αρκετά εκτεταμένη συζήτηση σχετική με τα θρησκευτικά ψέματα, που συνηθίζονται, δυστυχώς, ακόμη και ανάμεσα σε χριστιανούς. Θα χαιρόμασταν αν κάποιοι φρόντιζαν να διαψεύσουν εκείνες τις θέσεις, αποδεικνύοντας ότι όσα γράφτηκαν ήταν ανακριβή. Δυστυχώς, η σιωπή των ενδιαφερομένων (ατόμων, κύκλων, οργανώσεων και εκκλησιών) επιβεβαιώνει όχι μόνο την αλήθεια όσων έγραψε ο "Τ", αλλά και την απόφασή τους να καλύψουν με το "κύρος" τους τα ΨΕΜΑΤΑ. Έτσι κι αλλιώς η σιωπή ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ούτε απαλλάσσει τους υπεύθυνους για τη μεγάλη αμαρτία του ψέματος, για την οποία –ας σημειωθεί– δεν μπορεί να κατηγορηθεί η σαρκική αδυναμία (όπως θα μπορούσε να πει κανείς για αμαρτίες όπως π.χ. η λαιμαργία) αλλά ο Διάβολος, ο πατέρας του.  Νέα στοιχεία συμπληρώνουν εκείνη την αναφορά.Προσοχή! Λένε ΨΕΜΑΤΑ

Φίλη του περιοδικού μάς ενημέρωσε για ένα κείμενο διδασκαλίας από την Εταιρεία "Σκοπιά", (στο επίσημο περιοδικό "Η ΣΚΟΠΙΑ"–15-8-2001, σελ. 20). Πιο συγκεκριμένα, και κάτω από τον τίτλο "Να έχετε πίστη σαν του Αβραάμ!", γράφει το Μπρούκλυν:


(…) Οι πιστοί υπηρέτες του Θεού στους σύγχρονους καιρούς δίνουν προσοχή στην εντολή της Γραφής να είναι έντιμοι. (Εβραίους 13:18) Παραδείγματος χάρη, ποτέ δεν θα ψεύδονταν έχοντας ορκιστεί σε κάποιο δικαστήριο. Όταν όμως κινδυνεύει είτε κατά γράμμα είτε από πνευματική άποψη η ζωή των αδελφών τους, όπως σε καιρούς διωγμού ή εμφύλιων ταραχών, δίνουν προσοχή στη συμβουλή του Ιησού να είναι "προσεκτικοί σαν τα φίδια και εντούτοις αθώοι σαν τα περιστέρια".–Ματθαίος 10:16 (…)

 Ερευνώντας στο βιβλικό λεξικό της Εταιρείας "Σκοπιά" "Insight on the Scriptures" κάτω από τη λέξη Ψέμα (lie), πληροφορούμαστε πως για τους "Μάρτυρες" υπάρχει διάκριση και κατά κάποιο τρόπο το ψέμα μπορεί να λέγεται σ' εκείνους που δεν λατρεύουν τον Ιεχωβά. Πιο συγκεκριμένα το δίτομο αυτό έργο γράφει:

 

(…) Προφανώς το μάθημα των Αβραάμ, Ισαάκ, Ραάβ και Ελισσαιέ να παραπλανήσουν ή να κρύψουν τα πλήρη στοιχεία από τους μη λάτρεις του Ιεχωβά πρέπει να θεωρηθεί στο ίδιο φως. (…)

 

Σαν συνέπεια δεν είναι περίεργο που οι ίδιοι "καυχώνται" για τους τρόπους που έχουν χρησιμοποιήσει το ψέμα στο παρελθόν. Παραθέτουμε ένα παράδειγμα από το "Βιβλίο Έτους" του 1980:

 

(…) Όταν η σύζυγός μου συνήλθε από την έκπληξή της, φώναξε: "Βιάσου!" Ύστερα είπε στους τρεις αστυνομικούς ότι ήμουν άρρωστος και θα ντυνόμουν όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Αυτό μου έδωσε το χρόνο να μαζέψω τις μεμβράνες πολυγράφου και να τις βάλω κάτω από το κρεβάτι. Μόλις είχα τελειώσει όταν έσπρωξαν τη σύζυγό μου στο πλάι και μπήκαν στο δωμάτιο, λέγοντας 'Heil Hitler!' Όταν έφυγαν με το ραδιόφωνο, δίκαια ξεσπάσαμε σε χαρά και ευχαριστήσαμε τον Ιεχωβά Θεό που άλλη μια φορά μας προστάτεψε. (…).

Ο άνθρωπος βέβαια δεν ήταν άρρωστος, αφού όμως το ψέμα ειπώθηκε στους Γερμανούς δεν ήταν αμαρτία αλλά ένα "κόλπο" που χρησιμοποίησαν για να κρύψουν την αλήθεια από τους Γερμανούς. Και όλα αυτά από κακή χρήση της Βίβλου και μάλιστα με βάση ιστορίες και καταστάσεις ΜΟΝΟ από την Παλαιά Διαθήκη και παραβλέποντας την ανώτερη και κυρίως πνευματική χριστιανική διδασκαλία. |


 

Το Μαντείο του Ψευδοπροφήτη...

O Hal Lindsey δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Βιβλία του έχουν εκδοθεί στα ελληνικά από διάφορες πηγές ("Πέργαμος" κ.λπ.). Ο άνθρωπος έχει γίνει διάσημος από το εμπόριο της εσχατολογικής παραφιλολογίας και ασφαλώς έχει εισπράξει εκατομμύρια δολάρια εκμεταλλευόμενος την ευπιστία πρώτα των Αμερικανών και ύστερα των ανά των κόσμο αφελών.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της "σοβαρότητας" του ανθρώπου (διάβαζε του "προφήτη") παρουσιάζουμε το παρακάτω κείμενο από την επίσημη σελίδα του στο διαδίκτυο. Σημειωτέον ότι η διεύθυνση της σελίδας του Lindsey είναι: <www.hallindseyORACLE.com> και κάθε αγγλομαθής ξέρει ότι oracle σημαίνει ΜΑΝΤΕΙΟ και ΧΡΗΣΜΟΣ… Οι αναγνώστες ας συνάξουν τα συμπεράσματά τους. Στο κείμενο που βλέπετε στη φωτογραφία –από την ιστοσελίδα του– απαντώντας σε ερώτηση, αν ο Θεός παίρνει στον Ουρανό τα κατοικίδια ζώα, (I wanted to know if God takes pets [to Heaven]), o Lindsey διδάσκει το εξής καταπληκτικό:
 

Η Βίβλος λέει ότι θα υπάρχουν άλογα στον ουρανό – προφανώς πολλά από αυτά. Έτσι γιατί να μην υπάρχουν γάτες, σκύλοι και άλλα αγαπημένα κατοικίδια ζώα.

(The Bible says there will be horses in heaven – apparently lots of them. So why not cats, dogs and other cherished pets.).

ORACLE1
ZWA STON OYRANO

Πού το λέει αυτό η Βίβλος δεν αναφέρεται, αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία ούτε για τα "Αμερικανάκια" ούτε για τους Έλληνες που εμπορεύονται τα "έργα" του Lindsey. Εμείς πάντως σας προειδοποιήσαμε.  |


 

"...εξ Αμερικής"

O Aπόστολος Παύλος έγραψε: "Εάν ημείς ή άγγελος εξ ουρανού σας κηρύττη άλλο ευαγγέλιον παρά εκείνο, το οποίον σας εκηρύξαμεν, ας ήναι ανάθεμα" (Γαλ. 1/α/8). Με τον τρόπο αυτό έδειξε αφενός πόση σημασία έδινε στην καθαρότητα του κηρύγματος και αφετέρου τον κίνδυνο ότι κάποιοι θα έρχονταν να μολύνουν την Εκκλησία με ψεύτικες διδασκαλίες γινόμενοι, εκούσια ή ακούσια, όργανα του Σατανά.

Πριν λίγο καιρό λοιπόν περιήλθε διάφορες εκκλησίες της Πεντηκοστής της χώρας μας κάποιος ονόματι "Άγγελος" που ήρθε από την Αμερική με σκοπό "να ανοίξει "Σχολείο Θεραπείας" και να κάνει θαύματα και τεράστια, επειδή, όπως εκείνος καταλαβαίνει το ευαγγέλιο, αυτός είναι ο σκοπός και η αποστολή των χριστιανών. Δυστυχώς, γι' αυτόν, ούτε οι "θεραπείες" που προσποιήθηκε ότι έκανε ήταν γνήσιες ούτε όσα είπε σχετικά με μια παράλυτη σε κάποια πόλη της Βοιωτίας –που δήθεν την έκανε να περπατάει και να πηδάει– ήταν αληθινά. Ο έλεγχος απέδειξε την εξαπάτηση του κόσμου που επιχειρεί αυτός ο νέος "Καματερός".

Αλλά και όσα γράφει σε ένα φυλλάδιο που κυκλοφορεί ο ίδιος γεννούν πολλά ερωτήματα. Τι εννοεί όταν γράφει ότι πρέπει να πιστέψεις  ότι   [ο Ιησούς] "πήγε στην κόλα[σ]η  για  σένα";

aggelos-1

Ελπίζουμε να μην υπάρξει ούτε ένας που θα πιστέψει τέτοια παραμύθια. Ακόμη και αν το γράφει ο "Άγγελος", ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ, όπως επίσης δεν λέει τίποτα  για "Σχολές Θαυμάτων"

Αφού ο κόσμος γέμισε από μέντιουμ και αστρολόγους, ήρθαν τώρα και οι ξενόφερτοι  απατεώνες "θεραπευτές"... Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! |
 


 

[*] Όλες οι μεταφράσεις από τα αγγλικά και οι υπογραμμίσεις του "Τ".

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ